自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Bachelor vs Doctor
我梗係低學歷個位啦...唯有叫我老公講佢工作既野盡量簡化

男爵府

回覆:jm們同另一半學歷相距幾多

內地大學 vs 外國搖距課程大學。溝通無問題,因為我地兩個都係底底地

男爵府

學士vsPHD

大宅

引用:小一vs小六,有差距不過冇問題吖,大家都低

原帖由 Sheungki0101 於 13-02-17 發表
小一vs小六,有差距不過冇問題吖,大家都低低地,溝通得幾好

...
笑到跌倒

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

C6多我一個master少我一個Bachelor

我地平日都真係會有好學術性討論,例如童話故事白雪公主各人物犯左乜法例,我成日懷疑外人聽到會覺得我地好低B

wonderlulu  所以唔會廸士尼教仔呀~~~~~  發表於 13-2-18 15:51
wonderlulu  所以唔會同廸士尼教仔呀~~~~~  發表於 13-2-18 15:50
MagDog  溝通得好好.   發表於 13-2-18 10:49
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

引用:Quote:原帖由+Qnata+於+13-02-17+發表大學v

原帖由 feifei_baby 於 13-02-17 發表
我大學,c6中五,半工讀埋大專,還是覺得差距大,有時溝通唔到,基本英語都唔明,有時令人好忟...

...
Me 2, Agree

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:jm們同另一半學歷相距幾多?又會否因而產生問題呢?

我本地大學本地Master vs 我c6英國讀大學,本地master

我成日用ipad玩game,佢成日掛住earn money.冇乜共同嗜好,有時佢話我蠢.

大宅

Master 同學仔,本應平起平坐,但係我因為生小朋友又堅持要做FTM, 而家佢事業如曰方中,我就做咗黄面婆婆

MagDog  有回報的啊..不是黃面婆不可以這樣想, 是賢內助.  發表於 13-2-18 10:48

翡翠宮

BACHELOR (double) VS MASTER

冇MUG溝通問題, 一齊煲劇, 有時他打CANDY CRUSH我上BK, 一齊去做下義工. 基本上一樣宅.

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

CYYC 發表於 13-2-17 23:35
佢碩士, 我學士, ok.

me too
ToBy GiNNy VinCent

侯爵府

BK Milk勳章

中五vs小六,有差距不過冇問題,溝通得好好,重好就我

男爵府

1個degree vs 3個degree..
溝通無乜問題

子爵府

引用:大專+vs+Phd++溝通相處無問題,不過話自己

原帖由 ctrl123 於 13-02-17 發表
大專 vs Phd

溝通相處無問題,不過話自己唔會有些少自卑就係車大炮啦 ...
老公碩士 vs 我中五,相處得好好,相處睇性格。剩對住佢我又無覺自卑,問親佢英文都識,晤駛查字典,我覺得好方便;反而老爺奶奶都係大學畢業(其實全男家人都係高學歷),剛剛結婚時,真係有點自卑感。

大宅

大家都係 Master, 日日吹水吹過唔停.
不過我老公識既野層面比較廣, 而且有多種手藝, 我覺得佢大部份野都比我叻.

男爵府

大專vs c6中5,如果有時間我想去進修下。

男爵府

引用:C6多我一個master少我一個Bachelor我地平日

原帖由 ninjarabbit 於 13-02-18 發表
C6多我一個master少我一個Bachelor

我地平日都真係會有好學術性討論,例如童話故事白雪公主各人物犯左乜法 ...
你地好搞笑

男爵府

我大學生對方中三
溝通無問題,佢見識比我多,好多野我都要問返佢

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:starrykarrie 的帖子

重點係我c6係認真咁同我研究,連我都覺得搞笑

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

MBA vs master degree, 溝通冇問題,我地平時都係講無聊開心野,同學歷無關!

男爵府

F5 vs master
無咩問題。

首頁
45678...10

尾頁

跳至