自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

loveclementine 發表於 22-8-26 07:52
廸士尼係好多香港人打尖,試過有次排Antman, 其實呢個遊戲去得好快,我由有職員守嘅入口入,前面順住行係 ...

咁樣教小朋友都得

子爵府

Choochootrain 發表於 22-8-24 14:18
但有時老人家企得耐,我哋都會叫佢坐埋一邊等,差唔多到先過嚟,或者去完廁所返黎,排隊要齊人先排得?
...

各人排自己嗰位,人人都應該排隊先有得玩。

水晶宮

funseller 發表於 22-8-24 13:13
星期一去迪士尼,試左幾次買嘢食、排遊戲排緊長龍,突然後邊有幾個人一路講「唔該借借,有人喺前邊」,一路 ...

其實我最憎啲人咁樣,你有小朋友,排排吓隊要去廁所就話離一離隊啫,啲(emoji)仔(emoji)妹成班人入去玩又係咁,啲阿媽幾個帶住小朋友又話自己有朋友喺前面

喺日本啲樂園,職員係唔會容許客人咁做

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

印巴籍人先大家族, 有次玩巴斯光年,我前面個印巴籍男子已經係攝我位扒咗我頭, 跟住有七八個人想扒頭,我企硬唔畀過。前面個印巴男子仲舉手話佢哋係一齊,我串佢話後面有七八個,你得一個,係咪應該你行返去後面join佢哋?

所謂係一齊,結果咪又係分開兩班玩

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我諗起N年前一單經典例子
場合係地區露天攤位遊戲
其中一攤位大概有20人排隊,因為要玩遊戲所以好耐至郁一郁。條隊有老有嫩
突然,一本地媽媽帶住一小學校服生(約小2/3)自己衝去前面企喺度。成條龍奇怪佢哋做咩,於是就有人出聲
個阿媽無耻到話「頭先有職員話學生唔駛排隊」
吓!但本身條龍幾乎全部幼童長者wor….你好意思衝去前面話唔駛排?
當然即場俾人插到開花,面懵懵去咗另一攤位
為咗小小禮物可以咁唔要面?

男爵府

funseller 發表於 22-8-24 13:13
星期一去迪士尼,試左幾次買嘢食、排遊戲排緊長龍,突然後邊有幾個人一路講「唔該借借,有人喺前邊」,一路 ...
如果你老公排緊隊,排排下你囡要去toilet,甘你同囡去完toilet返轉頭找排緊隊既老公算唔算打尖?你會唔會唔重新排隊?

別墅

除左一換一,其他都算,令到後面排隊既人等候時間長左或者機會少左。不過一開口就實有得嘈,我係外面都唔想同人嘈

大宅

回覆樓主:

(emoji)

大宅

算呀,但係如果佢排,之後一個人上前,我覺得可接受

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sandypanyu 發表於 22-8-28 15:40
我試過係石澳坐車,個晩巴士很小車,很多人排隊,排我前面幾位有一個人A,突然間後面走佐十幾二十人上来我前 ...

曾經有段時間返數碼港,每朝銅鑼灣車站都大排長龍
因為果時仲有地盤,好多工人恃住自己肌肉男,打尖的話其他人唔敢出聲
個站長經驗豐富,朝朝同佢哋開波

子爵府

Bobo1210 發表於 22-8-28 12:58
如果你老公排緊隊,排排下你囡要去toilet,甘你同囡去完toilet返轉頭找排緊隊既老公算唔算打尖?你會唔會唔 ...

我前邊答左

子爵府

Charlotte_mom 發表於 22-8-28 16:03
曾經有段時間返數碼港,每朝銅鑼灣車站都大排長龍
因為果時仲有地盤,好多工人恃住自己肌肉男,打尖的話其 ...

有D站長、車長夠膽出聲叫打尖嘅人落車,不過多數由得佢。

首頁

尾頁

跳至