夫婦情感

跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

回覆 soso1227 的帖子

我一向的性格都不喜歡check人嘢,留私隱空間,所以even我小朋友(青春期),我都無check, 就係因為C6知我這性格,所以他豪無保證留對姣婆甜言蜜語及表白及送禮都在what'sapp提及,而且無delete到, C6 同姣婆whatapps 咁耐點解我唔知,因為返工,返工,lunch 都可whatapps,而且C6 鍾意手機game,所以晚上及放假他拿住電話我無為意,所以不check他嘢,真是錯晒,我完全無警惕性。
好啦!之前我比足自由C6, C6自己唔珍惜,結果現在每天我什麼都check(其實我好辛苦,因我不是這性格), 雖然,我當然明白,男人有心呃我的,還有好多方法,因為C6返工時不在我身邊,但我只可做到咁... 還可怎樣?為了生活都要返工搵食..... 所以真係好睇C6本人是否真心悔改及是否夠定力,姣婆何其多,姣過條八婆大有人在

雖然我知,件事最好不要在C6面前提及,但暫時我真的控制不了,一講大家就閙

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 kingkingpui 的帖子

你要日日check,佢亦可以日日回家前delete,即係完全無用,只會傷害彼此關係。
要check也不能公然check,點解你要咁直呢?
你C6未行到最差那一步,唔需要太高壓,佢有冇delete和block對方的聯絡?
你老公咁易就被機心女收兵,難保佢將來會遇到「有心人」。你目前最重要修補夫妻關係,不要當C6係大仔,唔好再指責佢呢件蠢事,記住佢係老公,俾D面佢。試下每晚抽15分鐘關上電視電話一齊傾下開心事或煩惱,夫妻生活不可少,有需要就見婚姻輔導。

大宅

真係要睇他本人悔改心及定力

其實我間唔中提住件事,係想點醒他,話比他知其實他比人玩緊,成個白痴仔咁,驚C6當局者迷 ,因為我都想C6憎條姣婆

其實如果我唔諗起依件事,現在同他關係都ok, 但當諗起或見到D事物與姣婆有關 我就好自然發癲,我自己都控制唔到,現在真的要等時間過

大宅

已block 條姣婆的電話及What'sapp,除非有其他方法是我唔知啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 kingkingpui 的帖子

因為你C6之前冇delete Whatsapp ,你應該已cap哂圖和起埋姣婆底,其實已經可以放心。姣婆只當你C6係水兵,唔會為佢影響婚姻。你C6有冇話佢知老婆發現左?如果有,姣婆應該會怕左你C6。
現在你防嘅唔係姣婆而係C6。你C6自願裝apps守行為,由得佢,你唔好在佢面前check就得,扮下相信佢。老生常談,諗下有冇疏忽C6,唔好俾佢成晚揸住手機,搵D節目大家一齊做。例如平時你一個人去超市,現在要捉埋佢去。

大宅

無錯,已cap 晒圖,因他們太多對話,所以只cap重點。

由於條姣婆間唔中幫C6公司做pat time, 所以今日C6好短暫又見到條姣婆,係C6主動同我講,C6話他們互相無理會,沒打招呼,所以一日C6唔轉工, 都有機會見,都有條尾巴係度,所以都好擔心,但現在經濟咁差,又不可話辭職就辭職。

C6唔會覺得他自己談戀愛,因為條姣婆好識手段,會不停回應C6, 間唔中有會比心心emoji, 或kiss emoji 氹C6, 適當時候又讚下C6,間唔中姣婆又扮嬲等C6氹,所以感覺應該好爽,好互動,只是我們女性一睇的對答,就知咩料,知條女發姣,只是收兵。男人會當局者迷,所以現在我成日講依件事,點醒C6, 其實他做了兵。
如果C6無講大話,件事穿咗後都無搵過姣婆,所以姣婆唔知道我知,其實我應專登比姣婆知?

別墅

粉紅天空 發表於 21-4-6 22:02
10個男人9個滾,仲有1個諗緊

以前都會以為自己老公係諗緊嗰個,點知唔係!
男人都係用下面諗嘢。。。

soso1227    發表於 21-4-12 10:42

男爵府

Babypru168 發表於 21-4-12 00:04
以前都會以為自己老公係諗緊嗰個,點知唔係!
男人都係用下面諗嘢。。。
...

9成男人俾老婆發現就話知錯,斬纜。
如果老婆成世唔發現呢?
咁是否真係「知錯」

別墅

粉紅天空 發表於 21-4-12 07:32
9成男人俾老婆發現就話知錯,斬纜。
如果老婆成世唔發現呢?
咁是否真係「知錯」

就係想成世無人發現,點知俾妳地發現咗,唔想無咗好好先生形象,咪話知錯會改,想保持原狀。
口講知錯,心不是。。

洋房

原諒=放下
當大家從新開始!時間能解傷痛!
想D大家開心事!如你們拍拖時快樂事!有時間大家出外旅行!等等^^
散散心!希望幫到你!努力!加油!
**@米奇-夢想號-精品店@**

男爵府

回覆 粉紅天空 的帖子

哩個真係呀,中point

子爵府

kingkingpui 發表於 21-4-11 19:39

因C6有裝了電話監控去小朋友手機到,其實主要目的是控制小朋友打機時間及隨時cut ga ...

大宅

回覆 bbnbobo 的帖子

Yes

大宅

kingkingpui 發表於 21-4-12 17:02
回覆 bbnbobo 的帖子

Yes
**請問係咩監控APPS?**
我都想知,但裝了後對方(C6)會知道嗎?

洋房

回覆 cankiu2011 的帖子

我近排都發現老公偷食,情況同你差不多,一發現我即時話離婚,佢唔肯,佢亦話當日即同小三斷,之後我要求佢做嘅嘢佢話會盡量配合,亦都有做,但未做得晒(例如同介紹小三俾佢識果班朋友斷絕來往,掉晒果班朋友送俾佢嘅嘢) ,佢叫我俾時間佢慢慢改返好...可能係剛發現幾日,我仲好嬲好失望,好想離婚...
但咁多年感情同性格太夾真係唔太捨得...
見唔到佢時個心又諗佢會唔會呃我扮返工其實仲同個小三來往,但佢返屋企時我又好憎見到就佢忍唔住話佢或唔睬佢...
我都唔知點做好,究竟離開定俾機會同時間大家...

大宅

回覆 Qbe8 的帖子

你地有冇小朋友?你經濟獨立嗎?佢點解要偷食?可以搵婚姻輔導見吓。有個中間人(唔會偏幫是但一邊)傾完可以抒發一下,亦可以了解多一些C6 的諗法。如果選擇繼續一齊,你一定要搞清楚婚姻裡面出了什麼問題,然後對症下藥。我婚姻的問題是大家溝通唔到,性生活不協調,C6 覺得我唔愛佢、唔需要佢。有個主動的小三出現,C6 就鍾個頭埋去。
但你要記住,出軌係C6 一個人的錯,他面對誘惑時可以選擇拒絕的,但他沒有。而婚姻的問題才是兩公婆都有責任。
東窗事發時,第一個月我日日都好似生活係地獄咁。現在諗通左,決定比一次機會個C6,亦有反省自己有什麼做唔唔好既地方要改進,要修補關係。雖然心裡仍有條刺,但傷痛會一日比一日好一點。
好好加油,呢度有許多同路人,你諗吓自己仲愛唔愛佢,將來還想和C6一齊生活嗎?可唔可以原諒到佢?慢慢比時間自己諗下將來。我自己選擇條路係,只會比一次機會,如果他將來又偷食,到時一定會分開。我而家已儘力修補關係,將來係點我都唔會後悔,至少今日曾努力過!

cathngai    發表於 21-4-14 21:19
soso1227    發表於 21-4-13 17:30

子爵府

虎到金來勳章

要畀時間㗎
老公都要做嘢令您安心

洋房

我同佢問題係大家耐咗,2x年,無小朋友,可能悶咗,前年開始已經無計傾,一係就嘈交,各有各玩唔理大家,果時嘈交嘈到佢返屋企人度住,之後佢返嚟對我好咗同改咗好多,有計傾返,所以知有小三真係O晒咀小三係佢朋友嘅朋友,前年成日一班人出去玩時識,上年中小三成日whatsapp佢話同男朋友唔開心搵我老公開解,我老公話唔鍾意小三,只係小三主動,佢貪玩就一齊咗,佢話係今年先一齊亦都好少出街,係電話講曖昧嘢多,但我就唔太信佢講嘅嘢,根本佢依家講咩我都唔信
我亦都唔知仲愛唔愛佢,唔捨得就真係有,可能仲好嬲,所以我都唔知應唔應該俾機會佢...

婚姻輔導我都有諗過,但佢覺無用唔太想去,佢叫我俾時間佢,就會睇到佢有改善,叫我慢慢建立返信心...

大宅

回覆 Qbe8 的帖子

其實選擇比佢機會條路係更困難嫁,我頭一個月幾乎每星期鬧一次大交,每次都會講離婚。我有小朋友,小朋友見到父母咁鬧交時又會大喊。因為本身婚姻出了一些問題,C6 才會偷食。而家你發現左佢偷食之後,為婚姻帶來核爆式的破壞,會成日鬧交好正常。我C6 性格係無可能會去見婚姻輔導的。但我同佢鬧交鬧到佢都頂唔順,肯一齊去見輔導。佢形容為最後一根稻草。你試吓勸你 C6 為咗你一齊去做下輔導。輔導可能要見幾次,唔係一次就得,但見左點都一定比現在好。我見輔導時,我地兩個都唔想離婚。但都已經係痛苦嘅深淵。
更何況你現在的情況,又未諗清楚好唔好離婚。如果C6 唔肯一齊去,你可以選擇做個人輔導,等專業人士幫你分析一下。不過他們都是多數傾向建議挽救婚姻的。

洋房

有個人輔導架?我以為一定要雙方一齊去...咁你果時同佢成日嘈交係咩原因?我依家好多疑,怕佢仲未都斬攬仲呃緊我,所以成日話佢,可能剛發現咁佢暫時仲忍到未同我嘈,但又唔會係死狗咁嘅樣囉...佢話佢知錯了依家慢慢改緊,問我可唔可以唔好再話佢,之後會行開睇電視或睇電話唔出聲...

首頁
45678...10

尾頁

跳至