自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

Lilyforest 發表於 22-2-4 19:22
早2日瞄過嗰邊,最hit嗰post都係得2千幾個view真係好鬼熱鬧

其實佢哋真係唔承認自己錯!搞香港唱衰中國,日日睇viu反TVB為樂

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

係,十幾年前通常係午飯時間在公司上 bk 八卦下,當時真係好和諧,會員都係真心答問

子爵府

大力大力 發表於 22-2-4 15:49
十幾年前上纲沒有那麼普及、大家都是在公司或家庭用電腦上網、 那時會員比較斯文理性、 但近年真係每況愈下 ...

完全同意。以前在bk 大家會員真心交流心得及感想,好多posts 有養份嘅,唔會謾罵式攻擊其他人,亦睇得出唔少會員好有生活智慧,可以分享不同議題,由煮嘢食到買樓到問路到投資,都好多參考價值,好百花齊放
老實講,依家好多活躍會員都似係打手、情緒有問題嘅人、政治偏激份子、我覺得佢哋並非真係想交流同分享,搞到真心想藉此平台交流分享嘅良幣卻步

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

以前啲人網上單純分享自己生活興趣,手工、煮食。上拍賣網買野,同賣家都有幾句傾,好有人情味;

依家上網商業味極濃,所謂個人分享其實係業配,好多時覺得自己上網其實係度睇廣告。網上罵戰亦愈來愈多,特別係2019年後.....

男爵府

Rita 發表於 22-2-4 16:45
我是元祖級會員,當年大家感情好好,亦有相約出來傾偈。BK其實都係社會縮影,有會員留言的用語,語氣,一 ...

係呀!我都在BK識到啲網媽,有出嚟飲茶,而家仔大女大,都仲有聯絡,諗起都有啲掛住佢地

男爵府

綠荳媽媽 發表於 22-2-4 16:58
簡直令我大開眼界,原來自己覺得好普通嘅一句說話, 真係純粹想表達自己嘅一些睇法絕對冇針對任何人都好, 有 ...
呢樣都係主要我齋睇唔出聲嘅原因

男爵府

TATEYAMA 發表於 22-2-4 18:14
成日有人出埋一堆“有無人鍾意阿邊個邊個”果D帖,叫人點回!
反而我覺得係相反,有啲人鍾意出帖係"最憎邊個邊個⋯⋯或者人地出帖想問吓有咩地方好就叫人去咗唔好返

複式洋房

回覆樓主:

男爵府

劣駆良,即系系度經常出現的系劣

男爵府

puzzledmama 發表於 22-2-5 12:41
完全同意。以前在bk 大家會員真心交流心得及感想,好多posts 有養份嘅,唔會謾罵式攻擊其他人,亦睇得出唔 ...

感謝你睇到呢個現象
其實早一兩年係最嚴重有組織性破壞(有力人士私底下透露我知,佢哋有數據查到)

不過近年BK積極去面對這些組織人馬,所以已經踢走咗一班偏激人士
感謝BK積極行動

剩餘好活躍又政治上腦的會員,已經不似是有組織的日日上來BK
佢哋真心愛鋪BK 又得閒又勤力
但卻壓根兒政治已入腦,出自佢哋對自己的真心
但錯與對,你們自行分析吧
或者根本沒有錯或對,因為香港人的價值觀已經變了
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

珍珠宮

ZZdaphne 發表於 22-2-4 22:40
2019後, 唔好話bk, 同事同學親戚都不一樣了.

同意! 原來政治幾恐怖

首頁

尾頁

跳至