自由報料

跳至

首頁
45678...11

尾頁

琥珀宮

回覆 weewet 的帖子

謝謝分享

水晶宮

royal_plus 發表於 20-7-30 20:51
係咪同mann card一樣,儲得一蚊都可以用一蚊,定要儲夠一定金額先用?

個人理解

用enjoy card的話, 係每4000 yuu分為一個單位 抵扣用 (-$20)

每單限用80000 yuu分 (-$400)

又或者在app 內換禮品有不同yuu分要求

至於分享yuu分畀其他人的話
就每次最少2000分

男爵府

月希 發表於 20-7-30 20:18
我想問...如果STROLLER有KFC同PHD既會員..有儲開分..
依家依個YUU又有依2間野???
第二時點儲分??可以2個APP ...

用邊個儲抵d

子爵府

減齡達人勳章

例如去惠康買野 係咪嘟八達通佢就會知我係會員 然後可以用其他方法比錢? 因為屋企人無智能電話show唔到code比店員

大宅

即係冇需要再申請張新咭?我見綁定enjoy card , 收0.1手續費。望一望不是這張唔所以冇再下一步

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我dl 左app, 但不斷彈我, 都入唔到app, 試過重裝幾次都唔得

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

htts 發表於 20-7-31 06:47
我dl 左app, 但不斷彈我, 都入唔到app, 試過重裝幾次都唔得
...

我都係

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wing_tt 發表於 20-7-31 00:01
例如去惠康買野 係咪嘟八達通佢就會知我係會員 然後可以用其他方法比錢? 因為屋企人無智能電話show唔到code ...
今朝去惠X買野,你講嘅情況可以!第一次拍咭(張咭已綁)係確認你係會員,之後就睇顧客用咩方法付款!

記得一開始一埋counter同職員講係會員/儲分之類,同之前日日賞程序係相反,唔係最後先啪咭儲!

wing_tt    發表於 20-7-31 11:53

大宅

請問大家....KFC 及Pizza Hut 可唔可以transfer 積分到 Yuu ??

子爵府

其實點樣儲分,係未去7仔買野,比佢掃個code? 再比錢

大宅

crystal5142000 發表於 20-7-31 10:37

App係

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

babyking0056 發表於 20-7-31 02:42
即係冇需要再申請張新咭?我見綁定enjoy card , 收0.1手續費。望一望不是這張唔所以冇再下一步 ...

綁卡要收手續費?啲宣傳從來無提?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cy101 發表於 20-7-31 09:50
今朝去惠X買野,你講嘅情況可以!第一次拍咭(張咭已綁)係確認你係會員,之後就睇顧客用咩方法付款!

記 ...

拍咭確認?不是掃QR?

瑪瑙宮

回覆樓主:

萬寧轉過嚟嘅分係現金,係咪直接當錢用?

水晶宮

crystal5142000 發表於 20-7-31 10:37

依家係先掃code 再掃貨, 跟住比錢

掃左貨, 好似就掃唔到code

詳情可向收銀職員查詢

水晶宮

cindy618 發表於 20-7-31 11:06
綁卡要收手續費?啲宣傳從來無提?

係咪只係做validation

之後會退返0.1 or cancel 條 transaction

瑪瑙宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-7-31 11:26
依家係先掃code 再掃貨, 跟住比錢

掃左貨, 好似就掃唔到code

有個咁硬性次序規則 ?

水晶宮

Angus9527 發表於 20-7-31 10:28
請問大家....KFC 及Pizza Hut 可唔可以transfer 積分到 Yuu ??

Pizza Hut 積分不變
暫時唔見有convert 到 yuu

至於KFC 你可以去佢FB 睇下網友留言

瑪瑙宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-7-31 11:28
係咪只係做validation

之後會退返0.1 or cancel 條 transaction

收錢竟然唔提?那怕只是$0.1

水晶宮

cindy618 發表於 20-7-31 11:09
萬寧轉過嚟嘅分係現金,係咪直接當錢用?

當yuu 分咁用

唔可以$1 $1咁扣

設有指定交易下限

首頁
45678...11

尾頁

跳至