跳至

首頁
45678...40

尾頁

大宅

我呢度分分鐘有太子check電腦架,不過無法啦,真係無咩做!坐係度發呆不如上來吹下水!

原帖由 060905 於 09-6-8 17:12 發表
我無得傾msn架, 係偷雞上黎傾下計, 今日無黃管, 又傾開咪傾reply囉!

大宅

我都無得msn, 不過今日老世返黎一陣又走左
同埋無乜mood做野
呵呵

原帖由 060905 於 09-6-8 17:12 發表
我無得傾msn架, 係偷雞上黎傾下計, 今日無黃管, 又傾開咪傾reply囉!

大宅

喂!想問一下你地d 仔女讀邊間幼兒/稚園?我女9月返卓x讀pre-school,不過仲未打來話買校!

男爵府

我個女而家讀堅道偉思n1, 今年9月就讀聖心, 校服就627攞埋lu
原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 17:23 發表
喂!想問一下你地d 仔女讀邊間幼兒/稚園?我女9月返卓x讀pre-school,不過仲未打來話買校!

大宅

我見好多家長報偉思,係咪咁好呢?

聖心你係咪想一條龍呀?其實我都未知邊間好,只不過西環好少半日校!

原帖由 060905 於 09-6-8 17:34 發表
我個女而家讀堅道偉思n1, 今年9月就讀聖心, 校服就6月27日攞埋lu!

大宅

我既目標好似盈盈媽
年底珊珊先返偉思~

原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 17:42 發表

聖心你係咪想一條龍呀?其實我都未知邊間好,只不過西環好少半日校!

別墅

你地就好
我老細今日成日都係度!!!
>_<!

原帖由 珊珊媽媽 於 09-6-8 17:21 發表
我都無得msn, 不過今日老世返黎一陣又走左
同埋無乜mood做野
呵呵

男爵府

偉思n班係幾好架, 我覺得d老師好有心機, 好有heart, 不過佢規模細d
我都希望盈盈可以係聖心讀得叻叻地, 一條龍咁讀到中學, 跟住讀大學, 我就心足啦!

聖心係中西區黎講算幾好個d架!
原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 17:42 發表

男爵府

祝珊珊好運!
原帖由 珊珊媽媽 於 09-6-8 17:44 發表
我既目標好似盈盈媽
年底珊珊先返偉思~

大宅

承你貴言
原帖由 060905 於 09-6-8 17:51 發表
祝珊珊好運!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 2BMa 於 09-6-8 00:31 發表
唔係瘦果個呀,佢肥既,戴眼鏡,頭髮短短。

好肥, 短髮, 黑黑實實, 無眼鏡㗎!
你講嗰個我無印象~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

你哋講嘅珍珠、美菲我都住過...
當然係講租啦~

04年租珍珠細單位, 5到尾6千...
如果買嘅, 著力裝修設計就好見使...
因為廚房要大手改裝先user-friendly囉!
(因為有個小露台, 令到廚房內籠好窄, 好迫)

大單位大40呎,
呂字廳 & 廚房本身見使好多...
如果係買, 建議買505呎大單位!

美菲我租低層B單位, 又係廚房細...
廳要裝吊柜先見使 (樓底高)

2個單位啲房都係放到4 X 6床 + 4呎衣柜就放唔到多餘嘢!
(租珍珠哥哥出世, B床放我房, 衣柜放另一間房~
租美菲細佬出世, 哥哥自己一間房, 2呎半床 + 衣柜, B床仍然跟我房)

依家搬咗上士美菲路頂單幢, 5XX呎, 3房...
但間間房都勁細 (哥哥房只放到佢張床, 仲有呎半放playmat, 頂到tup tup冚)

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

港島區普遍都係細房...
我想以家d新樓仲細

大宅

士美菲路頂有3房咩?我媽咪都係住士美菲路頂喎!
你而家買定租架?
原帖由 小倩 於 09-6-8 20:44 發表
你哋講嘅珍珠、美菲我都住過...
當然係講租啦~

04年租珍珠細單位, 5到尾6千...
如果買嘅, 著力裝修設計就好見使...
因為廚房要大手改裝先user-friendly囉!
(因為有個小露台, 令到廚房內籠好窄, 好迫)

大單位大40呎 ...

大宅

我無朋友既仔女係西區讀呀,都問吾到人,不過我幫個女報左基恩,好多人話好好呀,我同個女去interview老師環境都吾錯,我見堅尼地城無咩半日校,咪讀住卓x先囉,不過我對佢印象麻麻架咋,不過無得揀無計啦!話時話,到今日都無打來話買校服既野,一陣要打去問tim!

原帖由 060905 於 09-6-8 17:50 發表
偉思n班係幾好架, 我覺得d老師好有心機, 好有heart, 不過佢規模細d!
我都希望盈盈可以係聖心讀得叻叻地, 一條龍咁讀到中學, 跟住讀大學, 我就心足啦!

聖心係中西區黎講算幾好個d架!
...

大宅

新樓一定啦,好多都無8成。

我睇過好多一梯兩伙單位,都係實用低架!

原帖由 crystalpui 於 09-6-9 09:47 發表
港島區普遍都係細房...
我想以家d新樓仲細

王國長老

原帖由 膽小媽媽 於 09-6-9 10:10 發表
你而家買定租架?

爸爸自繪圖則...

>>> Blog

王國長老

你而家買定租架?

爸爸自繪圖則...

>>> Blog

王國長老

你而家買定租架?

爸爸自繪圖則...

>>> Blog

王國長老

你而家買定租架?

爸爸自繪圖則...

>>> Blog

首頁
45678...40

尾頁

跳至