自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

happystich 發表於 22-5-7 19:47
唔可以咁講喎
有時口味嘅野真係3歲定80
唔止香港人架

懷念老婆餅、菠蘿包我明啊,但懷念Edo餅⋯⋯ 克力架唔係本身係鬼佬嘢咩?Edo克力架好特別㗎

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

pauline_c 發表於 22-5-7 19:14
其實嗰邊都買到,阿仔叫我唔使寄,我有時寄少少表達吓關心。
係呀個邊都有專賣我地成日食同用個d野。不過當時初去報到,發現好多野帶吾夠又吾知點好。咁未叫屋企寄去。後來熟左,就吾洗寄啦。不過某些用品見返嚟放假順便入埋貨啦。

禁止訪問

子爵府

funseller 發表於 22-5-7 22:36
你朋友去左邊度?佢size太細定太勁,當地買唔到

嫁左去德國。
唔關 size 事,係諗縮數攞着數。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

pillarfung 發表於 22-5-7 22:55
話人慷他人之慨,真正的親情你呢種點會有命水體會到呀,話唔定連咩叫親情都怕且唔知。

你只話你朋友寄俾親戚,無話你自己寄俾親戚,但就係咁攻擊樓主或其他JM點解唔寄,咁唔係慷他人之慨係咩呀!?

子爵府

candysandy 發表於 22-5-7 22:59
嫁左去德國。
唔關 size 事,係諗縮數攞着數。

咁佢真係好低莊。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

寄過去都唔平啦, 好多野果邊都有得賣, 尤其國貨

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

ydoris 發表於 22-5-7 22:48
係呀個邊都有專賣我地成日食同用個d野。不過當時初去報到,發現好多野帶吾夠又吾知點好。咁未叫屋企寄去。 ...

返嚟就唔多唔少一定入 d 貨

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

funseller 發表於 22-5-7 22:40
懷念老婆餅、菠蘿包我明啊,但懷念Edo餅⋯⋯ 克力架唔係本身係鬼佬嘢咩?Edo克力架好特別㗎:que ...

EDO 好似係香港牌子,可能有回憶,唔係味道非常出眾要追。中式禮餅本來奇華有送海外,可惜疫情停咗,希望疫情過去可以有返海外送貨服務。

水晶宮

TMC3012 發表於 22-5-7 23:03

https://www.amazon.co.uk/Womens-Flip-Flops-Thong-Sandals/b?ie=UTF8&node=1769859031&ref_=d6k_applink_bb_marketplace

係囉!online shopping 咁容易,我都係喺外國網訂嘢,直送當地地址俾親朋咋其實喺果邊買都唔貴,好多嘢都係MIC

子爵府

係呀,真係好唔明
我有個親戚,試過叫我哋寄羅拔臣啫喱粉過去

水晶宮

pillarfung 發表於 22-5-7 20:51
點解唔得? !家家情況唔同你理得人哋啫!

我識唔止一個朋友嫁咗去外國,香港嘅兄弟姊妹用特快專遞嗰啲紙 ...

仲有呢!你話人鍵盤戰士,想知你做咗咩實質嘢去支援你D手足,唔係齋精神上支持咁衰女吧!?

翡翠宮

畀面勳章

TMC3012 發表於 22-5-7 23:03

英國連大白免奶糖都有得買,仲要好平。香港熱門零食大部份有得賣,真係唔駛寄過去
日日是好日

子爵府

funseller 發表於 22-5-7 22:40
懷念老婆餅、菠蘿包我明啊,但懷念Edo餅⋯⋯ 克力架唔係本身係鬼佬嘢咩?Edo克力架好特別㗎:que ...

個人口味?我本身唔食呢隻餅
如果講餅乾
我鍾意動物餅紫菜味同朱古力手指餅
不過動物餅好難買到

子爵府

Janetboyyan 發表於 22-5-7 23:26
係呀,真係好唔明
我有個親戚,試過叫我哋寄羅拔臣啫喱粉過去

啫喱唔係都係西式食品?出邊冇咩?味道應該唔會爭太遠

琥珀宮

回覆樓主:

身走心留

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

英國絕對有香港制造嘅出前一丁,午餐肉仲買白豬仔?Spam牌,馬莎午餐肉都好食過佢,香港人都係買Spam

英國絕對有袋裝紙巾,而且唔薄,健力士質料唔差,想平可以去Bodycare或者Home Bargains買

人字拖買以前啲人買Fit Flop多,而家好多牌子都有出,有平有貴

嘉頓餅我係香港時都唔會食,本身我唔好零食,更唔會食公仔麵,英國大把嘢食,新鮮河粉都有得買,何必食公仔麵

男爵府

vickynicky 發表於 22-5-7 15:55
點會冇,我二十多年前在Manchester 住已經有,又唔係貴,佢未識地方去揾啫。
零食呢家嘢,帶得幾多吖,移 ...

水晶宮

stkyo 發表於 22-5-8 01:53
英國絕對有香港制造嘅出前一丁,午餐肉仲買白豬仔?Spam牌,馬莎午餐肉都好食過佢,香港人都係買Spam

英國 ...

咁你係舊移民,唔係而家呢批5+1/走難式移民,準備及適應力係唔同嘅

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

capricornbb 發表於 22-5-8 02:15
咁你係舊移民,唔係而家呢批5+1/走難式移民,準備及適應力係唔同嘅

講食物,十幾年前我嚟個陣反而無咁多港式嘢,個時仲難適應,反而而家多咗華人雜貨店,照計而家嚟應該仲容易適應

首頁

尾頁

跳至