自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

倒數應該係年輕人玩意

細個我懶玩..有去過
散個時一d 都唔迫
仲不停執地下d噴條同朋友互噴
後來唔知點解無得玩呢樣嘢

玩通宵直落睇日出飲茶
個日仲凍到傻

之後又有一次玩通宵直落再去埋海洋公園先返屋企

生左個女就無再去
尋晚11點前已經訓左

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

‘’出去倒數‘’定義係‘’不在家‘’?

後生時多數同朋友去玩不在家,在那裡玩便在那裡倒數,同其他節日差不多,玩過12點好閒吧!如果話除夕夜企喺蘭桂坊,times Square ,尖東海旁幾粒鐘為數10 秒就未試過,但試過分別在添馬公園、紅磡、尖沙咀野餐兼睇煙花。好唔好玩,睇人遮

生左小朋友後無印象同佢玩過12點,你朋友偶然放低小朋友出去玩我唔覺得有問題,好過太細既小朋友無緣無故要賠父母捱夜。

伯爵府

我要passion 發表於 24-1-1 14:35
年紀大咗,有人潮恐懼症,唔止唔去,仲一定避開。

其實自從蘭桂芳事件(當年我未做中女)之後,一去到人多地方(例如花市),就有抖唔到氣/脚軟/想暈嘅感覺,唔知算唔算PTSD

男爵府

zitamamama 發表於 24-1-1 12:49
有小朋友固然唔會出去倒數,但諗一下其實由細到大都冇興趣去倒數亦冇去過,有冇人都係一樣?
我理解唔到自 ...

讀書時試過,但倒數完迫餐死唔知為咩。

大宅

回覆樓主:

後生係特登約埋朋友出去,迫下覺得好開心,年紀大左真係寧願睇電視,但慶幸有出過去既。

子爵府

有小朋友固然唔會出去倒數,但諗一下其實由細到大都冇興趣去倒數亦冇去過,有冇人都係一樣?
我理解唔到自 ...

去朋友屋企算唔算?

我後生時係街精,而且成日玩到零晨,所以時間對我黎講唔係問題,但問題就係怕迫人,所以呢d時間多數去朋友屋企開party或者唱k渡過

出去街迫住等倒數煙花只試過一次,不過喺外地

大宅

回覆樓主:

好早瞓
瞓覺對我而言重要d

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我,幾廿歲都未試過

男爵府

回覆樓主:

中學時去過幾年
我自己本身都悶人,加埋老公更超級悶蛋,都習慣左,但我欣賞其他人有熱情同儀式感,如果將來我仔想去玩,交低個孫俾我,我好樂意

大宅

認識瑞士牛牛第一回

princesssarah 發表於 24-1-1 15:15
我倒轉,有小朋友反而今年出去倒數,因屋企小朋友想睇煙花

我都吾鐘意迫,所以事前揾左吾迫人、近 ...

同你一樣,今年都係個仔想睇煙花先出去,成世人第一次睇煙花倒數。十一點先行路出去睇,又唔係好迫喎,睇完即散!
attach0/tmp/phpf4PJ2b

男爵府

回覆樓主:

讀書時會出街倒數, 之後都係朋友屋企開party 多唔駛迫

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我理解唔到自 ...
有幾難理解, 倒數咁夜帶小朋友都眼訓, 父母想出,
佢老人家又唔介意小朋友黎訓咪得, 又唔會影響你
要用自己黎做標準下下批判其他父母行為, 仲想干涉其他人, 會自我感覺良好D咩?

利申: C6話想帶埋一家小朋友出去倒數, 俾我ban左, 大家齊齊睡夢中進入新一年~

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

倒數好似只有一次, 現場睇煙花都係只睇過迪士妮幾次

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

到,最怕啲迫人嘅地方+自己早瞓=所以唔會去倒數。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我家,唔湊熱鬧嘅,咩工展會嗰啲都唔去,唯一就係書展

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

初拍拖時同男朋友去街同準備去倒數,點知中途突然收到中學好朋友電話話佢失戀叫我陪佢,所以我就掉低咗男友而去咗陪佢,但結果勁激氣,因為我好朋友離遠見到我男友,跟住食飯時就係咁彈我男朋友,彈完我男朋友又彈我電咗髮核突,總之感覺就係佢心情唔好搵我出氣!當然真係好後悔掉低男朋友而陪佢

之後呢個好朋友都做咗好多好差嘅事,最後我決定唔再搵佢了

呢次後,我同男朋友(而家老公)一直都無再去倒數了,因為其實我都怕人多

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

rex13 發表於 24-1-1 12:53
印象中倒數過1次
x2 !

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

重來都無,其實新年對我嚟講無咩特別

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

我未試過出去倒數,因為冇興趣

子爵府

littlefunpig 發表於 24-1-2 10:34
有幾難理解, 倒數咁夜帶小朋友都眼訓, 父母想出,
佢老人家又唔介意小朋友黎訓咪得, 又唔會影響你
要用自己 ...

當然就係影響到人啦。
自己鍾意去玩,有本事應該自己同埋小朋友出去,再唔係咪留小朋友在家工人睇囉。
又話唔放心,之後掉個未夠一歲的比個老人家。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊