自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

飯店早餐都好好食,最喜歡任食魚子
早餐都有雪糕食肥死
休息下1000 check out 去咗行湖邊
attach1/tmp/php9aMho1
attach2/tmp/phpHw5eOc
attach3/tmp/phpJM1xeo
attach4/tmp/phpTQkdFz
attach5/tmp/php72lf6K
attach6/tmp/php9a9uxW
attach7/tmp/phpVYJ0Y7
attach8/tmp/php9sVAqj
attach9/tmp/phpvxPDSu

伯爵府

謝謝分享。 我7月尾去,洞爺湖訂咗乃之風,你嗰間睇落非常好。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

依日星期一湖邊遊人唔多好清靜好舒服,有零散薰衣草都開得好靚
再蜻蜒點水式去埋附近幾個景點就出發去飯店
attach1/tmp/php3A37iQ
attach2/tmp/phpwCJova
attach3/tmp/phpxvdLHu
attach4/tmp/phpi7JqUO
attach5/tmp/phphMyn78
attach6/tmp/phpQulGkt
attach7/tmp/phpx88kyN
attach8/tmp/phpskbeM7
attach9/tmp/phpNCVr0r

珍珠宮

唉瘋 發表於 23-7-4 21:31
謝謝分享。 我7月尾去,洞爺湖訂咗乃之風,你嗰間睇落非常好。

乃之風我上次同父母住過都好ok 地點比我今次方便好多
房間睇煙花已經好靚

伯爵府

回覆樓主:

我一家三口20/6~7/7去北海道玩18日, 宜家玩到去釧路. 明天去帶廣住一晚, 之後返札幌住一晚便返香港. 呢隻蟹鉗在紋別影的, 好cute. [/smiley
attach0/tmp/php524S8a

珍珠宮

依晚住綠之風其實同乃之風同一集團,距離洞爺湖約40min 車程,上一次同父母住過我好喜歡貪佢房間好大、食物ok溫泉又多款價錢合理所以今次encore
不過估唔到六月尾竟然話未到夏天未有空調
比咗兩座風扇叫我哋開窗(我住咗咁多次日本酒店都未試過
不過佢一早一晚就好夠涼嘅
attach1/tmp/phpFqZTxj
attach2/tmp/phpXhfKdk
attach3/tmp/php3cFRTk
attach4/tmp/phpJ2QiAl
attach5/tmp/phptgs3gm
attach6/tmp/phprbVcYm
attach7/tmp/phpleYEFn
attach8/tmp/phpr6jono
attach9/tmp/phpfU8n5o

珍珠宮

蘑菇 發表於 23-7-4 21:34
我一家三口20/6~7/7去北海道玩18日, 宜家玩到去釧路. 明天去帶廣住一晚, 後返札幌住一晚, 之後便返香港. 呢 ...

哇哇哇18 日好羨慕,差唔多成個北海道比你哋玩唒
蟹鉗好cute
帶廣會唔會去食豚飯?(我之前食過都幾好味

伯爵府

fatmousechai 發表於 23-7-4 21:43
蟹鉗好cute
帶廣會唔 ...

會呀!你去邊間食過好味呀?

別墅

想去

子爵府

回覆樓主:

想問你地用乜電話咭?日夜温差大嗎?

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

fatmousechai 發表於 23-7-4 21:23
大概15-25 度左右呢

幾好喎好靚景色,謝謝

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

fatmousechai 發表於 23-7-3 20:59
下午開車去洞爺湖,之前住過乃之風覺得名過於實,今次又試吓第二間,環境都唔錯,房間都好舒服
呢間我都啱啱去完,超推介!樣樣設備都好好,最鍾意佢嘅8/F infinity pool 溫泉,早上洞爺湖同中島喺雲霧中,浸住溫泉欣賞,簡直仙境一樣!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 23-7-4 21:14
激流另外比錢玩當然可以立即book la
Mountain bike 唔好太高期望,其實好輕鬆唔係 ...

我超級畏高,但又鍾意刺激,睇吓到時狀況再決定
我今次係搵旅行社私人包團包埋車,所以激流預早叫佢地幫手book左,同埋仲會玩埋高卡車同滑翔傘
原本想book埋騎車,但時間上就唔到,唯有下次,因為響北海道騎2次馬都係冬天,所以想試吓夏天感覺。
洞爺湖乃の風我都住過2次,套房好正,個景好靚,不過個buffet晚餐就真係唔好食,下次想你住嗰間。
今次溫泉酒店只係book左最後一晚住白老間星野。

珍珠宮

.

象牙宮

fatmousechai 發表於 23-7-4 21:09
但係六月已經比七八月平好多
10 月秋天我都好喜歡依個季節去玩,日本紅葉好吸引:fun ...
你好衰睇到你相又引到想去睇紅葉.

象牙宮

fatmousechai 發表於 23-7-4 21:43
蟹鉗好cute
帶廣會唔 ...

我有影過,
記得重有其他,
相唔係手機搵唔到.
帶廣記得幸運車站及十勝牛,
係葡萄團隔離對住葡萄嘆紅酒食十勝牛.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

蘑菇 發表於 23-7-4 21:49

帶廣可以去食品關連綜合市場啦, 上次去啲生果平到嘔

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

天氣好好呀, 我5月尾去成日落雨, 不過好彩尾果日影到油菜花田

9月頭會再去睇花, 但而家搞緊請假, 希望請到啦
attach0/tmp/phpuNkK07

mercurycc    發表於 23-7-5 17:40

珍珠宮

蘑菇 發表於 23-7-4 21:49

Hihi 我係食元祖嗰間話老字號,炭爐燒幾好食

珍珠宮

biloveu 發表於 23-7-4 22:10
想問你地用乜電話咭?日夜温差大嗎?

普通網上買幾十蚊用一星期嗰啲咋,-早一晚涼啲六月約15-25 度左右

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊