自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:Quote:babygingerbread+發表於+12-10-19+00

原帖由 bobosweet 於 12-10-19 發表
非常同意呀!

我都一定要坐低飲, 尤其係公司沖完再慢慢嘆, 開頭聞下已經令到我微笑, 如果果日仲得岩口味同 ...
me too .最中意坐係度飲,好relax ,我仲會帶多本書去睇。有時諗$40係貴,但果半個鐘至一個鐘真係自己時間。

公爵府

回覆:成40蚊一杯@@ d連鎖店咖啡真係特別好味?

我唔明點解會覺得鍾意飲呢類咖啡既人係扮型呢? 幾十蚊杯雖然唔平,但肯定個個都飲得起,又唔係幾萬蚊杯,只係個人選擇而已,同扮型、身份象徵扯不上關係啊。

mabel7705  係lor, 二回事黎嘅  發表於 12-10-19 10:00

珊瑚宮

2024年龍年勳章

絕少買,上次買左杯,唔覺特別好味,只覺成杯都係冰! 不過依家d中學生好有錢,我真係唔多捨得囉

男爵府

引用:我都係有d免費兌換25蚊野飲先去換~~加dd錢

原帖由 bbhappy2009 於 12-10-18 發表
我都係有d免費兌換25蚊野飲先去換~~加dd錢變大杯
Me too

男爵府

有時飲杯野睇下書都幾好GE!
Life is so cool~~~

大宅

我都鍾意飲架.. 但而家已好少飲.. 因為唔捨得
但我又唔覺邊行邊飲係扮型喎.. 只不過佢開到一街都係..
有時行過聞到咖啡香, 但又唔想浪費時間坐低慢慢嘆, 所以先多人邊行邊飲啫..

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:成40蚊一杯@@ d連鎖店咖啡真係特別好味

又係呢個話題。。。。之前有個jm開post 話個office boy 日日飲一杯呢d咖啡。比人插到爆。多錢小錢只要人地鍾意,點解要計人呢???

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

太貴啦!有時星期日放假c6想飲我都話唔好,飲一杯可以買餐餸啦!

翡翠宮

Angel_BB 發表於 12-10-18 23:42
COXA 好味!我公司茶姐話有鬼佬老板話最好飲文華,我反而覺得COXA好D... 不過我買要$3X... ...

我飲MOCHA, SMALL SIZE 只係26, 買10送1, OK 啦~~
如果要飲REGULAR 就大概要3X~~

子爵府

&

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

乜以加仲有人渣住炫耀

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

間中飲吓當做得辛苦獎勵自己, 好唔好飲睇個人口味
祂對我說:「我的恩典夠你用的,因為我的能力是在人的軟弱上顯得完全。」

子爵府

其實成日飲咖啡真係唔好架,因為佢係酸性,而人體係需要更多鹼性既食物同飲料,好似水果,菜果啲,研究顯示80%的癌症病人都係酸性體質!

仲有奶茶都係,對身體其實一啲好處都冇!

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

時下d學生係有錢過我地!

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

yanyan90 發表於 12-10-18 18:43
我理解係生意立場要賣得貴d先為到皮 因為要預返d客坐一段時間 但係我見好多人都係拎走邊行街邊飲 ...
仲有....
如果係凍啡
d 冰佔左個杯4/5 咁滯
啜兩野就飲完... 呢吓先氣頂!

男爵府

好少飲,因为飲完唔會識飛!

伯爵府

畀面勳章

我從來無諗過原來真係有人會覺得揸住S咖啡杯會型啲 我係好鍾意飲咖啡嘅人,雖不至於陳豪咁,但係我真係飲得出S、P同麥記咖啡嘅分別,最唔鍾意P,因為酸!

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

真係無諗過拎住杯S記咖啡係型喎, 仲要係扮添 間唔中飲吓無傷大雅啫, 幾十蚊杯又唔係真係貴到買唔起

我都鍾意飲S記架, 平均一星期一次度啦, 以前比較過佢真係好飲過P記, Mc記直情唔多掂, 我通常拎走飲架喎, 為咗鍾意飲而飲, java chip frappe好好飲架! mocha同chocolate都

首頁

尾頁

跳至