自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

公爵府

gallygally 發表於 24-3-24 08:29
應該唔係圍村人, 真係圍村人係有地分, 唔駛做都大把錢, 好似胡杏兒老公咁
...

圍村人唔一定大把錢,有地分,呢啲係一般人的誤解

子爵府

做個靚太 發表於 24-3-24 11:35
拍AV又誇張左,不過好彩原來唔係得我一個咁覺得
因為我真係覺得好似搞梗野,又 ...

個氛圍的確令人亂諗野 ,兩個濕晒身,表情動作又纏綿,尤其男主角成日臉紅紅,色迷迷咁 呢類相最好留給自己欣賞,亦可見麥幾有自信,鍾意公諸同好,以前久不久就會出些露股露罅相大家欣賞下,總之有話題就得,是醒目女

cherrizi    發表於 24-3-25 11:02

公爵府

QQ70 發表於 24-3-24 08:59
邊個話圍村人,一定有錢架? 唔洗做? 一定有地? 有錢?
我識果 d 朋友,太公無乜地留低,就算有丁權,都 ...

你講得好啱,現在有丁權都無用,可能等到過身都冇得起屋。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

麥明詩婚禮直擊 與盛勁為襯到絕登場冧爆咀嘴|即時新聞|繽FUN星網|on.cc東網

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

搵提款機做嘉賓應該就番d叔伯喜好啫。

多相,扮漏消息好過拖長時間黎放相。

伯爵府

回覆樓主:

男女都搵到錢
自食其力
仲開心!

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

簡單婚紗靚

大宅

回覆樓主:

attach0/tmp/php58UBa3

子爵府

mickeyeva 發表於 24-3-23 17:19
10A盛勁為咁高調, 婚宴前後應該有排見報!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0323_00862_001 ...

珍珠宮

祝福這一對

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

speakertopic 發表於 24-3-24 11:03
10優冇揀富二代,你又知?佢有幾多個富二代追佢?

男爵府

希望佢以後唔好再俾人將佢同林作扯埋來講

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

volan 發表於 24-3-23 17:27
好似劇照 影得好矇

我都想講
影得唔係好靚
不過新人們喜歡就好
恭喜

珍珠宮

熊妹妹 發表於 24-3-24 18:02
個氛圍的確令人亂諗野 ,兩個濕晒身,表情動作又纏綿,尤其男主角成日臉紅紅,色迷迷咁 呢類相最好 ...

佢係堅有自信,岩岩選完港姐果陣直頭係自負,果時真係好唔中意佢講嘅野,不過後尾我估佢係娛圈踢左鐵板,好明顯係沉左同謙左~
其實佢結婚都幾sweet,睇得出係好開心嘅,係D相比較特別~咁先有話題

大宅

回覆 熊妹妹 的帖子

10A光環 自信零舍爆棚

瑪瑙宮

林作母親驚喜現身麥明詩婚宴 踩自己個仔:佢老公靚仔好多!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0324_00862_001.html

麥明詩今日(24日)與盛勁為擺酒,其舊愛林作的母親王莉妮(Lily)送上驚喜到場,即時成為焦點。她表示是麥明詩邀請她前來婚宴,問會否感到尷尬?她說:「唔會尷尬,做唔成新抱,就做我契女,林作冇咁嘅福氣。今日我帶咗大利是嚟!」她又爆麥明詩帶過盛勁為見她,又踩自己個仔:「佢個老公比我個型太多、靚仔太多。」

林作近日經常Post與裕美的婚照,問是否好事近?林媽媽說:「應該好快!(幾時?)等佢搞掂啲嘢先!」問與裕美母親關係是否ok?她說:「都好好,關係唔好就冇咗個仔!(係咪因為林作JPEX案惹官非令關係好轉?)呢啲患難見真情!

瑪瑙宮

筵開27席「SM」放閃!麥明詩馬拉松洞房 盛勁為停工儲精力

麥明詩與盛勁為的「勁甜麥」婚禮分3日舉行,原來連「洞房大計」亦以馬拉松式進行,零面紅的新娘子不但大晒夫妻間的「SM風」,更自爆已部署好進擊的生B計劃,要老公停工留力外,又落重料食補品養精蓄銳,望連續10多日努力下一擊即中!

32歲「十優港姐」麥明詩(Louisa)與年長兩歲的飛機師男友盛勁為(Keith),前晚於元朗圍村舉行完中式盆菜婚宴後,昨日(24日)轉戰銅鑼灣吉列島遊艇會舉行「勁甜麥」西式婚禮,筵開27席宴請雙方親友飲喜酒。現場布置相當有心思,除有懷舊大牌檔擺設外,還有象徵兩人背景的「港姐寶座」及「登機櫃枱」等供打卡之用,但婚禮前未有接新娘及玩新郎等傳統儀式。

下午2時許,Louisa穿上白色透視公主裙出閣,身上未見珠光寶氣,但拖着老公進場時幸福光環閃爆全場,一對新人不時四目交投,甜度遠勝送給賓客的「勁甜麥芽糖」回禮包。大約4時,換上露肩晚裝的Louisa翹着老公見傳媒,當眾嘴對嘴啜爆,又手搭手大晒刻有兩人英文姓氏「Shing」及「Mak」首字母的「SM」金戒指,玩味十足。

狂進補未諗蜜月

全程笑到見牙唔見眼的Louisa接受傳媒祝福時,如其婚戒一樣性趣味濃,恨生B的她坦言造人已如火如荼,為免有「休場」時間,老公更攞假停飛,全力搏盡,她說:「佢為婚禮請咗十幾日假,其實佢成日飛,對身體好有影響,我哋趁呢段休息時間好好造人。(幾時蜜月?)未有計劃,因為我優先考慮造人同婚禮,同埋佢成日飛,有機會都想留喺香港陪吓我。」問新郎有否食補品增加「戰鬥力」?他坦言日日進補,Louisa則指將來生仔或女都冇所謂,最緊要陸續有來:「呢啲係上天賜畀我哋嘅,係祝福嚟,一個一個嚟,不過如果打孖上都冇辦法。」

談及「SM」婚戒很簡約,Louisa表示婚戒不會常戴,又趁機放閃說:「大家嘅關係唔需要任何嘢,只要喺心裏面就得㗎喇!Keith成日周圍飛,戴戒指唔係咁方便,我拍攝都唔方便戴。」問到雙方「愛的宣言」,她大爆老公為深入了解她而買了其母的著作:「嗰本書關於我,佢仲透過書了解埋媽咪,佢嘅舉動令我好冧。」至於Keith覺得Louisa肯下嫁已很感動,又賣口乖指太太搞婚禮很犀利及佩服,所以工資會全部上繳;而Louisa則指夫婦財政是共同組織Family Plan。

反傳統冇接新娘

Louisa未慣被稱呼為「盛太」,但謹記稱呼盛母為奶奶,而她亦深明婆媳之道,指前晚請李龍基做表演嘉賓全因奶奶:「奶奶非常之鍾意基哥,我都見到奶奶攬到基哥實一實咁唱歌,我覺得家庭關係需要培養,見奶奶開心我都好開心。」她自稱「反傳統」但又尊重傳統,所以即使沒有拋花球及接新娘,但有向長輩敬茶「斟咗成日」,聽到父母分享對她的感受及收到有關夫妻相處的書時更感觸落淚。而對於舊愛林作上載與女友裕美的婚照,她亦送上祝福:「太忙冇留意,大家年紀相若,都應該結婚。」

Louisa任職醫生的兄長麥明山在社交網上載妹妹的重磅嫁妝,除了至少3對龍鳳鈪外,還有約6隻金鈪及金耳環等,而金豬頸鏈亦分量十足;有指3場婚宴的酒席埋單至少7位數字。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... tertainment&eventid=402882b04ede66f4014edf2dea9421ca

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

點解樓主不斷改標題?
搞到做咗麥KOL的免費專輯?
呢度唔係娛樂版喎

水晶宮

gallygally 發表於 24-3-24 08:29
應該唔係圍村人, 真係圍村人係有地分, 唔駛做都大把錢, 好似胡杏兒老公咁
...

你識唔識架,分地,咁都要有地先分到架
我三個舅父有地,都要有錢起樓,而佢地d仔呢,孫呢……d地邊夠分
唔駛做係因為起到樓的話 有租金收,起唔到樓都要食自己架
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

首頁
45678...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊