自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 21-6-25 09:39
得我鬧佢, 佢冇出聲..從來佢都唔會出聲

唔岀聲都好過同你開戰,佢都知錯啦

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

jojo1234 發表於 21-6-25 11:59
馬明完全吾讓香香

有集話馬明想移民,香香話要帶埋媽咪,馬就話佢都要帶,跟住香香話帶埋daddy,馬就話甘佢 ...

呢到我都有睇

初初睇呢套劇,覺得龔太虎媽,好難頂
但睇落去,原來男家無個正常

最重要既老公都係愛原生唔生性既家庭
多過自己既家庭,琴日仲話香香好做野唔理個家,嘩……馬明個角色又愚孝又大男人又小氣又唔理性又市井

我係龔都長憂個女。

伯爵府

馬雙重標準,叫呀媽搣甩老豆,自己又吾搣甩個細佬

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

alicialee1210 發表於 21-6-24 23:11
唔明香香一開始點解會揀馬明做男主
朋友,真係溝通到

應該係佢後生, 畢業冇耐, 而且性格應該是浪漫主義者, 你見佢唔開心, 可以行山大叫就知。
愛情大過天, 有一段好似係話媽媽介紹了個好男仔佢, 但佢唔岩。好明顯,佢只著重有FEEL個D女仔, 唔會計較男方條件。
現實, 通常係愛情歸於平淡, 生活所有鎖碎事開始浮現, 就會明白現實的愛情並非想像的愛情咁美好。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

selinako^^ 發表於 21-6-25 09:17
係, 我身邊D朋友, 屋企人都覺得係, 大伯返左黎, 感覺更強.
佢家姐公主到攤係度等人服侍, 大伯想要乜就打比 ...
一個唔太愛你既男人, 有心理準備, 你再老d 佢屋企人愈來愈過份

你又頂唔住還拖, 佢一腳伸開你,有幾奇

做定心理準備, 感情冷暖自知

貪心係無底洞, 呢刻經濟唔係問題

但係你甘唔甘心, 比人屋企榨乾,本來係你既

wcpcelia    發表於 21-6-25 15:29

珍珠宮

selinako^^ 發表於 21-6-25 09:17
係, 我身邊D朋友, 屋企人都覺得係, 大伯返左黎, 感覺更強.
佢家姐公主到攤係度等人服侍, 大伯想要乜就打比 ...

唔好太悲工屈膝, 唔好太負面思維

所謂吸引力法則, 有人話其實係成日諗住

係不知不覺間,自我完成左件事

另一個角度睇, 你老公係顧家好男人

你試下pass返d 自己屋企問題佢處理

等佢知你辛苦, 明白你都要佢照顧

珍珠宮

jojo1234 發表於 21-6-25 10:54
另一方面睇,如果坤哥吾係呢個老婆,係受過教育既女人,會唔會扶返坤哥入正途,話晒佢都係大學生
...
講緊唔易坤,返工都係唔掂hea 吃裡扒外, 公司錢益自己friend

唔係個老婆問題就此

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lovebobo 發表於 21-6-25 12:23
唔岀聲都好過同你開戰,佢都知錯啦

佢宜家叫識氹下我, 就下我..久違了既冷笑話宜家講多左, 講完佢都望下我既反應
我笑點低一定會笑

未同佢嘈前, 基本上日日都黑口黑面, 我做每樣野都係應份 開口埋口都話佢好忙, 但男家有乜野要求第一個衝出去

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 21-6-25 12:42
佢宜家叫識氹下我, 就下我..久違了既冷笑話宜家講多左, 講完佢都望下我既反應
我笑點低一定會 ...

有改變係好事

selinako^^    發表於 21-6-25 13:25

男爵府

chocolatebean 發表於 21-6-24 22:30
馬明做得好悶

同意 做得好悶

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

Piaget 發表於 21-6-24 22:23
根本唔會嫁馬明

絕對係

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

現實真係有呢啲,不過未好到好靚女,只係年年考10名內,前途1片光明,書蟲就係會愛壞男孩 當局者迷,當時唔會計算佢屋企人幾廢,到自己閱歷多左就會後悔
想認識多啲屯門友

子爵府

PUPPY*LOVE 發表於 21-6-24 22:33

嫖賭飲吹欠周身債又坐過監嘅老爺、

有人印證咗一句可憐人必有可恨之處

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sjnl43 發表於 21-6-25 12:32
一個唔太愛你既男人, 有心理準備, 你再老d 佢屋企人愈來愈過份

你又頂唔住還拖, 佢一腳伸開你,有幾奇

謝謝你
我有底線, 仲守得好緊, 成日同佢講:唔好過我條底線
歲月令人成長 我以經唔係以前, 宜家唔使人幫搞掂好多野, 我同佢經歷左好多野, 由冇到有 鬼門關走出黎
所以c6應該唔可以冇左我

珍珠宮

或者同老公出走馬拉都係方法,呢啲屋企人,避得就避。

水晶宮

mariefish 發表於 21-6-25 11:03
結局可能係老爺同埋坤哥都忽然改過自新,發(emoji)做人,奶奶都忽然學會清潔衛生,馬明生意忽然勁好,開分 ...

如果真的這樣,只有做戲才會,現實一定男家越來越多問題,馬明懶有責任承擔一切,老婆死心,帶住個女離婚。

珍珠宮

caa 發表於 21-6-25 09:21
馬明好難頂,做戲又差,唔知點解靚湯會揀佢

馬生做戲冇進步過

翡翠宮

sjnl43 發表於 21-6-25 12:36
唔好太悲工屈膝, 唔好太負面思維

所謂吸引力法則, 有人話其實係成日諗住

謝謝你
宜家家務上佢都好主動幫手

珍珠宮

我會成家移民,冇眼睇

水晶宮

sanjoe 發表於 21-6-25 13:23
馬生做戲冇進步過

與BB來了比較,整體都覺得黎諾懿和李佳芯做得好D,睇得舒服D

首頁
45678...10

尾頁

跳至