自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小可愛11 發表於 19-4-23 10:37
好坦白,成個中國咁大一定有投資嘅機會或發展嘅優勢,之不過係咪咁容易呢,又或者要交幾多錢學費去學呢, ...

啱!但會唔會佢身處大灣區去推介比較好呢?自己唔去叫你啲人去

珊瑚宮

畀面勳章

stkyo 發表於 19-4-23 10:40
你咪咁激動,我曾經係醫院做過義工,對接觸呢類 mentally retarded patient 有經驗,交比我
...

唔差在收埋我呢個 patient

珍珠宮

小可愛11 發表於 19-4-23 10:32
Oh, really ?!
我只記得佢嗰段長文介紹大灣區如何美好,亦自以為是地show off 如何 ...

佢識條鐵!
國內做飲食幾難佢知咩?國內現在入貨途徑有幾多、點樣清關佢都冇聽過。
只不過係唐人街做日餐,在國外住過嘅jm都知道係咩質數。咪當自己係Michellin Star Chef嘛,BK好多jm都係見過世面㗎!
以為香港人個個想移民,攞住幾十萬加幣就想做皇帝。平日好少在這裡出聲,真係睇佢啲po睇到忍唔住開口鬧人!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

畀面勳章

stkyo 發表於 19-4-23 10:49
啱!但會唔會佢身處大灣區去推介比較好呢?自己唔去叫你啲人去

佢有隨意門,去邊都得啦。
除非佢 real time 直播加拿大 news break 我就信。

水晶宮

畀面勳章

加拿大同亞洲冇時差的?

子爵府

stkyo 發表於 19-4-23 10:33
大灣區個post你咪話,都有人buy佢架,呢。。。個個男會員呢。。。你懂的
...

連我回排骨個覆都要alex 兄再解說先明既紅頂「大商家」。人地係目光遠大既上岸生意人呀,踩香港後生唔夠內地青年有創業精神,排骨都要捧上神枱去踩港青既大老板。

Btw, 借此post 講聲,呀「老板」你唔洗回我,我唔會覆你,唔慣同xx 論天下事。

被鐵粉滋味好嘔心

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢想後生又靚又有錢, 鐘意加拿大籍, 攞埋錢來養佢。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小可愛11 發表於 19-4-23 10:49
唔差在收埋我呢個 patient

我呢度滿咗額,你過隔離「不正常人類研究中心」問下有無吉房

男爵府

珊瑚宮

畀面勳章

mizuho 發表於 19-4-23 10:49
佢識條鐵!
國內做飲食幾難佢知咩?國內現在入貨途徑有幾多、點樣清關佢都冇聽過。
只不過係唐人街做日餐 ...

同意,咁啱我做緊一啲關於國內飲食 / 食材 supply chain / 特許經營權嘅資料,所以略知一二。
其實佢老老實實話自己係大灣區 sales 或者好啲,好過呃呃騙騙。不過呢啲就係某部分國內人嘅陋習。

珊瑚宮

畀面勳章

stkyo 發表於 19-4-23 10:55
我呢度滿咗額,你過隔離「不正常人類研究中心」問下有無吉房

唉吔,waiting list 可以嗎?!

珍珠宮

mercurycc 發表於 19-4-23 10:41
正常一個男人點會埋女人堆講理私人野架?
居心可測。

主要係咁不要臉
我對國內人、簡體字冇偏見,但會expect寫的內容要合適
一日到晚就話搵女友,講嘢9588,越講越過份,並非真心在這裡參與討論,完全有目的
相信他一定有分身,但上得嚟最好就檢點啲
精神狀態唔好就最好睇醫生,唔係嚟BK搞事

象牙宮

小可愛11 發表於 19-4-23 10:59
唉吔,waiting list 可以嗎?!

of course!應該排到2047咁上下

好笑!呢度啲JM好玩得,我好開心

珊瑚宮

畀面勳章

小可愛11 發表於 19-4-23 10:48
**** 該帖被屏蔽 ****

做乜屏蔽咗我?

子爵府

小可愛11 發表於 19-4-23 10:39
今天排骨死去,明天胖虎歸來

重新投胎

象牙宮

小可愛11 發表於 19-4-23 11:05
做乜屏蔽咗我?

提示話你衰乜?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

回覆 crystal媽咪 的帖子

我懷疑佢係精神有d問題,正常點會咁講野?

象牙宮

小可愛11 發表於 19-4-23 11:05
做乜屏蔽咗我?

C火!睇嚟我哋興奮得濟玩大咗

首頁
45678...10

尾頁

跳至