自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

應該盡快了解係咩事,如果真係sen,學校點都會安排資源去做訓練,如果真係有問題要及早面對

伯爵府

我小朋友小一時都收到,我簽佐,會比啲支援。㠻師覺得有點慢同呆,擔心係自閉譜系,所以要觀察同評估。評估完就話係語言發展遲緩,有training 上。成績慢慢都好起來。現在二年級,老師覺得可能之前停學又常帶口罩影響社交,話有好多小朋友因為咁樣發展遲緩,但慢慢又跟返上。話今年年尾會再做個評估,出年好大機會會脫離這個program . 所以了解下什麼事先

民房

今日打去學校了解過。老師解釋係老師們初步觀察嘅結果,會到2年級再有另一團隊跟進。問到老師有咩具體事例時,想睇下有咩可以改進。可惜佢冇舉例唔同。明白老師對咁多同學,唔會即刻答到…

希望呢幾個月會有一啲改變。
多謝大家資訊。

男爵府

擔心爸爸 發表於 23-3-16 00:47
今日打去學校了解過。老師解釋係老師們初步觀察嘅結果,會到2年級再有另一團隊跟進。問到老師有咩具體事例 ...

我建議同負責老師/ 班主任講,一個月後再溝通,睇下到時有無改善。

如果個位老師無教佢,講唔出例子係理解既,咁你咪俾幾個星期佢觀察佢再問過,或者問佢你應該同邊個老師溝通先得lor

唔好俾佢就咁hea你。呢個係佢責任。

子爵府

擔心爸爸 發表於 23-3-16 00:47
今日打去學校了解過。老師解釋係老師們初步觀察嘅結果,會到2年級再有另一團隊跟進。問到老師有咩具體事例 ...

聯絡班主任了解多啲

首頁

尾頁

跳至