時政擂台

跳至

首頁
45678...11

尾頁

水晶宮

traeh 發表於 21-4-21 00:42
我都好懷念舊日政治冷感嘅香港,所有人都專心做好實事,為安穩、為名利、為成就、為滿足感都係實實在在, ...

係㗎,2019年中前個香港真係好好,你講咩都得,自由度大到唔犯法就得,基本上香港係非常安全嘅城巿,但依家你出街都唔好亂講嘢,隨時比人打比人燒,比一個企响香港嘅中國香港人叫你返大灣區,亦可以見到一個有中國血統嘅香港人係咁鬧啲中國人,嗰種自以為是嘅態度,真係笑死啲外國人

水晶宮

20162016 發表於 21-4-21 07:09
成日話廢老唔支持班後生,香港繁榮都係由呢班所謂廢老共創出嚟咋,唔係你哋班死黑暴打爛曬個香港,香港就 ...

x2

大宅

szesze_lam 發表於 21-4-20 21:21
可悲,食咩餐廳,用安心出行定寫紙仔,用whatsapp定signal, 用facebook定mewe, 睇邊個電視台,支持邊個歌星 ...

唔識尊重對方既,其實從來都係得一隻色既人。

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

根本只有黃人先會分顏色,係佢地做埋d小動作話俾人聽佢地黃色㗎,唔同色就批鬥,掉番轉話人仲乜分佢出黎,顛倒是非,黃人本色

水晶宮

lamlamabc 發表於 21-4-21 07:24
而家年青人真係好多都被洗腦,朋友個仔上年大學畢業,一直都未找到工作,朋友叫佢試吓考警察,佢即刻鬧呀媽 ...

咁佢真係唔好考啦

大宅

回覆樓主:

網上言論唔洗放上心,日常朋友就盡量唔講政治。政治既嘢真係神仙打交平民遭殃,有時見到d人愈講愈激動都唔知做乜。俾心機搵錢,照顧家庭享受人生好過。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

lamlamabc 發表於 21-4-21 07:24
而家年青人真係好多都被洗腦,朋友個仔上年大學畢業,一直都未找到工作,朋友叫佢試吓考警察,佢即刻鬧呀媽 ...

現在年青人、從幼稚園教育直至大學、已經開始被洗腦、佢哋真係好難救得醒~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

回覆樓主:

其實黃唔緊要,唔好破壞香港,傷害人就得。
最睇唔起香港好多人,為咗利益扮黃。

子爵府

mr.bb 發表於 21-4-21 07:36
根本只有黃人先會分顏色,係佢地做埋d小動作話俾人聽佢地黃色㗎,唔同色就批鬥,掉番轉話人仲乜分佢出黎, ...

就係囉

男爵府

最好笑就係班黃人去D食店見電視開個V台就一定係黃店,其實人哋之前就係怕咗班黃人打爛佢間舖咋。

男爵府

某顏色經常以高人一等姿態去批判人,令人好討厭。

上年社區普及檢測,我區區議員影低當日排隊等入場嘅人,擺上FB恥笑大家冇腦。

呢個區議員雖然係泛民,以前都幾關顧民生,但係自從2019年就走火入魔,變得逢中必反、逢政府必鬧,極唔理性。有時見到佢個樣越來越衰,好有相由心生嘅感覺

男爵府

昨日看返舊相,發現好多曾經的朋友因呢樣野而疏遠左,覺得好唏噓

用戶要求終止服務

牛年勳章

delll 發表於 21-4-21 07:48
昨日看返舊相,發現好多曾經的朋友因呢樣野而疏遠左,覺得好唏噓

未經許可,請勿轉載

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

我嘅睇法就係餐廳係分好食定唔好食,電視節目分啱睇定唔啱睇,我唔會理佢咩顏色

男爵府

根本係邪教嚟,邪教先會攪到你斷六親,錢就只可以奉獻比佢,有理智嘅先講得上叫政治,政治係可以各有唔同立場,但佢地係唔比人同佢地唔同立場,甚至要破壞毁滅其他立場,除左邪教,諗唔到有咩符合佢地嘅行為

侯爵府

可悲,食咩餐廳,用安心出行定寫紙仔,用whatsapp定signal, 用facebook定mewe, 睇邊個電視台,支持邊個歌星 ...

根本黃店都標籤自己, 表明自己顏色立場, 你叫我地反對暴力的市民點樣支持幫趁呢?
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

男爵府

係好Q煩,D人話唔係黃店唔幫襯,分得甘清,就來屎都無得食。

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

越來越似台灣!

男爵府

mr.bb 發表於 21-4-21 07:36
根本只有黃人先會分顏色,係佢地做埋d小動作話俾人聽佢地黃色㗎,唔同色就批鬥,掉番轉話人仲乜分佢出黎, ...

係喎~真係好乞人憎~好似好叻好威咁~

大宅

delll 發表於 21-4-21 07:48

咁呢個都係,發現黃朋友另外開group唔add我時,都有d傷心,識左成20年。

首頁
45678...11

尾頁

跳至