自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

spikenard 發表於 24-4-5 11:25
街邊賣菜的阿婆,價錢貴過街市

煲木瓜雞腳湯原本都想幫襯下D婆仔,一問要$25 一個中木瓜,最後我起檔口買$12 一個。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

乖寶寶布布 發表於 24-4-7 12:06
廣州長隆野生動物園&珠海海洋王國好正,必去

聖誕啱啱去完珠海,酒店露台望落去就見到海豚,望住鯨魚食飯,超正
廣州好多年冇去,又係正,我一定會再去

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 24-4-7 12:10
重點唔係有乜野動物,樓上JM係講緊入場後樣樣計錢呢一點,話入場費+樣樣要錢,其實一 d都唔平。冇比較冇 ...

唔覺得樣樣計錢喎,我去珠海長隆除左食飯,其他都冇另外收費。
而且每個動物園都唔同,內地好多動物園5蚊人仔入場費添,香港動植物公園夠免費啦,邊有得只用一個深圳動物園做指標

水晶宮

回覆 Ol0314 的帖子

好奇邊間快餐店燒味飯過百蚊

珍珠宮

blackberry 發表於 24-4-7 14:09
唔覺得樣樣計錢喎,我去珠海長隆除左食飯,其他都冇另外收費。
而且每個動物園都唔同,內地好多動物園5蚊 ...

你講講下又拉埋其他嘢黎講,我由頭到尾,都係講緊深圳動物園樣樣計錢 一直係回應緊 12 樓嘅留言,嗰位 JM講得啱,係你唔中肯啫

大宅

blackberry 發表於 24-4-7 14:03
聖誕啱啱去完珠海,酒店露台望落去就見到海豚,望住鯨魚食飯,超正
廣州好多年冇去,又係正,我 ...

佢個煙花先正,先進到....我真係大開眼界

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:13
你講講下又拉埋其他嘢黎講,我由頭到尾,都係講緊深圳動物園樣樣計錢 一直係回應緊 12 樓嘅留言, ...

深圳動物園我都去左N次,就算玩乜都要計錢,總計都係俾多一百幾十,我覺得好抵喎,去外國國動物園都有呢類收費啦,至少我去東南亞果啲都要俾。你硬要外國月亮特別圓我都冇計架

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

blackberry 發表於 24-4-7 14:03
廣州好多年冇去,又係正,我 ...

明月幾時有,把酒問青天。
不知天上宮闕,今夕是何年。
我欲乘風歸去,又恐瓊樓玉宇,高處不勝寒。
起舞弄清影,何似在人間。
轉朱閣,低綺戶,照無眠。
不應有恨,何事長向別時圓。
人有悲歡離合,月有陰晴圓缺,此事古難全。
但願人長久,千里共嬋娟。

翡翠宮

乖寶寶布布 發表於 24-4-7 14:15
佢個煙花先正,先進到....我真係大開眼界

嘩,我勁鍾意睇Iron Man水上飛

洋房

李露眉 發表於 24-4-5 11:16
好明顯而家target 係香港人,
你睇下深圳動物園,
我覺得係啦 冇錯 理性分析

男爵府

blackberry 發表於 24-4-7 14:17
深圳動物園我都去左N次,就算玩乜都要計錢,總計都係俾多一百幾十,我覺得好抵喎,去外國國動物園都有呢類 ...

其實不是取巧,是用者自付,也防止濫用保質素。

珍珠宮

虎到金來勳章

MissMaMa 發表於 24-4-7 12:10
重點唔係有乜野動物,樓上JM係講緊入場後樣樣計錢呢一點,話入場費+樣樣要錢,其實一 d都唔平。冇比較冇 ...

唔知你有無去過,其實動物園入面自費係餵動物,唔餵剩睇都可以,而且都只係10蚊份,印象中去新加坡動物園餵一次係好貴

珍珠宮

虎到金來勳章

深圳動物園我都去左N次,就算玩乜都要計錢,總計都係俾多一百幾十,我覺得好抵喎,去外國國動物園都有呢類 ...

係囉,我覺得深圳動物園好抵玩,去過新加坡個動物園,餵一次好貴,唔捨得餵。

翡翠宮

Pa123 發表於 24-4-7 14:28
其實不是取巧,是用者自付,也防止濫用保質素。

係囉,你有權唔買呢啲額外野,都可以睇哂所有動物架,又冇強逼,真係咁唔捨得就唔再去囉。
我年尾仲去左另一個農莊,俾錢買瓜子餵松鼠,佢地有啲都飽到唔想理我

翡翠宮

polliebb 發表於 24-4-7 14:32
係囉,我覺得深圳動物園好抵玩,去過新加坡個動物園,餵一次好貴,唔捨得餵。
...

最搵笨係泰國動物園,啲動物又老又殘,騎大象又貴,仲坐到pat pat 痛

珍珠宮

polliebb 發表於 24-4-7 14:29
唔知你有無去過,其實動物園入面自費係餵動物,唔餵剩睇都可以,而且都只係10蚊份,印象中去新加坡動物園 ...

我冇去過深圳動物園,但我好多朋友去過,comment都係相若,話樣樣計錢 。其實,我只係話外國動物園抵玩啫, 不過樓主好大反應。外國有些動物園嘅入場券,係會有抵用卷,可以用來餵動物, 即係場內消費可以喺入場券度抵消返。

大宅

blackberry 發表於 24-4-7 14:22
嘩,我勁鍾意睇Iron Man水上飛

長隆野生動物世界同埋珠海海洋王國真心世界級。我去過沖繩海洋王國,溫哥華水族館,我都覺得不及珠海。我嗰個美國嚟嘅朋友成家都話廣州野生動物園真係正。

珍珠宮

我冇話外國月亮特別圓,只係議事論事, 你唔使咁大反應嘅, 你咪繼續去囉

大宅

李豆豆 發表於 24-4-5 10:49
邊間快餐店燒味飯要過百蚊咁貴?

我都想問!

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:36
我冇去過深圳動物園,但我好多朋友去過,comment都係相若,話樣樣計錢 。其實,我只係話外國動物園抵玩啫 ...

講左咁耐原來未去過,咁人云亦云就唔好啦,樓上都有JM話抵玩,各有喜好,你自己衡量囉

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊