時政擂台

跳至

首頁

尾頁

別墅

alau2021 發表於 22-4-4 11:18
林鄭呢啲叫自作孽

唔好開心得咁早,林鄭一走,等待緊香港嘅可能係一場大風暴,呢點係我最擔心嘅地方;當新上任既搞到各位喊咁口,到時又會話好懷念林太,唔好反口喎...

alau2021    發表於 22-4-4 20:09

伯爵府

回覆:林鄭終於宣布不參選特首

謝謝林鄭服務香港五年,但她真做得很差,很差。

翡翠宮

回覆樓主:

起住帶埋班廢姊妹黨走呀!!!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Alohayo 發表於 22-4-4 11:40
由修例事件對暴徒節節退讓, 黑暴越演越烈佢都唔用重招, 只有警隊死守, 好彩期間冇警員因黑暴殉職, 否則佢 ...

× 100000

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

自由自在228 發表於 22-4-4 12:00
香港黎緊會更好

X 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

Bibima620 發表於 22-4-4 11:02
【最新】林鄭月娥宣布不尋求連任行政長官

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=27718&refer=Share ...

公道啲講 疫情黑暴 唔係佢攪出黎架!佢都好辛苦

大宅

alau2021 發表於 22-4-4 13:16
梗係話自己無意連任,唔通話阿爺唔要佢咩
為咗家人喎,係人都知佢死撐啦
今日見到佢敗走 ...

見到佢明明搞到一鑊粥咁仲胸有成竹咁既樣,就一萬個嬲。

大宅

lilysun123 發表於 22-4-4 11:27
有d吾捨得阿娥,雖然覺得佢係時候榮休,陪下家人,祝福特首一家人,多謝佢為香港努力左5年 :fort ...

多謝林太為香港的付出,雖然四面楚歌,仍然迎難而上,真係好打得!比起任可一界的特首,佢遇到的一D都不易。

alau2021    發表於 22-4-4 20:09

侯爵府

jasprincess 發表於 22-4-4 13:55
你覺得失敗咁一定有比較先覺得成敗,咁拎其他地方去比較好合乎邏輯

動態清零呀,梗係同內地比較啦,夠唔夠失敗啊

侯爵府

apap08 發表於 22-4-4 19:36
多謝林太為香港的付出,雖然四面楚歌,仍然迎難而上,真係好打得!比起任可一界的特首,佢遇到的一D都不 ...

真係好多謝林鄭,令到香港人學識自救,學識喺自生自滅嘅環境點樣求生,又幫香港解決好多老人問題,慳返好多資源

侯爵府

Q2010 發表於 22-4-4 12:37
特首之中,佢比貪曾更衰格,貪曾冇害死人,林鄭就自黑暴起,對被黑暴私了的警察和市民從不慰問,只擔心黑暴 ...

唔單止最厚顏無恥,亦係最冷血冇人性,淨係識玩權力,無能無承擔乜都話做唔到,正垃圾

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ngwong2 發表於 22-4-4 14:51
起住帶埋班廢姊妹黨走呀!!!

重點啊 !!記得帶埋走

大宅

alau2021 發表於 22-4-4 20:37
真係好多謝林鄭,令到香港人學識自救,學識喺自生自滅嘅環境點樣求生,又幫香港解決好多老人問題,慳返好 ...

香港的問題係大家都有責任,不只係一個人能擔。香港幾時自生自滅,疫苗一早班到返黎,叫人打針,又出廣告,都係冇人啋,叫大家過年忍下,唔好週圍走,,有D人遍唔聽 ,第五波一定唔只係政府的責任。議員得個講字,只係叫中央,東房日日針後人亡,邊個做都死啦!

大宅

jasprincess 發表於 22-4-4 13:26
咁公平啲講句,其他國家何嘗唔係一樣. 病毒天炎面前人類好渺小. 我當然覺得佢可以處理得好d啦. 但100%都係 ...

同意

大宅

alau2021 發表於 22-4-4 13:23
1997年到而家有邊個特首搞到病人瞓晒喺醫院門口?喺急症室自生自滅等死?叫香港市民唔好去醫院有病自己搞 ...

病人瞓哂醫院門口,係大家冇打針。羅蘭一年前已經出來宣傳,打左重症和死亡率都會低。只可以講林鄭不夠強硬,冇好似星加坡迫老友記打針,如果大家打針,就唔會那麼多老友記出事。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

走得太遲!

首頁

尾頁

跳至