自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 yoyobb 於 10-10-12 14:05 發表
好高調及流於表面曬幸福~

珍珠宮

作為一個唱歌搵食既人, 無走音係正常不過. 但去聽既人竟然用surprise去形容佢開演唱會無走音!! 真係唔知係唱果個進步左定係聽果個要求低??

引用:
原帖由 swissbb 於 10-10-12 09:47 發表
我睇左第一場 比我想像中好好睇 無走音

原帖由 bkfans 於 10-10-13 11:13 發表

歌迷真係好寬容

子爵府

大廚勳章

原帖由 smallsam 於 10-10-12 23:27 發表
睇完感覺係:

1. 丁生成日比人踩, 咁多負面新聞都走出來, EQ同勇氣可加
2. 千fa個樣好lum睇得出, 我又睇到丁生佢都好唔介意在公開場合對千fa攬攬錫錫, 真肉緊似d

點都好, 結左婚啦都, 希望人地永遠幸福
人地講咩唔 ...

完全同意!!!

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 macca 於 10-10-13 19:54 發表
作為一個唱歌搵食既人, 無走音係正常不過. 但去聽既人竟然用surprise去形容佢開演唱會無走音!! 真係唔知係唱果個進步左定係聽果個要求低??

分別係, 佢以前勁走音....依加係(就黎)走音.....進步左LOR

...

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我想起一個女歌星, 初出道時唱LIVE 真係成日走音, 聲線好柔弱,好唔掂, 但後經過一番努力, 後期真係唱得好好,唱LIVE 易好掂!!! 我都買佢CD, 睇佢演唱會, 果時佢都好紅架, 大家估唔估到邊個.

大宅

...

咁我認我要求低LAW......
唔洗嘆氣.....
不過, 我自己其實就APPREICATE 佢有進步既........

子爵府

大廚勳章

原帖由 ICbaby 於 10-10-13 21:41 發表
我想起一個女歌星, 初出道時唱LIVE 真係成日走音, 聲線好柔弱,好唔掂, 但後經過一番努力, 後期真係唱得好好,唱LIVE 易好掂!!! 我都買佢CD, 睇佢演唱會, 果時佢都好紅架, 大家估唔估到邊個. ...

Sandy Lam??

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢條片度都走咗喎.......
原帖由 jm1224 於 10-10-12 21:58 發表
今次演唱會佢一粒音都無走過!!!!
大家可以上去YOUTUBE度SEARCH 下佢今次演唱會的片....
今次係我第三次睇楊千嬅, 之前2次走音, 喊晒咁...... 其實唔好睇....
但今次.... 佢連D高音都好實淨~~ 我都好SURPRISE!!! ...
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

侯爵府

原帖由 超儀烽藍 於 10-10-13 22:22 發表

Sandy Lam??

侯爵府

http://www.youtube.com/watch?v=f2MYUks8QEU&feature=related

(分享)
聽出耳油, 呢D先係一流歌手~~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

點解大家要focus o係佢o既歌藝上面呢??

講真, 大把歌星唱歌好過千嬅...
有時, 你鍾唔鍾意一個歌星, 唔單單睇佢唱歌好唔好, 又要睇佢有冇觀眾緣, 佢o既性格等等...等等....

好似joey 咁, 佢唱歌係好好呀!! 佢把聲又好聽, 但好老實, 我真係對佢麻麻, 佢開咁多次演唱會, 我冇一次有興趣買票睇!!(純粹個人觀感, 不喜勿插 )

樓主開得呢個post, 只不過覺得千嬅同佢老公好sweet, 想同大家分享一下啫~

侯爵府

唔好玩喇 ~~一個歌手唔好focus 佢歌藝度,咁應咳focus 係邊度 ?

珍珠宮

弊就係弊左佢真係唔見得有進步過.
原帖由 jm1224 於 10-10-13 22:02 發表

咁我認我要求低LAW......
唔洗嘆氣.....
不過, 我自己其實就APPREICATE 佢有進步既........

珍珠宮

joey唱得係好, 但都只限響呢一輩既歌手入面囉! 所以我都唔會買佢cd同睇佢演唱會.

原帖由 ChristieMing 於 10-10-14 09:34 發表
點解大家要focus o係佢o既歌藝上面呢??

講真, 大把歌星唱歌好過千嬅...
有時, 你鍾唔鍾意一個歌星, 唔單單睇佢唱歌好唔好, 又要睇佢有冇觀眾緣, 佢o既性格等等...等等....

好似joey 咁, 佢唱歌係好好呀!! 佢把聲又 ...

水晶宮

...

咁講真就算好叻唱歌/唱歌搵食既人,都好難完全唔走音既,even王菲呢D一姐,你聽佢演唱會,佢都一樣會有幾首歌裡面會有一兩粒音out key架!只係後期制作造DVD時,D人會用器材再執一執,等人聽唔到有瑕疵既部份囉.

不過個人覺得根本楊千燁一出道都擺明唔係D咩唱得之人,從未覺得佢唱得過,只係佢係食呢行飯而已,所以去得佢演唱會聽佢唱歌,當然唔會對佢要求高啦!正常既...

如果我去聽一個演唱家既concert,佢唱到咁既level同咁款,我有帶雞蛋蕃茄既,我掟佢都好理所當然&正常咁囉!

水晶宮

原帖由 kapomama 於 10-10-12 10:01 發表
kelly...睇到反感= ="
成日都蝦餃仔蝦餃仔...

佢老公都唔多想出鏡咁既樣~

咁丁氏夫婦確實係好過kelly嗰pair好多!根本呢兩pair人完全係兩回事黎.

kelly原本個人真係幾有觀眾緣,
佢未結婚生仔係咁擺老公亞囝上枱前,
我確實OK幾鐘意佢,
雖則佢唱歌係亳無歌藝潛質可言(我老公朋友係做幕後,佢話次次kelly演唱會,kelly用嗰支咪既setting係好難set,唔係淨係較volumn較到最大就可以解決到既事,而係kelly唱歌係完全把聲唔入咪架!即係完全Out key唔跟音樂既key唱歌,又無聲又無氣,把聲又完全唔響嗰隻黎)...
但係至少樣靚,之前拍既戲又好得下...之前份人又唔乞人憎,好圓滑嗰隻....

但就係佢圓滑到,見自己鬥唔過依家D一姐,佢走黎靠公開性結婚&生仔黎谷人氣...呢下我真係好想拜託佢,,,根本呢D係人生大事黎,唔係俾佢拎黎做俾人睇囉...!佢老公願意就話啫,但可惜唔係,佢一次兩次講下老公亞仔唔係問題,但佢劑劑訪問都全程懶cute係咁擺老公阿仔上枱,再睇埋佢老公次次嗰隻無奈唔想出鏡款....我地做觀眾睇到都覺得好辛苦好疲累...究竟佢講夠未...擺完老公阿仔上枱未...反而佢就係做埋呢D野搞到自己更無人氣,D人頂唔順佢...講真正正常常咪好囉....何需咁過份刻意...

反而千燁呢pair,我覺得好自然,至少順眼又唔覺得佢地刻意...至少睇呢條片時,丁生係完全地主動'妹'個咀埋去鍚老婆,而唔係千燁哄個咀埋去老公度响樹等鍚囉!至少感覺自然,又覺得丁生真係好鐘意佢呢個老婆仔,所以份外覺得sweet,又覺得佢出場都係出於自願,完全無俾老婆擺上枱搏宣傳Feel...至少無被老婆出賣擺上枱哂命啦!

水晶宮

不過淨睇呢條片既臨尾唱完部份,感覺上佢兩公婆確係幾夾既,感覺似老友鬼鬼多D!呢D關係至維持得長久呀!

禁止訪問

大宅

原帖由 macca 於 10-10-14 20:11 發表
弊就係弊左佢真係唔見得有進步過.

講真既....
到出DVD OR CD 時, 搵黎聽下, 今次真係好!!!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至