自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

SA豬豬 發表於 18-8-2 14:39
其實FB D 人睇到...係白衫阿姐車一巴比花裙阿姐前..

花裙阿姐隻手係點到白衫阿姐塊面先.. ...

佢反手車白衫亞姐先,聽到"拍"一聲

子爵府

waynewon 發表於 18-8-3 21:56
回覆 lam133 的帖子

花衫累全車停晒阻住地球轉仲要聲大夾惡,我估其他人見到白衫兜把星花衫嗰下,大家都好 ...

白衫除左還手果下,跟住唔夠打。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

白衫個大媽左手都幾好力

珍珠宮

回覆樓主

花姐應該好挑釁咁掂咗佢一下,再不斷話你試下掂我咁,所以白衫一嘢星巴佢,花姐之後見真章,狂打白衫,d人就拉開佢地

子爵府

LedTV 發表於 18-8-4 16:42
白衫個大媽左手都幾好力

白衫順手+順面係勁d

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

浩霆豬豬 發表於 18-8-3 02:57
白衫姐都唔係省油的燈啦,咁大力車埋去,應該之前花衫姐手指指時已經篤到佢,佢就大大力回敬佢一 ...

但係佢都比花衫姐回應兩搥中頭,
都唔細力

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

算死草 發表於 18-8-4 16:26
白衫除左還手果下,跟住唔夠打。

個頭中咗花衫姐兩搥

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

洛婷 發表於 18-8-4 16:56
個頭中咗花衫姐兩搥

仲要好鬼大力
其實計落
白衫傷d
但警察再制止花姐個d
花姐直情重傷

伯爵府

jacky1666_hk 發表於 18-8-3 08:31
個阿sir 太粗暴

個大媽想出手打警察喎,警察只出於保護自己用適當武力

如果咁叫粗暴,咁美國警察咪叫殘忍,可以二話不說開槍

伯爵府

回覆樓主

花衫好明顯抵打啦,見到警察仲郁手郁腳,如果佢係男人,警察實中多佢2野

珍珠宮

goco28 發表於 18-8-2 14:28
兩大媽電車上大打出手,警察叔叔好野

原來花姐打人先。咁衰傻婆

大宅

belgiumchoco 發表於 18-8-4 17:19
花衫好明顯抵打啦,見到警察仲郁手郁腳,如果佢係男人,警察實中多佢2野
...

我吾明警察已經多次叫個大媽坐定吾好郁,佢對手不停抓前面究竟做乜呢?係咪控制吾到自己吾郁呢?

大宅

lam133 發表於 18-8-3 15:44
(emoji)點解冇人阻止他們

後面啲麻甩佬個個食花生

伯爵府

我覺得兩個大媽個格都系差果D,...但我睇過另一條片花衫大媽反手果下係拍落扶手柄到, 冇打落白衫大媽面到..好多人憎花衫大媽原因都係佢口音不似香港人,係車到叫嘈晒又阻礙交通好想佢比察人拉可以理解,但白衫大媽就咁一巴大力打落人到就預期之後會令花衫大媽更失理智, 另外黑衫哥好似想擺平事, 但佢其實係一路兇人一路等機會加多一把令花衫大媽受更大打激,如果花衫大媽之後如果真襲警一早襲左個四眼哥先啦,仲洗咩下左小小氣叫四眼哥比條路佢追白衫大媽講數, 好喇, 一連串侮辱又吾比佢落車又禁著佢, 又預期令佢情緒進一步失控, 咁到察人到左現場又係兇著禁著佢又無問咩事好似有攻擊性犯人咁制服,咁就完全失控啦, 個花衫當時仲係好想揾白衫報服,仲有講襲警,佢應該當時比察人屈到手都痛又想走手亂掃姐,坐係到都發到力襲警應該係奇人高手吧, 而D察人好似怕佢一起身就可以傷人洗吾洗咁誇呀,都係手無吋鐵既女人姐, 如果男人或男亞人佢地有係咁快咁重手禁人落張木坐位到呀, 正常人都痛到傻啦,,,,至於樓上成日話咩外國察人咩咩咩, 外國粗D香港無咁粗爆就叫感恩? 事件未清楚盡量就吾好加個人情緒落去處件事,...警察警字係有敬字再加個言字....

男爵府

回覆樓主:

Facebook 有好多多角度拍既片流出,主角有幾個,花c9,白c9,黑衫男同背心女。
花c9一行九個人,落車嗰陣落低佢,電車車長開左車,佢冇得落車,於是行去同車長理論。
白c9黑衫男背心女據講係一家人,背心女同白c9口音一模一樣,之後佢同黑衫男頂住度門俾白c9閃,當時差人已經行到嚟。
當時花c9係拍條柱示威,D聲係柱聲,白c9就大大力刮佢一巴,當時黑衫男背心女冇出手,因白c9處上風,不過花c9幾記勾拳,黑衫男即衝出嚟撳花c9,背心女箍頸將花c9既頭撞柱,扮勸交實際係砌花c9,之後比白c9逃離現場,即係花c9比三條友圍,之後再比五個差人撳。

男爵府

ilovehuman 發表於 18-8-5 03:50
我覺得兩個大媽個格都系差果D,...但我睇過另一條片花衫大媽反手果下係拍落扶手柄到, 冇打落白衫大媽面到.. ...

白c9背心女肯定唔係香港人,反而花c9有可能係D水上人,聽D口音判斷

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇東張西望見到,黐咗線咁
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-8-5 06:50
睇東張西望見到,黐咗線咁

花C9癲左,冇比到佢落車,之後白C9刮佢一大巴,黑衫男背心女再一齊砌佢,跟住差人鎖佢,佢唔癲至奇?有冇飲酒其實係白c9嗰伙人講,最尾差人問花C9有冇人同行,佢話有,俾埋個八個屋企人電話差人,又唔似飲大左wo...

珍珠宮

千千萬萬 發表於 18-8-5 05:55
Facebook 有好多多角度拍既片流出,主角有幾個,花c9,白c9,黑衫男同背心女。
花c9一行九個人,落車嗰陣落 ...

我都覺得背心女同黑衫男有d古怪,全程幫手砌花c9甘,一d都吾似和事老,應該拉埋白C9一家

水晶宮

回覆樓主:

睇咗幾段片,警察已經警告咗花c9N咁多次,佢仲係發晒癲,咁警察點做先唔過份呀? 花c9和其他乘客冲突有無被恰唔敢講,但真心唔覺警察有做錯。

首頁

尾頁

跳至