自由講場

跳至

首頁
45678...16

尾頁

子爵府

樓主我支持你,如個新娘嚴人窮就唔好嫁啦,開講都有話木門對木門,竹門對竹門架啦。

alicialee1210    發表於 12-8-2 12:08

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 尤嘉妮 的帖子

你講得岩呀!

我覺得日後個男既一定唔好過,
女家什至老婆都會比好多面色佢睇,
真係慘。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 尤嘉妮 的帖子

你講得岩呀!

真係慘。

珍珠宮

回覆 尤嘉妮 的帖子

你講得岩呀!

真係慘。

珍珠宮

回覆 尤嘉妮 的帖子

你講得岩呀!

真係慘。

珍珠宮

你講得岩呀!

真係慘。

子爵府

樓主我支持你,如個新娘嚴人窮就唔好嫁啦,開講都有話木門對木門,竹門對竹門架啦。

子爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

要結婚果個係佢自己喎, 人地都應你要求la, 又要呢又要lo, 你堂妹都幾煩~

樓主你無錯, 不過我鄧個男仔慘, 以後有排受~

alicialee1210    發表於 12-8-2 12:09
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

講得好 支持
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

要結婚果個係佢自己喎, 人地都應你要求la, 又要呢又要lo, 你堂妹都幾煩~

樓主你無錯, 不過我鄧個男仔慘, 以後有排受~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

大宅

我咁樣對個準新娘講,我有無錯?請指教

佢咁介意冇求婚介,叫佢唔好結婚吧!我覺得你講得好岩,你無錯~

alicialee1210    發表於 12-8-2 12:09

男爵府

我咁樣對個準新娘講,我有無錯?請指教

咁點解唔等多兩年呢? 又要趕嫁人又要要求高,我未過兩頭利既針囉,一係唔好嫁住,一係揾過有錢既就冇問題啦

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:有個準新娘(我堂妹)今年十月結婚,中產家庭

原帖由 尤嘉妮 於 12-08-02 發表
有個準新娘(我堂妹)今年十月結婚,中產家庭,高薪,結婚當日自己買嘅鑽石首飾都有成七十萬,當中仲未計家中 ...
佢要結婚,男人都未準備好,唔好嫁啦笨邊圍講自己未婚夫,你堂妹為結婚而結婚,未有理會男人感受,你無錯

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

冇求婚介子係正常喎....
而家都唔係個男要結婚, 係女家話要之麻, 個女唔等多兩年等男仔求婚....
人地男仔都肯結仲包哂結婚d野女仔仲想點呀

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:如果介意無求婚,咁就唔好迫婚啦!!!

原帖由 diong 於 12-08-02 發表
如果介意無求婚,咁就唔好迫婚啦!!!
同意

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

尤嘉妮 發表於 12-8-2 09:08
有個準新娘(我堂妹)今年十月結婚,中產家庭,高薪,結婚當日自己買嘅鑽石首飾都有成七十萬,當中仲未計家中 ...

你堂妹個阿媽都有問題啦.... 自己個女搵到個好男仔都唔知足...??
仲有, 你堂妹仲話要什麼鑽石介指, 但是佢唔想下, 佢男朋友已經包晒所有結婚的支出已經好大負擔啦... 咁都唔體諒. 以後點樣繼續生活落去呢..?
如果現在已經計較冇鑽石介指, 以後結埋婚一定會更多野計較或者同其他朋友的老公去比較...這樣的婚姻一定唔會長久的...
我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

伯爵府

引用:如果介意無求婚,咁就唔好迫婚啦!!!

原帖由 diong 於 12-08-02 發表
如果介意無求婚,咁就唔好迫婚啦!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

而家都唔係個男要結婚, 係女家話要之麻, 個女唔等多兩年等男仔求婚....

水晶宮

首頁
45678...16

尾頁

跳至