自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

天瑜爸爸媽媽已經承受好大壓力,希望上天保佑佢一家人。其他是是非非都不用理會。

30051273    發表於 22-1-17 14:07

男爵府

2024年龍年勳章

不分顏色,只想天瑜快d好番

侯爵府

畀面勳章

kuhs 發表於 22-1-17 11:00
幾時有踩?你冇野呀,我只係講兒歌可能仲有用,你呢?無建設,淨係識做道德人
...

「佢屋企人成日借個女博出位,睇得多都煩厭」,咁講唔係踩叫咩 [/smi

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

fionacat 發表於 22-1-17 01:14
大部分香港人喺社會事件後已經完全撕裂,乜都分顏色、乜都同政治有關,其實咁嘅社會真係好可怕。

天瑜事件 ...

同意

男爵府

anpanmenbaby 發表於 22-1-17 11:04
「佢屋企人成日借個女博出位,睇得多都煩厭」,咁講唔係踩叫咩 [/smi
...

其實香港好多人仲好慘,你禁多時間不如關心果啲人啦!單野見左報,都上左好多次電視,錢又大把人捐,已經好過好多人,係度留祝福,不如實際睇下你可以點幫啦,戰士

侯爵府

畀面勳章

kuhs 發表於 22-1-17 11:08
其實香港好多人仲好慘,你禁多時間不如關心果啲人啦!單野見左報,都上左好多次電視,錢又大把人捐,已經 ...

你叫人聽下兒歌就叫幫左呀?真係多謝哂喎
你踩少人幾腳就真係幫左忙啦,下次留言積下口德吧

男爵府

anpanmenbaby 發表於 22-1-17 11:13
你叫人聽下兒歌就叫幫左呀?真係多謝哂喎
你踩少人幾腳就真係幫左忙啦,下次留言積下口德吧
...

你覺得1-3個月智力bb聽得明大人歌?做糖都唔洗做到禁出面呀 去返娛樂版啦

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

應該係個妹妹咁啱有反應唧!早前個爸爸都話妹妹有良好進展,新年或許可以回家過年!果陣呢度都有開POST討論添!

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

ChingYee123 發表於 22-1-17 10:37
根本由頭到尾都係班傳媒作者係度浮誇吹奏,咩 "醫療奇蹟" ?

吹到姜頭首歌係神丹靈藥咁鬼痴線!咁好難怪有 ...

agree,
我相信所有bk媽媽都祝福妹妹的,
只係有啲會對吹噓舊薑反感,
但某啲粉絲就趁機帶風向話人好踩親佢偶像,
講講下變成唔想妹妹好咁,
係人係鬼一眼睇得出

侯爵府

畀面勳章

kuhs 發表於 22-1-17 11:15
你覺得1-3個月智力bb聽得明大人歌?做糖都唔洗做到禁出面呀 去返娛樂版啦
...

歌詞當然聽唔明,可能樂曲旋律或者節拍令佢有反應,又可能係佢爸爸自作多情誤以為關首歌事,其實其他歌也有相同的反應。我覺得只是當下佢有反應,爸爸第一次見太興奮而出post同大家分享,我沒意思要讚頌隻歌,而我也甚少聽。要照顧要女已經身心俱疲,有開心事分享下都要比人批判,扯上政治,聽鏡歌就是死罪,我是為他感到不值。

大宅

回覆樓主:

乜都分顏色嘅人,真係煩到爆。

其實可唔可以向前望,客觀啲呢?個爸爸都已經夠慘,如果個女對姜濤啲歌有反應咪好 law, 話之邊個唱,總之幫到個女就得!

啲人真係針唔拮到肉唔知痛!

大宅

701003 發表於 22-1-17 10:30
我同意,瑜爸出個分享就益咗舊薑,主要歸功傳媒帶風向

姜濤今次躺着也中槍,成件事佢係被動,如果唔出嚟講下小妹妹加油,又俾人話佢冷血,講加油,又俾人話佢搏見報,益咗佢,將心比己,你係姜濤,你會點做呢?

大宅

小蘋果2號 發表於 22-1-17 11:27
乜都分顏色嘅人,真係煩到爆。

其實可唔可以向前望,客觀啲呢?個爸爸都已經夠慘,如果個女對姜濤啲歌有反 ...

其實真係唔知點解分顏色,姜濤可能只係一個追尋音樂夢嘅後生仔,唔係人人都想捲入黃藍紛爭,問心,bk 有幾多個媽媽有出席黃/藍活動,只係係屋企睇電視,咩都無實質支持,大家都只想香港和平,唔想理黃藍啦,你見姜濤,藍又憎佢,黃又憎佢(連登日日數佢)我係佢都幾灰。

大宅

老翻太太 發表於 22-1-17 07:48
我反而好想知前日話bk jm講姜頭,話我哋涼薄嘅人,依家得知瑜爸不是佢哋同路人,會唔會有另一番說法?
而我 ...

不分顏色,我見到涼薄嘅依然涼薄,係呀,講緊你同你哋呀!
心地依然係咁差,D說話依然係難聽過粗口。

都打橫嚟講,批評呢D留言就係黃絲,唔幫手踩姜濤就係鏡粉,講左話唔係又話人哋扮唔係,大家都係根據件事講下道理姐,唔洗又黃又藍又鏡又星夢乜唔關事嘅都搬晒出嚟喎。

侯爵府

2024年龍年勳章

天瑜快d好番

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

公道啲講,我覺得鐘意姜濤冇乜問題,佢只不過係Viu 紅咗,如果佢參加TVB歌唱比賽又未必會咁紅,好開心佢可以俾到正能量小妹妹

利申:不是姜糖,從來唔睇Viu

珍珠宮

littileyuk 發表於 22-1-17 12:24
不分顏色,我見到涼薄嘅依然涼薄,係呀,講緊你同你哋呀!
心地依然係咁差,D說話依然係難聽過粗口。

唔該睇返我在果個post留嘅言,我無踩過首歌,亦祝福天瑜,鬧人前唔該mark大對眼望清楚

禁止訪問

男爵府

leopak 發表於 22-1-17 09:25
其實,我唔係好明呢個爸爸,個女出事已經係事實,都過左2年,然後,又話兩公婆抑鬱咗2年,為咗個女辭職,唔 ...

可能太大打擊啦,睇到個小妹妹由精伶可愛變到咁,旁人見到都極其難受
雖然個囡出事已經係事實,但作爲父母真係好想有奇跡出現,想多啲照顧到,俾多啲時間佢哋少啲指責啦。

伯爵府

s160656 發表於 22-1-17 01:02
首先幅圖係連G 度見到的。

我除左睇左BK post,

Viu一定唔會比錢天瑜老豆

1. 姜濤而家係收錢拍廣告幫企業宣傳ga la,絕對唔需要用錢買呢類人間慘劇去提升知名度和形象

2. 我記得天瑜個case 係東張西望follow過/follow緊。

祝天瑜越來越好,加油。

首頁
45678...9

尾頁

跳至