時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

littleyan 發表於 20-1-13 11:27
我想問你老豆老母係咪廢老?

佢老豆老母未必係,但佢一定係廢柴

無盡夏    發表於 20-1-13 17:14
chitchatmommy    發表於 20-1-13 13:17

公爵府

mboii 發表於 20-1-12 15:20
元朗現正有一大群市民叫這個口號,講出事件真相。
「沒有林卓廷,沒有721!」

呢句口號好得

只要Yc一提721
大家就用「沒有林卓廷,沒有721!」回應

大宅

李家小魔怪 發表於 20-1-13 13:02
廢得過你地,眼盲耳聾

沒有林卓廷,沒有721! 三白眼找數啦!三白眼家中既廢老、廢人、子女做咩唔叫埋出黎做義士?叫叫冚家出黎做義士,唔好叫人地仔女出黎衝!三白眼最叻係叫人衝,自己鬆,佢呢份幾十萬議員薪水,認真好撈

男爵府

熱血勳章

wylerC9 發表於 20-1-12 23:28
警黑合作? 如果真係咁, 點解元朗人唔個個星期走出黎要求查證? 反而成日都趕走班曱甴? 林巳完帶無謂人入 ...

自己睇,白衣人未係發生西鐵站打人之前已經係鳳攸北一帶聚集打人,市民報警警察都無落地巡邏

https://www.hkcnews.com/article/26077/721%E5%85%83%E6%9C%97%E6%81%90%E8%A5%B2-%E7%8F%8D%E6%83%9C%E7%BE%A4%E7%B5%84-%E6%9E%97%E5%8D%93%E5%BB%B7-26077/%E4%BB%96%E5%80%91%E9%96%8B%E5%A7%8B%E6%81%90%E6%87%BC%E4%BA%86

男爵府

熱血勳章

hei007 發表於 20-1-12 23:44
根本就係,佢無啦啦做咩帶班黑人入元朗呢?時間又岩岩好喎,仲要有片影住佢去排撥黑白衣人喎,白衣人根本 ...

唔好做井底之蛙

https://www.hkcnews.com/article/26077/721%E5%85%83%E6%9C%97%E6%81%90%E8%A5%B2-%E7%8F%8D%E6%83%9C%E7%BE%A4%E7%B5%84-%E6%9E%97%E5%8D%93%E5%BB%B7-26077/%E4%BB%96%E5%80%91%E9%96%8B%E5%A7%8B%E6%81%90%E6%87%BC%E4%BA%86

男爵府

熱血勳章

littleyan 發表於 20-1-13 11:15
已經拉咗26個或以上啦! 但點解仲唔拉林卓x 同黑衣人.

有份參與打人都必須嚴懲, 一視同人.

拉左26個人以上,你知道當時白衣人有幾多?

男爵府

熱血勳章

apple~y 發表於 20-1-13 13:16
呢句口號好得

只要Yc一提721

經下個腦先講野好嗎?
白衣人西鐵站打人前已在鳳攸北非法集結,市民報警警察無落地巡邏,到事後又同何君堯握手,又意味啲咩啊?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

真相了,沒有林卓廷,沒有721 !

男爵府

熱血勳章

David1020 發表於 20-1-13 15:35
眾新聞.....

入面有香港電台鏗鏘集條片講返721,唔好睇啲唔睇啲

大宅

avril19 發表於 20-1-13 15:17

https://www.hkcnews.com/article/26077/721%E5%85%83%E6%9C% ...
你又知當時有幾多白衣人?有幾多人真正有打人?警察拉人都要有証據!如果但凡集結都要拉,咁多次示威,真係唔知要拉幾多黑衣人先得!

男爵府

avril19 發表於 20-1-13 15:17

https://www.hkcnews.com/article/26077/721%E5%85%83%E6%9C% ...

d人成日話濫捕, 我就成日問點解捕得咁少?

好似係電視成日見到過百個黑衣暴徒, 點解警察捉得幾個咁少?

男爵府

avril19 發表於 20-1-13 15:23
經下個腦先講野好嗎?
白衣人西鐵站打人前已在鳳攸北非法集結,市民報警警察無落地巡邏,到事後又同何君堯 ...
証明佢政治感太低.

男爵府

avril19 發表於 20-1-13 15:41
入面有香港電台鏗鏘集條片講返721,唔好睇啲唔睇啲

香港電台..........我已經比咗好多機會佢.

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

廢得過你地,眼盲耳聾

這種人不是漢奸是啥?

屈穎妍

我從來不會說某某是漢奸、誰誰是賣國賊,雖然很多火遮眼的市民或傳媒喜歡用這些形容詞,但總覺得賣國這指控很嚴重,沒真憑實據,我不敢亂說。

只是最近,我也開始動搖了,因為有些話,真是賣了國才會說得出,譬如,以下兩段……

練乙錚為政治改歷史

第一句:「香港本來不屬於中國」

子爵府

好媽媽勳章

廢得過你地,眼盲耳聾

說這話是《信報》前主筆、曾任特區政府中央政策組全職顧問的練乙錚。他早前在美國《紐約時報》公開撰文,題為:「香港真的是中國的一部分嗎?」(Is Hong Kong Really Part of China?),引用了《淮南子》和《史記》等古代文獻,「證實」香港本不屬中國,而是古時秦國侵略吞併,才令香港成為中國的殖民地。

哇……

一個學貫中西的知名學者,畢業於華仁書院,美國卡爾頓學院數學高級榮譽學士、明尼蘇達大學經濟學博士、加州大學前講師、香港科技大學商學院副院長……竟然,講呢啲!

子爵府

好媽媽勳章

廢得過你地,眼盲耳聾

那不如說,今日波蘭、匈牙利、俄羅斯都是蒙古的,因為當年用馬蹄征服歐亞的成吉思汗,共滅亡了40多個國家、征服了270多個民族,寫下輝煌的元朝版圖。

讀書,本是用來明事理;學問,本是用來增智慧。今日香港,竟有人為政治篡改歷史,是淪落更是禍國殃民。

李柱銘撐不平等條約

第二句:「不平等條約是要遵守的」

首頁

尾頁

跳至