自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 我想生三個 於 10-8-21 08:28 發表

你呢種想法,只係唔接受人性從來無變,以爲世界變,以爲世界在進步,停留在好表面既層次.無論歷史點樣演進,人類話自己如何文明,但骨子裏依然如是,只是,你麻醉了自己,覺得自己已經很文明很進步而已.

如果人類已經進步, ...

good point

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 mydearbb 於 10-8-21 01:55 發表
其實,明報早就由于品海手中,分拆易手..
大股東變成楊受成家族
(還刻意低調股東身份)

明報,呢份報紙..中立持平?

事實上,
份份報章風格,社評,政治立場..
本來,就從來不中立

查良鏞時代,明報都反共,反文革啦
社評 ...
我冇留意明報分拆易手...乜原來宜家係姓羊架:;pppp:

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 mrsright 於 10-8-21 07:42 發表

如果社會永遠都係依你呢個諗法, 咁所有野都唔會改善. 因為完全應用了有人所說 : 係咁架啦, 有乜出奇呀 ?

sorry, 社會唔係咁, 無錯, 全世界都可能有咁既事發生, 但我唔會當中國大陸出現呢種狀況/社會悲劇時, 先用 ...
so true...

琥珀宮

原帖由 Miss-M 於 10-8-21 03:18 發表
寫實成咁....

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至