自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Jasmine-4711 發表於 19-4-26 19:59
我都係關關難過關關過,雙親已仙遊,自己亦大病過一場差d冇命,康復期長達10年,宜家仲有後遺症

冇左黄金1 ...

你好堅強!加油
自由太多會令世人失去平衡

用戶要求終止服務

最難捱係
- 小產

- 個女大病係醫院,就嚟死嘅時候,陪伴佢

水晶宮

crystal媽咪 發表於 19-4-25 22:33
最難捱我唔講咩事
都係搵朋友、家人、另一半支持。跨過咗之後,又唔係好大件事。
珍惜所有擁有嘅嘢,一定 ...

但係病嘅時候,真係唔想另一半傷心,有時真係生不如死,大家一齊傷心真係好唔想~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

20162016 發表於 19-4-26 20:19
但係病嘅時候,真係唔想另一半傷心,有時真係生不如死,大家一齊傷心真係好唔想~
...

凡事兩面睇
病嘅時候另一半關心你,即係自己有眼光。他日佢都病嘅時候,你都要同樣對佢好

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

本來想講,但睇完各位jm我果d真係微不足道。睇到我眼濕濕。各位要加油,振作。點難過都會過去。祝願大家身體健康,家人身體安康,家庭和睦,永遠幸福。

水晶宮

crystal媽咪 發表於 19-4-26 20:21
凡事兩面睇
病嘅時候另一半關心你,即係自己有眼光。他日佢都病嘅時候,你都要同樣對佢好
...

都啱嘅~但自己本身身體差,都唔知有冇能力照顧返佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

20162016 發表於 19-4-26 20:28
都啱嘅~但自己本身身體差,都唔知有冇能力照顧返佢

我啱啱睇到你坐骨神經痛post,唔一定係能力上嘅照顧,睇到佢嘅需要都可以照顧

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

kellyfans08 發表於 19-4-26 20:07
我知道你係我個post到話我開左2個acc呻苦,本來我想回覆,但睇完你嘅情況,你要加油我更加要珍惜自己。共勉 ...

銀行唔肯延長還款期咩?定唔係銀行借?如不是銀行,你地人工高,可試下用personal loan 債務重組, 妗左條數慢慢還,不需要急住還,逼到自己生病。健康係無價的。

一般銀行如果知道你入不敷支,因怕你地破產銀行就一無所有,好大機會肯延長還款期,你地盤數如實告知,大下佢考慮破產,也許有機會。

你只有28歲,加埋老公人工六萬幾,又有私樓,已係好過香港大半人口,而且冇病冇痛。

你倆加油,咬緊牙關一定過倒。

互勉

水晶宮

crystal媽咪 發表於 19-4-26 20:29
我啱啱睇到你坐骨神經痛post,唔一定係能力上嘅照顧,睇到佢嘅需要都可以照顧 ...

多謝你呀!吸下d正能量都好緊要

寶石宮

20162016 發表於 19-4-26 20:31
多謝你呀!吸下d正能量都好緊要

有問題解決唔到上嚟再傾
一人計短二人計長

洋房

Jasmine-4711 發表於 19-4-26 20:30

銀行唔肯延長還款期咩?定唔係銀行借?如不是銀行,你 ...
我會試下!多謝你!

子爵府

親子王國15週年勳章

最難捱,應該都係高中。死期一日一日到,每日 4 個鐘睡眠都冇,星期六日 9 至 9 咁補習,日日堂堂都 test 同 quiz。最慘係連老師同父母都唔體諒,老師只係緊張成績,生涯計劃只係計劃大學讀咩科 “tell me what you want to study and then work for it”,心理輔導只係話放鬆啲,又係冇實質幫助。父母只係話「人讀書,你讀書,得你讀到咁陰功!少少野都讀唔掂,中文連睇白話文都唔合格,冇鬼用!」試過訓唔到,我迫自己食眼睏藥。又因為三年日日飲 3+ 咖啡,依家一飲就心跳心痛又出汗,唔可以再飲。

真係精神折磨。畀錢我都唔要時光倒流。

人地話「少少事都話難」,但考 DSE 果陣,好多人都係攞住兒童身分證去考,人生經歷只得果十幾年,自然小風波都變成大風大雨。

侯爵府

傳統涼果 發表於 19-4-25 22:13
我而家身體有少少狀況,等緊康復,都有啲氣餒。
感恩我都無乜遇好難捱既時刻,希望呢度可以成為同路 ...

我試過嚴重藥物敏感,差少少死得,果段日子好難捱,全身爛晒要隔離病房一個月,之後花好耐時間先康復。

已刪除用户

大宅

呢3年。。解決唔到既問題不斷出現

男爵府

祝福大家!
好好加油!

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

Deleted

首頁

尾頁