想生BB

跳至

首頁
45678...11

尾頁

男爵府

小but!

QM私家症, 妳打去BOOK就得GA LA! 好似出面睇C+醫生一樣. 因為QM私家症收費同出面C+醫生收費一樣咁貴.

只係公家症, 要有醫生信先可以排隊!

原帖由 小but 於 11-2-11 11:53 發表
QM Private line 可以做iui? 點去排新症??

大宅

醒目開學勳章

一月份排Dr So要排到八月先有期!

原帖由 momoky 於 10-12-29 15:59 發表
剛剛BOOK咗Dr So, 要排到六月尾, 要等足足六個月呀
真係希望快D BINGO, 唔需要見到佢

子爵府

吓! 咁即係DR TUNG, DR TAY 都失敗, 然後你又再轉,
咁咪做咗3次IVF?! 一定駛好多$$$$囉!!

原帖由 PJ 於 11-2-11 11:01 發表
zarara,

我2個都睇過, 2個醫生都係同我做ivf! 先睇董醫生, 之後就轉睇dr tay!
我06年已經睇董醫生, 所以當時都只係等5個月就有得睇.
07年尾轉睇dr tay, 當時都要等5個月!!

如果依家要睇, 董醫生已經唔再接新症. ...

大宅

if want to book 董醫生 or dr tay,
should i call to 仁安 to book?
can anyone give me the booking tel...

do they have their own clinic?
what is the different to see them in their clinic and at 仁安 ?

thanks a lot!

子爵府

Dr TUNG, you can call her at 仁安2608 3363
Dr.tay, his clinic is located in TST, you may call 35210631 to book.

原帖由 elephant23 於 11-2-11 18:13 發表
if want to book 董醫生 or dr tay,
should i call to 仁安 to book?
can anyone give me the booking tel...

do they have their own clinic?
what is the different to see them in their clinic and at ...

大宅

thanks,

will call him and try to book, cos seems Dr. Tung is already full...

男爵府

陪月勳章

原帖由 elephant23 於 11-2-11 18:35 發表
thanks,

will call him and try to book, cos seems Dr. Tung is already full...

Dr. Tung唔接新症架喇~

子爵府

我都唔明, 點解咁誇張架!?

佢只係接舊case, 如果佢d patient 個個bingo 晒, (陸續bingo), 咁佢咪冇客仔? (哈哈... 我係佢其中一個客仔呀!)

原帖由 GremlinsYY 於 11-2-11 19:31 發表

Dr. Tung唔接新症架喇~

男爵府

陪月勳章

原帖由 zarara188 於 11-2-11 19:34 發表

佢只係接舊case, 如果佢d patient 個個bingo 晒, (陸續bingo), 咁佢咪冇客仔? (哈哈... 我係佢其中一個客仔呀!)

哈哈, 不如你幫我問吓佢~ 叫佢收埋我先啦~~~

男爵府

zarara,

係! 其做了3次IVF!

Dr. Tung, 做了1次IVF. 得3個胚胎, 失敗後就即轉睇DR TAY!
Dr.tay, 做了2次IVF!

其實好睇自己同醫生夾唔夾, 同埋妳自己對個醫生有無信心! 就算失敗, 有時真係唔關醫生事. 我由微創手術...跟住IVF....一路都係睇DR TAY!!

原帖由 zarara188 於 11-2-11 16:11 發表
吓! 咁即係DR TUNG, DR TAY 都失敗, 然後你又再轉,
咁咪做咗3次IVF?! 一定駛好多$$$$囉!!

男爵府

其實真係無辦法! 公立醫院不育科, 由排期到見醫生(起碼都要等1年半)! 到見完醫生後, 再真真正正做TREATMENT起碼又半年的事. 講真依家去睇得不育科, 好多人年齡都唔細....歲月不留人!!! 好多人請願邊睇私家邊等政府, 所以未搞到好多當紅的不育科醫生咁難BOOK囉.

原帖由 zarara188 於 11-2-11 19:34 發表

子爵府

wakakakaakaaa....
好呀! 我現階段等緊bingo 呀! 到我有消息, (約12天後)我
BINGO 咗再去見佢時, 等我同佢講吓先!
^^

原帖由 GremlinsYY 於 11-2-11 19:38 發表

哈哈, 不如你幫我問吓佢~ 叫佢收埋我先啦~~~

子爵府

PJ, 我都覺得不育科醫生咁難BOOK, 因為越來越多人遲結婚, 遲決定生仔...越高齡就越難BINGO...
我以前諗都冇諗過自己要睇不育科!!

咁你即係冇做過IUI? 一開始就係IVF?
而第三次IVF, 就終於bingo.?

原帖由 PJ 於 11-2-11 21:42 發表
zarara,

Dr. Tung, 做了1次IVF. 得3個胚胎, 失敗後就即轉睇DR TAY!

其實好睇自己同醫生夾唔夾, 同埋妳自己對個醫生有無信心! 就算失敗, 有時真係唔關醫生事. 我由微 ...

男爵府

zarara,

係呀, 一開treatment就做ivf! 因為我輸卵管有問題, 唔適合做iui!
係呀, 去到第3次ivf先ok呀!!

原帖由 zarara188 於 11-2-11 22:17 發表
PJ, 我都覺得不育科醫生咁難BOOK, 因為越來越多人遲結婚, 遲決定生仔...越高齡就越難BINGO...
我以前諗都冇諗過自己要睇不育科!!

咁你即係冇做過IUI? 一開始就係IVF?
而第三次IVF, 就終於bingo.?

...

男爵府

zarara,

祝妳心想事成

原帖由 zarara188 於 11-2-11 22:09 發表
wakakakaakaaa....
好呀! 我現階段等緊bingo 呀! 到我有消息, (約12天後)我
BINGO 咗再去見佢時, 等我同佢講吓先!
^^

子爵府

Thanks!!

我都係試吓IUI 先架ja.
上個cycle 本來試第一個cycle, 但係, .... d 旦旦唔識大, 所以第一次iui都做唔到. 今個cycle 先正式做到ja...
好緊張!!

原帖由 PJ 於 11-2-12 11:03 發表
zarara,

祝妳心想事成

男爵府

Pj, 請問你最後睇邊個醫生bingo?
原帖由 PJ 於 11-2-11 21:42 發表
zarara,

其實好睇自己同醫生夾唔夾, 同埋妳自己對個醫生有無信心! 就算失敗, 有時真係唔關醫生事. 我由微 ...

大宅

I have 2 iui in dr Chow Man Gei and then went to Dr Chan Chi Wai for Ivf及息肉手術。 Dr Chan Chi Wai is very nice, sincere and more 人性化!我剛完成放雪胎,應該....

男爵府

musicTV,

DR TAY

原帖由 MusicTV 於 11-2-13 00:38 發表
Pj, 請問你最後睇邊個醫生bingo?

洋房

dr Tay 同dr Tung我都睇過, 兩個醫生都好好人,好詳細解釋ivf過程同解答我問題.經過我同C6商量後決定揾dr Tay做ivf. 雖然我見佢之前好擔心,掙扎左好耐先有勇氣去(我怕男醫生尷尬). 但dr Tay好細心, 比dr Tung仲細心,佢比到信心我同C6. 我地會揾佢做.

首頁
45678...11

尾頁

跳至