自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

ayakaya 發表於 19-3-28 09:08
其實琴日蘋果果段,我估公關都係諗住一拍兩散。

拿,公關老細係嘅大會。慈善哩D嘢真係被你搞臭個名,第日 ...

歧視中國人罪名太大、兩公婆都係麻煩人、拉埋全世界落水

水晶宮

hellohelloruby 發表於 19-3-28 10:31
唔係個個明星都係咁, 起碼發哥唔會, 呢D先叫有大明星風範

我都係諗起發哥,同樣情況我估發哥一定唔會覺得冇面兼且走人,一個人嘅氣量扮唔到,小小嘢就可以比人睇穿。

伯爵府

tansyneko 發表於 19-3-28 11:59
咁佢細妹係靚過家姐(如果硬要兩個比無其他人),細妹夫家個底點都硬過宇生

其實初時話拉大隊走人,我以 ...

今次係比較少人去
Emily ho都冇去

今次令我懷疑平時係呀妹比埋佢地跟去

珍珠宮

畀面勳章

good_pig 發表於 19-3-28 07:57
黑人,華人成日玻璃心

真的玻璃心嗎? 廿幾年前係澳洲讀書時已領教過無數, 歧視跟本一直存在, 只係受教育下, 包裝一下而已

muimui313    發表於 19-3-28 13:21

琥珀宮

007~sa 發表於 19-3-28 12:36
今次係比較少人去
Emily ho都冇去

邊個係Emily ho?

大宅

tansyneko 發表於 19-3-28 11:45

應該係啦,姨仔同表姨仔已釣哂

我平時好少睇名人版,無知一問,請問佢姨仔表姨仔係邊個?son of toy king?

伯爵府

oayfeefee 發表於 19-3-28 12:47
我平時好少睇名人版,無知一問,請問佢姨仔表姨仔係邊個?son of toy king?
...

玩具大王個仔

禁止訪問

子爵府

...

姨仔 - 老公玩具大王個仔, 名句係"成功需父幹"
表姨仔 - 老婆表妹, 最近結婚, 同寶baby, 名牌潘有親戚關係

"汪詩詩表妹湛琪清(Jessica)本月初與「變臉大師」金永強醫生之子金承威(Kenneth)舉行婚禮,新郎來自顯赫世家,不但有名人父親,母親潘金蕙的親屬皆為社會名流,婚禮當日賓亦來頭不少。

婚禮當日,一對新人在早上先在中區花園道聖公會聖約翰座堂行禮,由大主教鄺保羅特別為一對新人送上真誠祝福。新娘湛琪清穿上著名設計師Vera Wang的名貴婚紗,明艷照人,Jessica的表姐汪圓圓與表姐夫蔡加讚的三名子女擔任花仔花女。

當日約有兩百多名賓客到場與一對新人分享喜悅,部分賓客更分別由十多個國家專程飛到香港參加婚禮。新郎金承威來自顯赫家族,其父為整形外科醫生金永強,有「整容聖手」稱號,其母潘金蕙為東亞銀行主席李國寶妻子潘金翠的胞妹。而婚禮當日還有Kenneth的婆婆潘孫絲娜、舅父潘迪生、姨丈李國寶夫婦、表姨丈李國章、表哥李民橋夫婦、表哥李民斌夫婦、表姐潘楚穎、舅公孫秉樞博士等均有出席到賀。而汪詩詩和丈夫甄子丹亦有出席婚禮祝福表妹Jessica,汪圓圓和丈夫蔡加讚及奶奶蔡李惠莉均有蒞臨見證一對新人踏入幸福人生新階段。

琥珀宮

...

toy big king個仔菜+賺個老婆wongcirclecircle咪個姨仔
表姨仔相對大家應該唔太熟,但夫家實力不可小觀,而且同名人有親戚關係

https://nextplus.nextmedia.com/article/2_606461_0

大宅

回覆 sinchui 的帖子

thanks!

大宅

回覆 tansyneko 的帖子

thanks!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

瘀就大王!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

sinchui 發表於 19-3-28 13:01
姨仔 - 老公玩具大王個仔, 名句係"成功需父幹"
表姨仔 - 老婆表妹, 最近結婚, 同寶baby, 名牌潘有親戚關 ...

姨丈李國寶,表姨丈李國章?
我估記者攪錯,李國章亡妻是外國人,現任妻子不知和新郎有沒有關係,國寶,國章係两兄弟。

珍珠宮

醒目開學勳章

whywhite22 發表於 19-3-28 12:31
我都係諗起發哥,同樣情況我估發哥一定唔會覺得冇面兼且走人,一個人嘅氣量扮唔到,小小嘢就可以比人睇穿 ...

發哥
唔同級數

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小肥兔 發表於 19-3-28 12:37
真的玻璃心嗎? 廿幾年前係澳洲讀書時已領教過無數, 歧視跟本一直存在, 只係受教育下, 包裝一下而已
...

但係呢單算唔算先

珍珠宮

畀面勳章

good_pig 發表於 19-3-28 14:05
但係呢單算唔算先

相信當事人感受最清楚,為何不是由當事定性,。反而由不在場的網民你一言我語的去否定人地既感受? 希望唔好雙重標準,。有些人入餐廳比人不禮貌對待可以上網開post投訴,.但公眾人物唔接受不禮貌對待就係唔親民,。不能如此吧?

寶石宮

2023年兔年勳章

brindlewin 發表於 19-3-28 09:28
唔係,應該佢一家冇社交經驗。

如果個會邀你做副主席,即係欣賞你有地位/能力,希望借你網絡推銷佢地活動 ...

做Event Co-Chair要US$65,000

https://www.amfar.org/uploadedFiles/_amfar.org/In_The_Spotlight/Event_Details/hk-reg-3719.pdf

大宅

原來嬲人地唔識佢係乜水

btw 真係唔係幾鍾意佢地,自己架車違泊阻住條路仲施施然咁放好啲supermarket 野,仲望住你笑口噬噬咁

珍珠宮

畀面勳章

cinda72. 發表於 19-3-28 12:51
呢個問題我都想問,全場係咪得佢一個華人先?
如果唔係,點樣存在歧視華人呢?
...
根本係想等人以為佢地係華人界好有影響力, 點知今次唔work

首頁

尾頁

跳至