自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

侯爵府

大力大力 發表於 23-5-29 16:41
香港黃屍死曱甴、一定仲多~

係呀係呀~眼前就有幾個!
要唔要報國安呢?你話!
你話晒都係呢度嘅前輩!睇住BK成長,想參考你嘅意見!

侯爵府

回覆樓主:

講緊一則鬧事新聞,都可以扯到冇雷公咁遠!
不如叫香港政府立法,唔準報道任何有關內地人在香港搞事嘅新聞咪仲好囉!
日日嚟巡場,見到都煩!
你要捉2019班人、你咪足飽佢囉!你發現佢蹤影你咪報警囉!報埋國安!
邊度有人阻止你啫!喺度噏乜Q嘢,成班!成班人炒埋一碟!
咁鍾意講2019自己專登開個post講啦!
就算離題都唔好離得咁離譜囉,完全冇關係!我即使離題都係同一樣講關於俾人偷錢!
定係你哋想話片中嗰兩個人係曱甴呀?定係片中兩個人同阿黎智英有關啊?
定係同公民黨有關啊?

公爵府

呢單新聞又係充滿正能量,今日太多好消息,充滿正能量

黎智英涉勾結外國勢力案申請永久終止聆訊遭駁回

壹傳媒創辦人黎智英涉嫌串謀勾結外國勢力的案件將於9月開審,辯方早前申請永久終止聆訊。3名《國安法》指定法官下午頒下書面判詞,駁回有關申請。

黎智英被控串謀兩項勾結外國或者境外勢力危害國家安全罪,以及一項串謀刊印及複製煽動刊物罪共三罪。另一項勾結外國或者境外勢力危害國家安全罪則獲存檔法庭。

琥珀宮

shobi 發表於 23-5-29 14:22
無言!
好彩有片有真相,打爛嘢呢樣,真係冇得拗!有晒證據,有乜好拗!
https://www.hk01.com/art ...

奇怪在內地有掃描落單,呢個女人唔係老,點會要求餐廳樓面落單?

水晶宮

2024勳章

alau2021 發表於 23-5-29 16:51
呢單新聞又係充滿正能量,今日太多好消息,充滿正能量

侯爵府

回覆樓主:

我就係因為依班人!
佢哋越要阻止我就越post❗️
反正我手上大把新聞link!

好鍾意睇呢啲片,治癒,調劑生活確係唔錯!(copy link)
https://fb.watch/kNuqfRk38L/?mibextid=j8LeHn

https://fb.watch/kNuYgacIut/?mibextid=j8LeHn

侯爵府

加菲貓3 發表於 23-5-29 14:27
根本莫名奇妙,人多唔係要由餐廳安排?人小又真係未試過唔比坐

我試過全場得兩枱客,都安排我同朋友搭枱坐,唔比自己揀位坐,話陣間人多先叫我地調走仲衰喎,但食完到我地走果時全場係吉

大宅

咁其實國內都有斯文客, 都有富貴人, 但香港已不是這些人的旅遊地方了!他門寧可去日本, 歐洲, 大把地方去!

公爵府

HelloMylink 發表於 23-5-29 16:34
條正能量真係好攪笑

樓主開呢個topic真係好,俾大家發放正能量,曱甴愈唔想睇就愈要post

前骨幹獄中候審 公民黨清盤鬆人 犯國安恐難甩身

公民黨多名骨幹成員,包括前黨魁楊岳橋、前議員郭家麒及譚文豪等多名黨員,早前因涉及民主派初選案被還押,令黨內領導層真空多時,亦無人肯「接棒」。楊岳橋、郭家麒及譚文豪等人在還押中亦曾發公開信呼籲解散公民黨,形容「已經完成了歷史任務」。

由於核心成員被還押,該黨在去年12月「斷莊」,該黨7名現任執委無人願意留任,無人報名參選,於是成立臨時執委會,並於昨日正式召開特別會員大會處理清盤程序。

30票贊成該黨「從地球上消失」

會議在一小時完結後,梁家傑指會員大會共有31名黨員出席,以30票贊成、一人棄權通過清盤建議,宣布公民黨將進入清盤程序,而在程序完成後該黨會「從地球上消失」。

侯爵府

Gud567567 發表於 23-5-29 16:59
咁其實國內都有斯文客, 都有富貴人, 但香港已不是這些人的旅遊地方了!他門寧可去日本, 歐洲, 大把地方去! ...

90年代就多鬼佬,日本人遊客!

公爵府

lingluk1306 發表於 23-5-29 16:56
我試過全場得兩枱客,都安排我同朋友搭枱坐,唔比自己揀位坐,話陣間人多先叫我地調走仲衰喎,但食完到我 ...
其實都係雙方識做。你叫我換位,我一樣可以話有朋友到,等叫完,最后無到,又點?

水晶宮

2024勳章

其實香港都多係西客新聞,不過就唔會上升到全港人都係咁嘅高度

極品西客!沙田港女怒罵收銀泄忿:妳預咗受氣‎ 職員1句神回獲讚
https://www.hk01.com/article/890720?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

港女乘的士不滿無折扣‎ 與司機爆氣互罵影片瘋傳‎ 咁攞尾彩絕了
https://www.hk01.com/article/888757?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

琥珀宮

Bbpig2014 發表於 23-5-29 14:28
又係呢啲野蠻劣質貪心大6畜, 到底大6有幾多成咁嘅生番人形生物?!

寫中文叫人地做畜?咁香港幾年前三九唔識七,係機場打到人抑鬱自殺果啲叫咩?

嘜手足唔係話破壞死物冇問題咩?

公爵府

czl115 發表於 23-5-29 17:05
其實香港都多係西客新聞,不過就唔會上升到全港人都係咁嘅高度

極品西客!沙田港女怒罵收銀泄忿:妳預咗受 ...

呢啲港女樓主會當睇唔到

水晶宮

2024勳章

alau2021 發表於 23-5-29 17:09
呢啲港女樓主會當睇唔到

人地眼中只有大陸人

侯爵府

回覆樓主:

不如叫香港政府立法,唔準報道任何有關內地人在香港搞事嘅新聞咪仲好囉!
日日嚟巡場,見到都煩!
你要捉2019班人、你咪足飽佢囉!你發現佢蹤影你咪報警囉!報埋國安!
邊度有人阻止你啫!喺度噏乜Q嘢,成班!成班人炒埋一碟!
咁鍾意講2019自己專登開個post講啦!
就算離題都唔好離得咁離譜囉,完全冇關係!我即使離題都係同一樣講關於俾人偷錢!
定係你哋想話片中嗰兩個人係曱甴呀?定係片中兩個人同阿黎智英有關啊?
定係同公民黨有關啊?

侯爵府

環保接龍勳章

唔理係咪遊客,
係咩國籍都好.
有時都要自己識做.
有同理心.
個個都知香港租金貴.
同C6去食飯,
餐廳得4人/6人枱.
隻佬走去坐6人枱.
我叫佢坐4人呢張得啦.
仲話佢...你自己都做飲食業, 好心就識做D啦

水晶宮

shobi 發表於 23-5-29 16:47
不如叫香港政府立法,唔準報道任何有關內地人在香港搞事嘅新聞 ...

最好唔好再提黑暴啲衰嘢,當冇發生過就最好,明顯最唔想提就係有份係背後支持同參與嗰班人

大宅

咁嘅服務態度, 旅遊環境, 真係只能吸引到貪平的旅客囉!如何再繼續有高質遊客到港呢?

公爵府

czl115 發表於 23-5-29 17:11
人地眼中只有大陸人

唔係大陸人都屈都係

首頁
45678...10

尾頁

跳至