時政擂台

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

triplek 發表於 19-7-22 10:19
係班鄉事黑社會打人
你睇清楚先講喇

算啦jm,扮瞓既人係叫唔醒
d牛屎佬去打人都可以入連登數

別墅

https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=28385050&page=7
林卓廷佢地果邊既人噴水,導致有一名大肚婆跣腳倒地,鞋都甩埋

大宅

bhamcy 發表於 19-7-22 10:16
有人話流產,有人話平安,好多假消息

唔知流產定平安
但比人打係真

男爵府

katie0921 發表於 19-7-22 10:18
認同,永遠支持學生。

仲有一位伯伯,系車廂比佢地打到頭,成面血。

好可怕,老人家同大肚婆都被人打????無人性,佢地做錯咩?就因為禁啱係度出現?
太過份!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

icecreamdrops 發表於 19-7-22 10:23
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=28385050&page=7
林卓廷佢地果邊既人噴水,導致有一 ...

大宅

回覆樓主:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1319263521565152&id=322991677859013

大肚婆:我比人打,跟住我攬住佢,跟著佢扑我。鳴鳴...

聽得唔係好清楚
有錯請指出

大宅

政治區有jm消息話aborted
有冇講佢同bb都冇事嘅消息? 真假都灿心聽下

大宅

yui1625 發表於 19-7-22 10:23

啲人根本本末倒置~ 掩耳盜鈴~ 我本身無咩感覺,一次遊行都無行過,一直都覺得最緊要做好自己⋯
但今次係傷及無辜市民, 同埋香港經濟產業發展,樓價,制度等都失衡左~

如果有人想撥返正而被定為搞事~ 當有班人高高在上出黎強烈譴責暴力既時候, 大家可唔可以諗下點解有班後生仔後生女唔顧自己身份前途,唔顧自己安危去抗爭?有啲人話佢地年輕唔理後果,被煽動。
但係真正唔理後果,任由而家香港繼續用同一方式矛展落去既話, 十年後,廿年後會係點?

唔係個個家庭都有能力移民,咁淨低係香港生活既人,係咪就要被曚住雙眼生存落去?

好希望媽媽同BB平安健康(emoji)(emoji)

子爵府

littledot 發表於 19-7-22 10:20
跟車咁貼好易反車
宜家有消息話孕婦係俾水跣倒,又有消息話係俾人打,有人話流產,又有話母子平安,未有確 ...

講得對, 傳媒報導可信性麻麻, 明明睇直播見到林生挑釁班白衣人先,
但傳媒就話白衣衝入去.
另一則仲好笑, 西鐵拉哂閘比班乞衣人走, 有幾個乞衣人仲要走去閘口用雨傘篤白衣人, 但最估唔到個閘咁容易拉開, 白衣人沖哂入去追打.

男爵府

Honeyhoneybabe 發表於 19-7-22 10:30
啲人根本本末倒置~ 掩耳盜鈴~ 我本身無咩感覺,一次遊行都無行過,一直都覺得最緊要做好自己⋯
但今次 ...

講得好!啲青年人停手咩都唔做香港就會變番好?今次事件睇得出香港已經千瘡百孔,再唔解決問題只係粉飾太平

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

icecreamdrops 發表於 19-7-22 10:23

無論真相係點,希望呢位大肚婆吉人天相

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

yui1625 發表於 19-7-22 10:23

係囉,根本就本末倒置,眼盲,心都盲

大宅

#sammisammi# 發表於 19-7-22 10:35
講得對, 傳媒報導可信性麻麻, 明明睇直播見到林生挑釁班白衣人先,
但傳媒就話白衣衝入去.
另一則仲好 ...

我見到林生同d人講
我報左警。你地班xx唔好走

唔知咁樣算唔算挑釁
如果算的話
真係唔可以報警
一來冇用
二來挑釁

大宅

大肚婆都搞........

子爵府

你自己聽:大肚婆講俾人打,保皇都要識分黑白,好冇。

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1319263521565152&id=322991677859013

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Jessicajw 發表於 19-7-22 10:13
LIHKG, 連登,係個年輕人嘅forum. 你上playstore download 個app 黎睇兩日你就明架喇。佢地係好定壞? 自 ...

最勁明明條片都好清晰錄到大肚婆同救護講自己比人打

但可以比人講bk jm講成自己跌低

大宅

Honeyhoneybabe 發表於 19-7-22 08:41
咁可以聽下RTHK 既報導

RTHK 啲報道黃到不得了,聽黎都嘥氣

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

本來看圖作文黎講都ok

但而家有片有畫面有聲,唔該重作

大宅

~細細妹~ 發表於 19-7-22 09:05
孕婦自己有講比人打

孕婦有冇講清楚係比邊個打?

首頁
45678...10

尾頁

跳至