在職全職

跳至

首頁
45678...19

尾頁

子爵府

環保接龍勳章

雪晴25 發表於 21-3-30 18:04
做老人員是否好辛苦?我諗緊讀唔讀保健員課程好

我就係保健員老人院如果我個位就唔太辛苦,係時間長返11個鐘,政府就既老人院就好d返8個鐘咁,但要輪夜

子爵府

環保接龍勳章

coo1068 發表於 21-3-30 17:54
自己設計,冇學過

好吸引呀

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

Happyfish2015 發表於 21-3-30 18:02
好掂 比你啲食物吸引住我

多謝

子爵府

環保接龍勳章

雪晴25 發表於 21-3-30 18:04
做老人員是否好辛苦?我諗緊讀唔讀保健員課程好

讀啦,而家都多左人想入行,始終老人院呢份工都穩定

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

樂樂小天使 發表於 21-3-30 18:08
好吸引呀

多謝

大宅

樂樂小天使 發表於 21-3-30 18:10
讀啦,而家都多左人想入行,始終老人院呢份工都穩定

可以講下主要做咩嗎?是否要好多體力勞動?

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

大家好。我掹車邊70後
FTM 幾十年
一仔一女都出身了

大宅

靚豬豬 發表於 21-3-30 14:38
Welcome

大家好,我又入黎玩

荃灣返工,有两位公主,一個21,一個15,多多指教
:-D :-?

伯爵府

Hi 我女18 啦,準備人生下半時間

現在尊注養生,但又返工
pooh 磁貼欠6, 30, 35

伯爵府

靚豬豬 發表於 21-3-30 14:38
Welcome

這邊講正確嗎
pooh 磁貼欠6, 30, 35

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

coo1068 發表於 21-3-30 17:56
最後一張

好靚,你好叻叻

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

Hi 我1970年出生,做過好多種工作,文員、導遊、私人助理,而家係branch manager,做咗幾年覺得好大壓力,想提早退休,夢想係可以財務自由過淡泊嘅人生,所以諗住衝多3、4年搏命儲筆錢慢慢揑

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樂樂小天使 發表於 21-3-30 18:07
我就係保健員老人院如果我個位就唔太辛苦,係時間長返11個鐘,政府就既老人院就好d返8個鐘咁,但要輪夜 :l ...

保健員人工都吾錯喎,我之前都讀過張醫護支援人員課程,揾工好有用,不過好辛苦

大宅

MeiCheLin 發表於 21-3-30 15:13
回覆 NamB 的帖子

Hi, 大家好! 我在荃灣返工, 文職, 做左20年了. 今日好輕鬆, 等收工 ...

hi,我同你一樣,做左21年,荃灣返工
:-D :-?

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

lily233242 發表於 21-3-30 18:49
Hi 我1970年出生,做過好多種工作,文員、導遊、私人助理,而家係branch manager,做咗幾年覺得好大壓力, ...

Hello.我同你同年呀,不過我冇返工好多年,仔女都大個了

象牙宮

yanyan-mummy 發表於 21-3-30 18:46
好靚,你好叻叻

多謝yanyan

象牙宮

csbaik 發表於 21-3-30 18:51
hi,我同你一樣,做左21年,荃灣返工

我份工做咗32年因為我覺得依家行得走得,想開拓新天地

水晶宮

畀面勳章

艾菲 發表於 21-3-30 17:37
Hi, 我都係70後, 全職文職, 日日軟禁9-7, 兩個仔17、14。至愛煮野食、整飽。

Hello 艾菲,你好,我叫豬豬,我最鐘意睇Facebook d人分享整麵包果d post

水晶宮

畀面勳章

cheungcheung 發表於 21-3-30 18:46
這邊講正確嗎

正確呀,歡迎歡迎,我叫豬豬

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

smpoon 發表於 21-3-30 18:53
Hello.我同你同年呀,不過我冇返工好多年,仔女都大個了

羡慕你呀
我女得12歲,反叛期中,日日比佢激到嘔血

首頁
45678...19

尾頁

跳至