自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

kei_lovelife 發表於 19-11-9 11:09
我先生唔係本地人,我地婚後佢就飛黎同我及我父母一齊住,一直都相處得還可以,不過我爸爸同我老公冇計傾ge ...

你唔好攞你你老公同亞爸出來講啦!
今次件事根本就係你搞出來。 你唔妥你老竇走去同老公講。 你老公先會同妳老竇吵大窩!
罪悔禍首就係妳自己。
我明你老竇有煙味係難頂。 咁妳未嫁, 個B 未生都知架啦! 講咩姐。
我老竇吃煙都吃左大半輩子。 咁老叫佢點改?
你都未必改變到妳老公。 何況係妳老竇。 同妳憑咩叫他人爲妳改一個幾十年的習慣呢?!
你要省錢, 又要公主病上身要人就妳! 咁好難架窩

大宅

stkyo 發表於 19-11-9 19:02
一開始就係錯,而家攪到個個都唔開心,唔好成日諗父母,諗下自己個老公,如果角飾調轉,你住你6299屋企,而 ...

我知我老公一直都唔想住屋企,但之前我哋經濟未去到可以搬出去,但係而家經濟可以,所以我哋都決定搬。但係今日同我媽咪傾,反而係佢唔想我哋搬,我要同我屋企再傾傾

男爵府

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

Ferfer88 發表於 19-11-9 20:27
你唔好攞你你老公同亞爸出來講啦!
今次件事根本就係你搞出來。 你唔妥你老竇走去同老公講。 你老公先會 ...

其實我冇同我老公講,係佢自己見到同聽到我爸爸咁,我已經叫佢就好再講。
我亦冇叫我爸爸戒煙,只係想佢沖左涼先抱BB,我知叫我爸爸戒煙係冇可能

大宅

妙妙屋 發表於 19-11-9 20:25
先唔講儲唔儲錢
你一家三口有能力就搬啦
痴住老人家住做乜

啱啱我爸爸同我傾,佢唔比我地搬,叫我地打消念頭
我明白佢出發點係覺得屋企有地方,點解去租樓幫人供?佢話除非我地儲到首期,否則都唔好諗租

伯爵府

遲早要搬,點解唔早走,感情傷左補唔返

水晶宮

kei_lovelife 發表於 19-11-9 21:25
我明白佢出發點係覺得屋企有地方,點解去租樓幫人 ...

你咁大個人、佢話唔俾就唔搬?
磨擦一定有、睇你要錢定要自在

大宅

kei_lovelife 發表於 19-11-9 21:25
我明白佢出發點係覺得屋企有地方,點解去租樓幫人 ...

同你爸爸講
你係有擔當嘅男人
而你老公都係
你自己咁大個人
仔都生埋
有啲嘢你自己衡量邊啲該做邊啲唔該做
唔好幫自己搵藉口

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kei_lovelife 發表於 19-11-9 20:31
我知我老公一直都唔想住屋企,但之前我哋經濟未去到可以搬出去,但係而家經濟可以,所以我哋都決定搬。但 ...

咁你自己衡量下到底你老公重唔重要囉!第時影響你同老公感情就無得怨!

大宅

妙妙屋 發表於 19-11-9 22:29
同你爸爸講
你係有擔當嘅男人
而你老公都係

係,我會再同我屋企人溝通,因為就算今日唔搬,我哋本身都諗住出年年中會搬,只係而家打算提早

珍珠宮

kei_lovelife 發表於 19-11-9 12:41
其實就算唔鬧交,可能大家個心都屈住
我盡量唔希望同屋企人嘈,所以好多嘢都擺係個心,搞到自己好唔開心
...

一定要攤出來講,否則誤會越來越深,我就係咩都收收埋埋唔講,而家小朋友大咗,老公同我父母好多誤會

大宅

stkyo 發表於 19-11-9 22:50
咁你自己衡量下到底你老公重唔重要囉!第時影響你同老公感情就無得怨!
...

所以我會同我屋企人再溝通,因為我都唔想見到我老公唔開心,而且BB始終會大,需要多啲空間。我哋本來諗住出年年中都會搬,只係而家打算提早,呢幾日會再同佢地溝通,唔會搬得好遠,希望佢地放心

大宅

creambb 發表於 19-11-9 22:54
一定要攤出來講,否則誤會越來越深,我就係咩都收收埋埋唔講,而家小朋友大咗,老公同我父母好多誤會
...

啱啱我同我爸爸都坐低傾左好耐,好多心結都解開左,我明白佢係好錫我,佢都唔希望我搬走。不過我都唔希望見到我老公繼續住得唔開心,所以呢個問題都要再溝通,就算搬樓上樓下都好

複式洋房

回覆樓主:

搬!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

kei_lovelife 發表於 19-11-9 22:58
啱啱我同我爸爸都坐低傾左好耐,好多心結都解開左,我明白佢係好錫我,佢都唔希望我搬走。不過我都唔希望 ...

搬附近好呀

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我過來人。搬 !雖然草唔到錢但反而對兩老感情好左 溝通好左

大宅

回覆樓主:

搬,我當年都係因為同人地父母吵完,第2日天光即刻帶埋bb 搬回娘家,之後再搵劏房住,雖然要湊b 又要住劏房,亦都個個月清,但我住得好開心,吾洗睇人面色

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔開心,會搬

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我同你處境差唔多,我選擇左搬

首頁
45678...9

尾頁

跳至