美容扮靚

跳至

首頁
45678...14

尾頁

公爵府

回覆樓主:

咦?! 我竟然搵到3張 Shiseido 面膜 ,2023年先到期。1盒應該有6張,但我印象中好似冇用過咁嘅..... ?
attach0/tmp/phpdvhwJG

禁止訪問

男爵府

我用緊Synergie Skin 嘅早C晚A、B, 用咗大約九個月,啲皮膚真係幼嫩咗同白左。

不過始終解決唔到我額頭上的暗粒/油脂粒,我試緊用佢嘅Dermiotics (益生菌+益生元)都好似冇乜用

公爵府

wlmom 發表於 22-11-4 09:29
我用緊Synergie Skin 嘅早C晚A、B, 用咗大約九個月,啲皮膚真係幼嫩咗同白左。

不過始終解決唔到我額頭上 ...

我以為A醇可以改善暗粒添....

公爵府

回覆樓主:

我用咗 YSL lines away serum 快2個月,起初朝早用,近呢兩星期跟小紅書人,改為夜晚加 Clinique 1870 精華叠住用,效果果然比單用好!我有好微嘅法令紋,好似圖2咁講, 2支一齊用後法令紋的確冇咁明顯,我都覺得有「嘭起來」的飽滿感覺
我之前夜晚都係單用一隻精華,用HR Powercell 夜間精華(10%玻色因),用後皮膚彈性好咗,但我冇試過兩隻精華前後加埋一齊用,1來驚皮膚吸收唔到,2來怕出暗粒。可能YSL比較清爽,兩支疊住用我皮膚都無出現問題, 反而有驚喜,玻色因+胜肽+A醇, 果然名不虛傳
attach0/tmp/phpFHS7xv
attach1/tmp/php3n4nlb

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

mymarigold 發表於 22-11-4 12:35
我用咗 YSL lines away serum 快2個月,起初朝早用,近呢兩星期跟小紅書人,改為夜晚加 Clinique 1870 精華 ...

咁你而家支hr powercell 幾時用?

珍珠宮

mymarigold 發表於 22-11-4 12:35
我用咗 YSL lines away serum 快2個月,起初朝早用,近呢兩星期跟小紅書人,改為夜晚加 Clinique 1870 精華 ...

如果乾燥日子,夜晚用ysl同Clinique 會否唔夠保濕?
紅色火災的日子,我夜晚要用EA capsule

公爵府

me920 發表於 22-11-4 14:02
如果乾燥日子,夜晚用ysl同Clinique 會否唔夠保濕?
紅色火災的日子,我夜晚要用EA capsule
...

e+我夜晚用呢d,早排濕度低至40度左右,我用 Sisley 肌底液 + YSL(有玻尿酸成份) + Clinique + GA 黑霜我Ok,唔洗用油。但咁樣配搭春夏用我會過潤,所以 HR 夜間精華會留返春夏代替 YSL + Clinique 用。
attach0/tmp/phpqJvujK

珍珠宮

mymarigold 發表於 22-11-4 14:28
e+我夜晚用呢d,早排濕度低至40度左右,我用 Sisley 肌底液 + YSL(有玻尿酸成份) + Clinique + GA 黑霜我O ...

咁你日頭用咩精華?

公爵府

me920 發表於 22-11-4 14:30
咁你日頭用咩精華?

HR 針管精華,五重玻尿酸+普拉斯鏈(即玻色因)+胜肽,然後用 Fresh 古源 soft cream,因為佢有油份(白芒花籽油),所以我唔需要另外用護膚油都夠。
attach0/tmp/phpMnxmeu

珍珠宮

mymarigold 發表於 22-11-4 14:57
HR 針管精華,五重玻尿酸+普拉斯鏈(即玻色因)+胜肽,然後用 Fresh 古源 soft cream,因為佢有油份(白芒花 ...

我而家日頭係用phyto c b5/ css olive, LRP light cream 。
保濕為主。
過完冬天試下你介紹那些先

公爵府

me920 發表於 22-11-4 15:01
我而家日頭係用phyto c b5/ css olive, LRP light cream 。
保濕為主。
過完冬天試下你介紹那些先

CSS olive 好嘢嚟喎~ 我幾年前玫瑰痤瘡復發,用佢同css藍銅胜肽, 非常幫到我穩定皮膚

珍珠宮

mymarigold 發表於 22-11-4 15:03
CSS olive 好嘢嚟喎~ 我幾年前玫瑰痤瘡復發,用佢同css藍銅胜肽, 非常幫到我穩定皮膚
...

因為我有打m22, 所以搽olive 修復。
平時乾乾地搽佢都夠保濕。

公爵府

回覆樓主:

今日去 clinique 買咗 2個 eye cream,每個 eye cream 原價 $475/15ml,跟送 2個 5ml eye cream + serum 10ml + face cream 5ml sample 仔,即係買 15ml 送10ml!滿$800 再送下圖 travel set。
attach0/tmp/phpz84JSa
attach1/tmp/phpnarHqR

男爵府

mymarigold 發表於 22-10-1 15:25
呢排我用緊呢堆間住用,但就停咗 kiehl's A醇,因要避光夜晚用完要即刻瞓覺,覺得麻煩所以就停用咗~

...

避太陽就ok 應該唔洗避燈架

公爵府

rrage0203045 發表於 22-11-12 23:25
避太陽就ok 應該唔洗避燈架

係呀,後來我知道避紫外光就得,夜晚用 開燈用都唔怕

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

owla 發表於 22-9-3 02:00
a醇我啱啱試緊枝日本牌子 tunemakers,
細細枝直接用或者溝落其他護膚品用都得,
用左1-2日暫時未有敏感, ...

Hktvmall 買平好多

子爵府

mymarigold 發表於 22-11-4 14:57
HR 針管精華,五重玻尿酸+普拉斯鏈(即玻色因)+胜肽,然後用 Fresh 古源 soft cream,因為佢有油份(白芒花 ...

HR powercell同針管精華效果有什麼分別? Powercell玻色因係10% ?我搵唔到針管精華玻色因幾多%,如果選一支用你會選邊支?
從頭細數命運由甚麼鑄成
心境每秒在註釋生命
密雲外還有清空
眼淚哪可遮掩眼睛
沒有光末路憑目光照明
火花擦碎後更加豐盛
天國近才會記得不死本領
你也痛醒請做証

公爵府

IOUBB 發表於 22-11-13 18:38
HR powercell同針管精華效果有什麼分別? Powercell玻色因係10% ?我搵唔到針管精華玻色因幾多%,如果選一 ...

powercell 主打維穩,肌底健康,夜間精華10%玻色因但唔知係咪停產,官網唔再見到,所以唔洗2選1 lu ~
針管精華,我衹睇到成份有玻色因,但都揾唔到有幾多......功效促進蛋白再生,撫紋緊緻

公爵府

回覆樓主:

最近用緊呢隻eye mask,用完雖然唔會覺得有飲飽水嘅感覺,但用完佢對眼冇咁浮腫,有 Retinol ,滋潤度都唔錯,可以直接取代 eye cream 用~
attach0/tmp/phpYQ4FiW

首頁
45678...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊