自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

牛年勳章

hfl2000 發表於 21-6-11 13:48
覺得佢寫得過咗火位囉,此地無銀咁既feel,搶Fo

黃出 post 一向都係咁,唔係祝賀洪先突然間係咁。唔係搶 fo,係佢本身係咁~
未經許可,請勿轉載

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sokoko 發表於 21-6-11 10:46
好搞笑

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kk2009 發表於 21-6-11 12:29
咁多人批評, 究竟有冇睇過佢哋節目㗎? 佢哋一向都係公開踩自己、踩對方, 呢個係佢哋多年來磨合後的相處風格 ...

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

用戶要求終止服務

牛年勳章

charlieXD 發表於 21-6-11 16:57
其實佢近排做咩?
係咁俾人追住黎咬……

都唔係近排,入咗 TVB 一直都係咁上下,雖然我兩個都鍾意。

未經許可,請勿轉載

大宅

kk2009 發表於 21-6-11 13:26
唔係個個都鍾意出po, 尤其是長po, 不過唔使洪講, 翠如都成日自嘲啦。做人放鬆d, 唔使下下咁介懷
...
咁即係洪無咁做啦

用戶要求終止服務

牛年勳章

littlehoneymum 發表於 21-6-11 17:24
翠如好似講多咗,作為未婚妻,都唔想有異性咁了解佢另一半

係人都有過去,接受唔到唔會同洪拍拖呱?了解嚟自多年共處,我相信洪太係大方陽光可人兒~
未經許可,請勿轉載

水晶宮

sheepsheepvo 發表於 21-6-11 11:35
作為女仔,唔會想自己老公有個紅顏知己。我見d留言好多都話翠如同洪係友達以上戀人未滿,未婚妻見到應該會 ...

完全同意。好心翠如姐姐簡單一句恭喜算數啦。寫咁長文做咩?驚死人不知二條友有路咁款。根本我覺得二條友有路。

佢寫篇野,用咩角度寫?好似寫到自己同呢位係前度咁款,寫到好似自己同佢完晒啦,大家沒野架,多謝現任接收呢個衰佬咁款。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

大笨鐘 發表於 21-6-11 17:49
黃出 post 一向都係咁,唔係祝賀洪先突然間係咁。唔係搶 fo,係佢本身係咁~
...

我知佢一向都係咁,但都要識分莊閒吖… 呢d人生大事喎,將心比己諗吓,你宣佈結婚/訂婚,個焦點應該係你&老公一齊開開心心接收來自五湖四海大家既祝福,而唔係你老公&另一個朋友(唔講佢係男人女人啦)既noise 囉⋯

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

珊瑚宮

kittybig123 發表於 21-6-11 11:38
黃xx係度抽水,洪結婚又關佢乜事?講到好了解洪

佢都唔似係會抽水嘅人啦!人哋兩個響有線識到而家 識咗好多年 係真係好friend
你冇睇新聞架?

用戶要求終止服務

牛年勳章

hfl2000 發表於 21-6-11 19:50
我知佢一向都係咁,但都要識分莊閒吖… 呢d人生大事喎,將心比己諗吓,你宣佈結婚/訂婚,個焦點應該係你& ...

另一半係藝人,如果係我會放鬆 d 條底線。
未經許可,請勿轉載

子爵府

佢寫到自己舊情人身份咁款,多咗啦,簡單一句祝福就好,女人最敏感,現任睇到應該都好難開心

子爵府

真心愛錫呢位好朋友既,低調祝福就夠。講多左,搶左風頭,亦show off我在佢心中地位勁過你。

男女都好,從來最真最好既朋友都唔會高調在人前賣弄,係要“show比人睇我同佢friend"先會講呢啲。

用戶要求終止服務

好姊弟的感覺,恭喜洪永城

珍珠宮

Mooskha 發表於 21-6-11 13:03
我係IG見到呢段留言,我覺得係朋友之間的真致祝福,亦係佢哋一直以來的相處模式,帶點sense of humour。係 ...

我都覺得係,蕭生、翠如同洪都回應左無嘢,大家何須咁上心

侯爵府

回覆樓主:

知己知道嘅嘢, 老婆/老公都未必咁了解... 我明吖

但係老婆角度, 我就真係唔想知另一個女人咁明白自己老公囉

侯爵府

我覺得佢出發點係祝福洪永城,係好開心佢老友成家立室
佢話好似娶新抱,老懷安慰嘅感覺,我都覺得佢係嘅

但問題係,佢冇考慮過準新娘子感受。

一,人地公佈喜訊,佢咁樣出post搶晒fo,其實有欠尊重

二,公開講到洪永城對佢幾咁特別,其實準新娘子會有d難堪

三,講到洪永城好多缺點,得準新娘子肯要,咁。。。即係準新娘子都不是什麼好東西,有得嫁好嫁?多謝準新娘子幫佢接受呢件佢唔要嘅垃圾?

四,佢以洪永城長輩立場去寫,但事實上佢唔係洪永城阿媽/ 家姐,佢地拍戲仲咀過,其實佢身份可以直接私底下祝福囉,公開呢篇野我真心覺得綠茶婊

侯爵府

mrsjacky 發表於 21-6-11 23:51
真心愛錫呢位好朋友既,低調祝福就夠。講多左,搶左風頭,亦show off我在佢心中地位勁過你。

男女都好,從 ...

Exactly! 同我諗法完全一樣!
真的!最真的友誼係最簡單,唔需要咁樣show 俾人睇我地好fd 我祝福你

侯爵府

mother904 發表於 21-6-11 17:16
黃翠如同蕭正楠一齊時,洪永城都話「乜你都有人要?要多謝蕭生。」當時點解又冇人問佢有冇顧及蕭正楠感受? ...

因為我覺得,男人唔會諗咁多,未必會介意

但今次,我覺得影響嘅係準新娘子,女人會比較介意,你明的,同埋人地專登出post 宣布結婚,好心就唔好搶人風頭啦,好唔識做

侯爵府

bosch 發表於 21-6-11 16:44
果d 網友擺明係黑心, 打幾隻字想攪風攪雨.

如果只係打幾隻字,都攪風攪雨,d網友就真係黑心

但問題係,佢打左篇長文

首頁

尾頁

跳至