親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我想問你地一年去甘多次旅行,應該收入好高

原帖由 大力大力 於 13-02-24 發表
我想問你地一年去甘多次旅行,應該收入好高,如月入十萬?
大力,平有平去嘛

複式洋房

子爵府

引用:回覆+fionawys+的帖子 都係等廉航特價時飛

原帖由 funfunyuyu 於 13-02-15 發表
回覆 fionawys 的帖子

都係等廉航特價時飛撲買機票, 平時用一D可以換asiamile既credit card儲milages.
總覺得飛行里數好難儲,你平均一個月簽幾多卡數可以換咁多張機票呢?

子爵府

引用:Quote:原帖由+apsm+於+13-02-24+發表边張卡

原帖由 funfunyuyu 於 13-02-24 發表
DBS AE and Citibank Premier. DBS 分冇期限
citibank primier 唔係換錢抵啲咩?我次次都只係扣旅行簽脹

公爵府

大力大力 發表於 13-2-24 10:25
我想問你地一年去甘多次旅行,應該收入好高,如月入十萬?
個人用錢喺唔同地方啫

男爵府

我好開心呀~~~~已經定左今年4個旅行啦, 仲好平呀!!!hahaha

我都係超喜愛去旅行,一隔3-4 個月旅行條隱又黎,因為老公工作關係好難預早半年or 大半年前book 定,所以通常1-2 個月前或者兩星期前就決定出發,平均都一年去到3-4 個trip, 不過硬係未離開過asian, 好想暑假plan 一個long vacation

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:大力大力+發表於+13-2-24+10:25+我想

原帖由 mugtaitai 於 13-02-24 發表
個人用錢喺唔同地方啫
同意!

大宅

回覆:funfunyuyu 的帖子

我想問asiamiles 換小朋友飛係咪同大人一樣哩數?thx

男爵府

引用:我都係超喜愛去旅行,一隔3-4+個月旅行條隱

原帖由 momotam168 於 13-02-24 發表
我都係超喜愛去旅行,一隔3-4 個月旅行條隱又黎,因為老公工作關係好難預早半年or 大半年前book 定,所以通 ...
Me too! 自從大細仔出世後,要等到上年先去到long trip, 希望以後能一年一次衝出亞洲

男爵府

引用:我想問asiamiles+換小朋友飛係咪同大人一樣

原帖由 andrewrew 於 13-02-25 發表
我想問asiamiles 換小朋友飛係咪同大人一樣哩數?thx
Yes, same milages

男爵府

引用:Quote:原帖由+funfunyuyu+於+13-02-24+發表

原帖由 man7099 於 13-02-24 發表
citibank primier 唔係換錢抵啲咩?我次次都只係扣旅行簽脹
我未用過扣$呀!

男爵府

引用:Quote:原帖由+funfunyuyu+於+13-02-15+發表

原帖由 man7099 於 13-02-24 發表
總覺得飛行里數好難儲,你平均一個月簽幾多卡數可以換咁多張機票呢?
都唔係好難,我好多家庭使費都係簽卡。以前成日簽business lunches會更容易

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

大力,平有平去嘛←←←但都要有甘多假先得! 勁~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

引用:Quote:原帖由 momotam168 於 13-02-24 發表

原帖由 funfunyuyu 於 13-02-25 發表
Me too! 自從大細仔出世後,要等到上年先去到long trip, 希望以後能一年一次衝出亞洲

...
我都plan 緊帶住兩三歲小朋友去邊好,我指離開東南亞
如果summer holiday 呢,去咩地方適合d 呢?
你地有經驗d 嘛

子爵府

攪結婚果年最易儲asia miles

今年會去2次旅行,剛剛去完九州,4月去台北,希望年尾偷到多一次啦

伯爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

嘩! 好開心呀 !!

大宅

引用:你地就好啦~~~去咁多旅行今年未必有得去因

原帖由 chungna 於 13-02-23 發表
你地就好啦~~~去咁多旅行
今年未必有得去
因為PLAN 生B.......
我同你好似呀,上年去咗6次(平時1年1-2次),今年因為家中老人家健康問題,取消了一月之旅,plan緊今年生B,唔敢計劃今年去旅行了,唯有喺呢版睇下人哋嘅分享。

伯爵府

BACDROM 發表於 13-2-25 14:43
我同你好似呀,上年去咗6次(平時1年1-2次),今年因為家中老人家健康問題,取消了一月之旅,plan緊今年生B ...

係呀~~ 上年原本都只係PLAN去3次(之前一年一次) 因諗住PLAN生B 但整整下變左6次

今年都咩都唔敢PLAN住 最多PLAN6月尾去MACAU3日2夜~

而家只有望住各JM去旅行 特別今年機票咁平....

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

chungna 發表於 13-2-25 15:13
係呀~~ 上年原本都只係PLAN去3次(之前一年一次) 因諗住PLAN生B 但整整下變左6次

今年都咩都唔敢PLAN住 最 ...
6次去了什麼地方呀?

伯爵府

SumSumBB 發表於 13-2-25 15:25
6次去了什麼地方呀?

2月去左北歐芬蘭丹麥+東歐塔林+法國 14日
4月復活節去左曼谷 5日
5月頭去左上海 4日
7月尾去左曼谷 4日
12月中去左首爾5日
12月尾去左首爾+濟州5日
係最尾果次跟團~~ 之前都係自由行

首頁