時政擂台

跳至

首頁
45678...12

尾頁

珍珠宮

JO_100 發表於 19-8-3 00:51
Exactly, 冇份而俾人話”你地”绝對感受吾好,你亦有此感覺,为何仍要咁寫野?! ...

因為真係有班你地lo~
你無份又要去認。。我真係唔知可以點~

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

高秀平 發表於 19-8-2 23:06
轉自facebook

真人真事,昨日晚上發生。警察接報QE有人企圖跳樓到場。警察向當值護士查詢,護士叫警察: ...

香港的醫護,在元朗無差別打人事件中,都即場為打人者進行急救,再送院醫治。不會因為你是黑社會剛犯了法,就選擇性地不去救你。

而香港警察卻在同日下午3點收到線報,明知黑社會會在西鐵站打示威者,都選擇不去協助,拉匣收工。

兩者的分別,全港市民都看在眼裡。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

lazypig 發表於 19-8-3 00:24
係佢地真係好驚8 月5日好多人罷工就真
今晚個公務員集會,佢哋大把文宣走入自由,就係怕今晚攪得成

佢地真係驚,但以目前情況睇,相信當日,會好多人會罷工。

我希望政府可以在罷工前有點回應,如果在罷工後都仲係咁不聞不問。我真係唔知香港會變成點,呢次真係唔知林鄭點收科。。。

子爵府

做個靚太 發表於 19-8-3 00:56
因為真係有班你地lo~
你無份又要去認。。我真係唔知可以點~

你接受用“你地”去表達,而認为無份就無需去認的話,咁”你地班黑警” 嘅言論咪冇問題囉,因为吾係黑警嘅警察就吾駛認,佢地聽到都冇hard feeling.

珍珠宮

JO_100 發表於 19-8-3 01:03
你接受用“你地”去表達,而認为無份就無需去認的話,咁”你地班黑警” 嘅言論咪冇問題囉,因为吾係黑警嘅 ...

哦~原來係咁,你直接D呀ma~
知道你來意啦~

大宅

假到爆,重作啦!

子爵府

tester5 發表於 19-8-3 01:00
佢地真係驚,但以目前情況睇,相信當日,會好多人會罷工。

我希望政府可以在罷工前有點回應,如果在罷工 ...

政府應做唔做,唔應做就做突。 公務員收エ後出嚟發表意見勸諫就俾政府中人話有欠政治中立,警察公會去信譴責CS 向市民道歉又無野仲要安撫。 政府大細超成咁想點先?
Display Picture from Rita et Machin

大宅

tester5 發表於 19-8-3 00:57
香港的醫護,在元朗無差別打人事件中,都即場為打人者進行急救,再送院醫治。不會因為你是黑社會剛犯了法 ...

非常同意

別墅

回覆樓主:

開始搞護士

子爵府

twobigeyes 發表於 19-8-3 01:15
非常同意

唔知背脊開咗花嗰個廚司好番D未
佢超黑仔
Display Picture from Rita et Machin

子爵府

做個靚太 發表於 19-8-3 01:05
哦~原來係咁,你直接D呀ma~
知道你來意啦~

冇來意,只希望吾好一竹竿打一船人!

男爵府

回覆樓主:

醫院咁大,真係未必知。
唔通開咪講有病人係x座天台跳咩

子爵府

五大訴求
一、徹底撤回修例 -> 壽終正寢唔夠?
二、收回暴動定義 -> 盧偉聰澄清,「暴動」說法是指當日有一小部分人行為涉干犯暴動罪,「沒說整個事件是暴動」,仲想點?
三、撤銷對今為所有反送中抗爭者控罪 -> 哪些反送中抗爭者?包括掟磚,縱火個?法治唔係反對派核心價值?
四、徹底追究警隊濫權情況 -> 只查警方,不查示威方?
五、以行政命令解散立法會,立即實行雙真普選 -> 革命?
想要有得傾,都要搵個領導人,先解釋清楚要乜,而唔係為反而反

成件事始於大律師公會反修例,
梁先生公然合理化暴力,似是一個正常律師會做的事嗎?
如果公會哪些人跟反對派/美國有利益關係,他們的意見還可信嗎?
經常有港人往返大陸,大陸法真係會咁易出事嗎?
如果一開始係錯信大律師公會,之後所有示威衝突都係禍港
要繼續,都要印證一下佢地可唔可信,
擔心修例,不如擔心下民生,地產霸權,
唔好再同政棍玩落去啦,只會耗死香港

珍珠宮

JO_100 發表於 19-8-3 01:24

從來都無。。
不過你要咁諗,我阻止唔到~
一百個人有一百個理解~我明白~

子爵府

做個靚太 發表於 19-8-3 01:26
從來都無。。
不過你要咁諗,我阻止唔到~
一百個人有一百個理解~我明白~

哦!

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

高秀平 發表於 19-8-2 23:06
轉自facebook

真人真事,昨日晚上發生。警察接報QE有人企圖跳樓到場。警察向當值護士查詢,護士叫警察: ...

其實,算唔算知情報,阻差辦公?
若受害人真係因為那醫護的不合作,而延誤喪命,就算真係告唔入,那醫護变成間接幫兇,一世良心也過意不去㗎,何苦呢?做得出嗎?
所以記得要公私要分明。

伯爵府

牛年勳章

重作!故事唔完整冇理據support,真有其事,d人仲唔大事宣傳做頭版,梁生fb 仲唔強烈譴責!
自從8號颱風嗰日,原來好多人寧願信「幫xxx」都唔去睇新聞睇天文台apps. 我先知原來真有咁多人唔去信專業!
唔評論梁家x先生,你相信佢可以左右大律師工會及其他會員的專業知識?就算係都冇可能咁大部分!

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

JO_100 發表於 19-8-3 01:24

佢哋經常係咁㗎啦! 所以無謂同佢哋講,反正佢哋都唔會明。
大家好, 我是脾脾蟲  

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

tester5 發表於 19-8-3 00:57
香港的醫護,在元朗無差別打人事件中,都即場為打人者進行急救,再送院醫治。不會因為你是黑社會剛犯了法 ...

你講得好啱
大家好, 我是脾脾蟲  

首頁
45678...12

尾頁

跳至