自由講場

跳至

首頁
45678...16

尾頁

男爵府

syne403 發表於 24-5-4 17:34
相夫教子十幾年,又讀書進取攞到碩士學位,做到營養師,努力栽培大仔被英國音樂學院取錄,同郭晉安因為價值 ...
老公老時放手 , 自己儲足彈藥發圍 … 叻在心可狠 ~

晚年可高質素獨立醫病

公爵府

天貓 發表於 24-5-4 18:05
佢呢10幾年,有栽培好個仔,亦都好上進咁去讀書,由會考5分爭取返佢自己想過嘅生活,做營養師,唔容易行, ...

認同

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

天貓 發表於 24-5-4 18:05
佢呢10幾年,有栽培好個仔,亦都好上進咁去讀書,由會考5分爭取返佢自己想過嘅生活,做營養師,唔容易行, ...

點解做營養師唔易行?

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Ftmagic 發表於 24-5-4 21:11
叻女
完全為自己打算
x2

珍珠宮

Fishqqma 發表於 24-5-5 05:15
點解做營養師唔易行?

唔好意思,可能我寫得唔好,我係指佢會考成績唔好而返轉頭讀營養師,一啲都唔易, 而唔係話做營養師嗰行好難行⋯⋯

琥珀宮

katrinamama 發表於 24-5-4 17:53
佢可能本身也聰明,讀到書,會考5分可能當年唔識谂,掛住玩or發白日夢浪費時間
...

如果冇點讀過都有5分,算係咁,資質應該唔差

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ASUS_JT 發表於 24-5-5 01:43
係囉,當年唔愛點解追郭?呢樹講到郭生當年強迫民女,困佢廿年咁款。廿年少奶奶生活費幾多錢?養大一對仔 ...

歐都唔靚女,當年都唔紅 做埋晒 d 2,3線角色,唱小丸子爆紅之麻 都唔係靠個樣上位
今時今日 又話佢靚,又話佢犧牲晒d 青春比郭 掉轉晒黎講

以前郭做城市故事已經靚仔, 同唐麗球一對做小夫妻

子爵府

佢開頭個look好c9, 近呢幾年出番黎打扮唔同哂, 樣完全冇yoyo果種婚姻失敗的憔悴, 反而安仔真係望落個樣都睇到唔開心. 一個男人對老婆好唔好, 睇老婆個樣就知. 明顯睇歐個樣, 就知佢生活得幾開心 ,我唔相信郭對佢會有幾差

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

blackgarlic 發表於 24-5-5 02:24
佢肯努力係叻.

努力栽培大仔同佢叻唔叻有乜關係? 佢點樣栽培? 親自教到大仔成材? 一直陪佢玩音樂? ...

咪係
迫到d 仔女讀書 壓力大 唔痴佢.. 咁就家嘈屋閉啦(仔女唔會唔反抗掛)... 咁叫老力栽培?郭搵國際學校擺平 老公又要拍戲 搵錢又要處理家庭糾紛,仲話歐 好叻 相夫教子 好偉大

反而歐就 犀利囉,宜家44歲結婚18年 即係26歲結婚,拍拖7年 即係19歲就主動追郭...想問咁多位 19歲果陣做緊乜?歐19歲果陣 目標就咁明確 同宜家一樣,我果陣啱啱畢業2,3年..仲傻下傻下 唔知自己想點

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

無原地踏步
叻女
支持你重新開始

男爵府

回覆樓主:

um佢呢1x年冇收入, 讀書生活開支家庭全部都係靠郭生,有幾叻呢?自己要全心全意讀書,啲細路邊個湊?功課邊個教?陪出陪入邊個做?資源從哪裡來?咪就係郭生囉 有幾叻呀?

男爵府

Jnam 發表於 24-5-5 00:48
我諗呢度大部分jm都係唔鍾意讀書,或者真係忙到冇時間讀先會無限想像讀書有多高貴,有多"叻“。要讀書最重 ...

講中晒,讀到書其實有時間有金錢就可以,呢啲唔係叫”叻”喎。佢所有嘅資源都係郭生俾佢,雖然佢係應份,但同叻係冇關係囉

複式洋房

bb060908 發表於 24-5-5 08:50
講中晒,讀到書其實有時間有金錢就可以,呢啲唔係叫”叻”喎。佢所有嘅資源都係郭生俾佢,雖然佢係應份, ...

估吓邊個快搵到第二春?

333s    發表於 24-5-5 20:57

子爵府

叻,仲要真係要好大勇氣去面對

男爵府

superkingdom 發表於 24-5-4 23:54

聽佢有個訪問,好似話郭同家姐好好感情,即可能係好聽啲姑奶話,啲姪女又入屋負責打點飲食,可能係佢個 ...

喺BK,所有姑奶都係毒姑

大宅

清官難審家庭事
合則來不合則去 最緊要唔好帶住怨恨

子爵府

hellomiki 發表於 24-5-4 18:59
寧願自己進修考牌靠自己,都唔跟一個過億身家事業有成嘅男人,當中因由女方最清楚,我欣賞歐,不容易的決擇 ...

好同意,一定有啲原因令佢寧願苦讀,去增值自己做打工仔都要離開呢個男人。

象牙宮

syne403 發表於 24-5-4 17:34
相夫教子十幾年,又讀書進取攞到碩士學位,做到營養師,努力栽培大仔被英國音樂學院取錄,同郭晉安因為價值 ...

歐倩怡會考5分變碩士考慮讀多7年 爆郭晉安有微言
專訪|歐倩怡會考5分變碩士考慮讀多7年博士 爆郭晉安有微言 (hk01.com)

郭晉安曾先後持有西貢匡湖居、紅磡駿昇中心、旺角中僑商業大廈、太古城、荃運中心等,價值約9,000萬元。

叻都分到身家。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

bb060908 發表於 24-5-5 08:50
講中晒,讀到書其實有時間有金錢就可以,呢啲唔係叫”叻”喎。佢所有嘅資源都係郭生俾佢,雖然佢係應份, ...

如果話歐係叻在19歲已目標明確,又識响最有利時間斬纜,我係非常認同。但話乜嘢眼界學識就不感苟同。或者在我心目中眼界真係高過個男嘅係離婚咪離婚 唔會講咁多,搵傳媒爆呢樣爆果樣,不斷提高自己踩低個男嘅同男家,如以借傳媒提升自己人設嘅角度來說,都係叻嘅

Campenella    發表於 24-5-5 17:53

伯爵府

selinako^^ 發表於 24-5-5 08:05
歐都唔靚女,當年都唔紅 做埋晒 d 2,3線角色,唱小丸子爆紅之麻 都唔係靠個樣上位
今時今日 又話佢靚,又 ...

歐都唔係糟糠妻,佢嫁果陣郭事業已經上哂軌道,十幾年少奶生活、供書教學係分享左男方事業黃金期。渣男?買樓照顧埋外父母,有幾多個女婿做得到?阿伯?捱得多咪殘得快囉,陳豪是另一例。

首頁
45678...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊