自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我睇咗頭8集,等佢播多d再追。之前有睇慶餘年,以為係續集,都係穿越去古代。
男德學院、拼刀刀、整皮蛋好好笑

男爵府

今晚會員加更到一晚八集
終於可以見到檀兒了

公爵府

ddkaka 發表於 21-2-23 19:45
https://bigdramas.info/%E8%B4%85%E5%A9%BF/

謝謝你。

侯爵府

男主角個樣太細路,我覺得唔襯女主

水晶宮

lingluk1306 發表於 21-3-6 09:29

入聚,所以傻奸奸

男爵府

lingluk1306 發表於 21-3-6 09:29

睇到佢地開始鐘意對方我就覺得好襯
而家佢地兩個CP感好感度好高
其他佢地d宣傳或者以前d訪問,d彈幕個個都cue對方
好歡樂

侯爵府

好好睇

男爵府

本身以為郭麒麟好新會擔主角擔得唔夠控場
但一埸佢落雨發現防水布由無哂缐索,去到見到防水布,驚訝然後再有希望又喊又笑,官博都出左呢段花絮讚佢感情變化做得好

另外飲酒搵賊呢段都寫得幾好

入到霖安之後中段可能因為介紹太多新發展無乜突出
但去到中後段真係睇佢演技

愈黎愈鐘意呢個新演員

男爵府

李露眉 發表於 21-3-6 09:32
入聚,所以傻奸奸

佢唔傻啦係用現代人眼界睇古代人
而且入贅應承左係交易
一開始係怕夫人多d

男爵府

原來mytvsuper買左喇
如果免費台播我會想睇多次

珍珠宮

goosy83 發表於 21-2-25 21:03
燒耳房嗰度?

女主做得好好笑
係乖孩子做曳野咁。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

goosy83 發表於 21-3-6 10:06
但一埸佢落雨發現防水布由無哂缐索,去到見到防水布,驚訝然後再 ...

我未睇到你講的劇情, 但他的眼神和表情的確幾交戲。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

貓頭雀 發表於 21-3-6 12:00
女主做得好好笑
係乖孩子做曳野咁。

加上男主同老耿相聲咁喺後面討論
女主又好好笑,走水喇~
之後發現佢一早收埋哂相公d家當
笑到我

男爵府

貓頭雀 發表於 21-3-6 12:02
我未睇到你講的劇情, 但他的眼神和表情的確幾交戲。

結局篇佢真係演技大爆發

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

但一埸佢落雨發現防水布由無哂缐索,去到見到防水布,驚訝然後再 ...

剛剛看到你講呢段,的確做得好好,佢找到檀兒背住佢帶,我喊咗,千辛萬苦終於遇到了,好感動呀⋯⋯不過中間用咗太多集講霖安城,有dd悶,我看到28集都ok,會繼續追

珍珠宮

其實佢唔算新演員, 佢都拍左唔少, 不過唔出名, 我地唔知. 佢最令香港人知佢係邊個咪慶餘年入面囉. 雖然係配角, 但都好令人有印象.

佢爸爸內地都有名, 佢好似讀完初中就無讀書. 佢爸爸話, 可以唔讀書, 但唔可以無文化. 雖然佢唔係讀好多書, 但我相信佢有睇好多書, 佢在內地綜藝最強大腦, 反應都好快架

子爵府

紫翹 發表於 21-3-16 11:32
其實佢唔算新演員, 佢都拍左唔少, 不過唔出名, 我地唔知. 佢最令香港人知佢係邊個咪慶餘年入面囉. 雖然係 ...

點會讀完初中就無書讀, 誇張左黎講啦
德雲本身就間學院,佢係獨立培訓啫, 佢老豆有揾人一對一教英文, 教文化之類, 相聲本身都係一個好花時間培訓既既職業,我估呢個都係佢綴學既原因. 雖然上台講半個鐘, 但講果啲野資料唔可以老作, 有時臨急爆肚, 所以相聲演員係要睇好多書先夠料HOLD場.

珍珠宮

Jameskey 發表於 21-3-16 14:00
德雲本身就間學院,佢係獨立培訓啫, 佢老豆有揾人一對一教英文, 教文 ...
又唔係我講, 我係睇內地新聞講, 係講佢中學輟學, 咁內地最少要讀到中幾我唔知架嘛! 或者個報導無講得好清楚, 我知佢爸爸有限德云社, 但係學校定係咩我唔知

男爵府

紫翹 發表於 21-3-16 11:32
其實佢唔算新演員, 佢都拍左唔少, 不過唔出名, 我地唔知. 佢最令香港人知佢係邊個咪慶餘年入面囉. 雖然係 ...

我上年睇綜藝認識佢,慶餘年我反而無睇
不過因為佢同宋軼我會睇返

呢年都睇左唔少佢既段子,同睇返哂佢d綜藝
非常欣賞佢年紀輕輕,心態好沉穩又知書識禮
佢係幫屋企先初三輟學,d訪問問佢心願都係話見爸爸以前好辛苦,而家又見年紀大,想企喺面前保護返佢
邊有廿五歲仔可以咁識諗,而一班師兄弟又咁鐘意佢,証明佢無因身份地位作威作福
希望有機會親身睇一次佢相聲專場啦

男爵府

Jameskey 發表於 21-3-16 14:00
德雲本身就間學院,佢係獨立培訓啫, 佢老豆有揾人一對一教英文, 教文 ...

佢上王牌對王牌自己講,初三輟學去學相聲
佢show張班級相仲要係P左佢上去

你講佢屋企當然而家有資源去教,但佢放棄校園生活係事實,而且佢離開學校時屋企環境唔係好

首頁

尾頁

跳至