自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章

將軍澳街坊 發表於 23-9-28 14:35
唔係潑冷水,好多交通意外都係缺乏路面經驗,所以建議如果真係自駕遊,最好係香港操下先
...

同埋最好上youtuber睇下日本揸車片, 同睇熟日本交通規則, 呢單就係唔熟日本交通規則出事
https://www.gotrip.hk/%e7%b6%b2%e7%b5%a1%e7%86%b1%e8%a9%b1/%e6%97%a5%e6%9c%ac-%e5%8c%97%e6%b5%b7%e9%81%93-%e8%87%aa%e9%a7%95%e9%81%8a-%e8%bb%8a%e7%a6%8d-gt15-ctb000-888731/

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

PP26 發表於 23-9-28 11:09
我都驚我會臨門一腳,路試fail
跟住又唔知要排幾耐先有得考
寧願個師傅嚴d都無所謂

考咗車牌,喺香港要日日揸車,習慣到香港揸車,北海道唔難、不過一定要做功課,學日本交通標誌,睇片,睇吓去嘅目的地有咩要留意,夏天揸車好喇 ~ 雪地唔好試。

禁止訪問

珍珠宮

PP26 發表於 23-9-28 11:07
如果唔適合鐵路遊
會遲d先去

好難講㗎喎,如果你淨係玩道央區,搭下jr咁個分別就唔係好大,如果你去遠啲,自駕當然係最方便啦

大宅

PP26 發表於 23-9-28 11:09
我都驚我會臨門一腳,路試fail
跟住又唔知要排幾耐先有得考
寧願個師傅嚴d都無所謂

最重要係搵個好cfu,點都教識你

珍珠宮

TMC3012 發表於 23-9-23 14:30
邊難去,。有巴士, 火車, 內陸機
搬酒店就一定要啦, 睇你點玩

不如2-3年後去第二次,深度遊

首頁