自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 23-12-14 15:05
見到講到要救命咁跨張丫嘛,除咗藥我諗唔到咩要嚟救命囉

我估係奶粉,因為佢話係BB 用品跟住又用咗幾百蚊喺屋企附近買返

男爵府

我次次都好快收到貨喎,冇爛

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

iamlazy 發表於 23-12-14 14:13
佢有whatsapp或打來,又會問可否放門口沒有人

根本有講如果要放低喺門口嘅話,whatsapp 個 QR code 俾送貨員就可以:-
attach1/tmp/phpLxY0EM
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

男爵府

幫襯好幾年,唔會有咁情況,冇人聽電話會Whatapp,比收貨code 收貨,冇你講咁差,貨品通常都ok,取了有個小型櫃本身質量差之外

大宅

唔想洗碗 發表於 23-12-14 15:03
我買過幾十次,只有一次貨有問題,去搵客服都好快有人幫我跟進返
應該係你唔好彩
...

所以我就係話買咗幾次都係有問題 ,所以我唔再用佢哋啦, 最後一次買咗啲肉碎 滑潺潺 有噏味, 同佢哋反映 佢仲話 我處理不當, 我影 嘅相片睇唔出 啲豬肉有乜問題!? 唔會有乜嘢賠償 或 扣回貨價錢比我。 真心感受到比屈, 所以冇下次了

大宅

終極熊貓 發表於 23-12-14 13:19
我無話一定要讚喎,我咪話希望你地搵到啱嘅平台囉?又唔係lur你地繼續用,咁都唔得?
...

我又冇話要搵其他平台, 亦都唔會去 搵,我只係講出 喺呢間嘢 買餸 遇到 嘅情況, 買爛嘢畀顧客! 咁都會畀你話"唔知點解, 1,2樓 唔同其他人嘅體驗", 嚟挑釁!
如果你唔係喺bk蒲得耐, 我極度懷疑呀你係"終極打手", 唔終極熊貓

我重新講一次 我講嘅係事實 hong Kong TV mall街市 買餸 的確 買到爛貨品!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

whyyou 發表於 23-12-14 15:16
我估係奶粉,因為佢話係BB 用品跟住又用咗幾百蚊喺屋企附近買返

奶粉最多咪俾貴啲喺萬寧,百佳惠康買,又未至於救命啦

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

我好彩叫咁耐,無出過事
每次會早半個鐘WS我
哥哥仔態度都好
唯一係自己要check有冇送漏貨
我估區區運輸做法有啲唔同呱

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我用過好多次,每次送前會ws 同佢講冇人應門,將貨物放門口就ok. 上次送漏左野,佢都走左幾耐下,但都照送返黎俾我,幾有責任心。我估要睇彩數,睇個送貨員好唔好..

男爵府

回覆樓主:

我如果唔喺屋企收貨,會叫佢放喺門口,又冇出過事喎。

男爵府

jkhkch.kace 發表於 23-12-14 11:12
Hktvmall有得揀送貨時間
點解你唔揀屋企有人既時間?
或者明知果段時間送貨都唔留係屋企?

好過tourism個Jumpoint 運輸

男爵府

回覆樓主:

我幫襯左4,5年,完全無問題
又準時,送貨哥哥又好禮貌
有時趕唔到返去就問我可唔可以放門口
疫情時唔俾送上樓都幫我搬入(emoji)

男爵府

Pinkshoes 發表於 23-12-14 11:25
我TKO地區,你那區呢?

我屯門區 前日好抵$10/份貴妃蚌

大宅

回覆樓主:

我咁耐都係全部擺座頭,叫姐姐落去拎

男爵府

終極熊貓 發表於 23-12-14 11:12
次次送貨都有whatsapp預先通知
如果我返唔切,會覆msg請佢地放門口

一樣,每次送貨都會提前message通知我,如果我唔喺屋企,我會請佢放喺大門外,每次佢哋放低後都會影相通知我,好有交帶,普遍送貨職員都好有禮貌

珍珠宮

patpat6688 發表於 23-12-14 11:03
屋企冇人可以唔送貨唔打電話比個客
就咁話改第二日送

應該次次都有WhatsApp

大宅

有些物品不是TV MALL直送,而是由商戶自送.樓主你是不是是這case?
另外用左TV MALL幾年, 只有一兩次沒收到whatsapp.

子爵府

patpat6688 發表於 23-12-14 11:24
屋企要好夜先有人, 起碼11點pm

預左佢地屋企冇人放門口, 但冇收到任何電話wtsapp

你覺唔覺得你同所有人有一啲分別?人人都有whatsapp收到….得你無~

我自己約20次會有1次收唔到WhatsApp (我真係有數過㗎)如果你一次就中,你真係非常唔好彩。不過,冇WhatsApp我嗰個係會瘋狂打電話俾我,響七次嗰種,我反而嬲到投訴佢。

另外,自己揀送貨時間,我會揀就自己嘅時間,平日冇人為星期六日囉,一星期七日總會有放假掛~

另外,我整咗個牌,只是送貨員放喺門口,我影埋相教佢點放,每一次都非常滿意,我仲會掛個牌喺門鐘嘅位置,提醒佢唔好按門鐘,會嚇親BB(其實我屋企冇BB。)

其實你咁趕急仲要救命嘅嘢,點解唔係自己去買,仲要網購,呢個先至係令人最驚訝嘅地方~

子爵府

skyyyjun 發表於 23-12-14 18:12
一樣,每次送貨都會提前message通知我,如果我唔喺屋企,我會請佢放喺大門外,每次佢哋放低後都會影相通短 ...

係呀,我同你嘅經驗一樣,跟住我會自己cap返圖個QR code方便佢做嘢~大家好做~

大宅

終極熊貓 發表於 23-12-14 11:12
次次送貨都有whatsapp預先通知
如果我返唔切,會覆msg請佢地放門口

我都係,佢次次都what'sapp 我,好準時

首頁
45678...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊