跳至

首頁
45678...11

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+alicelho+於+13-08-15+發表HI

原帖由 wupigpig 於 13-10-03 發表
唔好意思,借位一問n班面試大約係點?thx
我囡係細B,今年四/五月先有得in N班,當日一個老師in一個小朋友。唔知係咪同之前D interview一樣⋯⋯

1)叫佢坐低,睇下佢肯唔肯坐定定
2)叫我個囡個名,睇下佢認唔認回應
3)有三種水果喺枱面,叫佢指出邊一個係蘋果,問佢鍾意食蘋果
4)俾個公仔佢叫佢攬住,之後叫佢餵公仔食蘋果
5)俾架車仔叫佢玩,睇下佢識唔推車仔,大小肌肉嘅運用
6)有一片檸檬同d cream叫佢試下摸下(我囡只肯摸cream)
之後就問家長,小朋友嘅日常生活同對小朋友返N班嘅期望等問題。

最後就叫我同阿囡一齊入去遊戲室玩滑梯、積木同波波等,有一位外籍老師在場,觀察我囡同我、我囡同其他小朋友一齊玩嘅情況,同時會同家長傾幾句,又同小朋友玩下傳波波等,玩咗大概十五分鐘就可以返屋企。

別墅

引用:Quote:原帖由+sunsetboulevard+於+13-10-02

原帖由 allaboutbb 於 13-10-03 發表
我囡讀下午NC班,希望佢都快D成功戒片啦!
快架啦。加油!

男爵府

回覆:Sunkids媽媽揮手區

大家冬季校服會唔會訂校褸? 室內係咪著抓毛衛衣已ok?

男爵府

回覆:Sunkids媽媽揮手區

外籍老師几有心,會打電話問小朋友家中會否將學校學到的在家表現出來。暫時我都覺得間學校收得呢個學費有佢優性之處。因我另一小朋友讀有學卷幼稚園,有net ,2者係有明顯分別。

大宅

回覆:sunsetboulevard 的帖子

呢幾日已經可以喺屋企自己叫去廁所小便同大便,去街就未得,可能我囡太鍾意行街,掛住睇嘢就唔叫要去廁所

大宅

回覆:lady++ 的帖子

我會買埋校褸,我囡好怕凍,反而係唔肯定買咩size,而家夏季著2碼,剛合身,冬季係咪要買4碼呢?冬天入面會著羊毛底衫,唔知學校有冇samples可以度下⋯⋯

別墅

我睇住張校服通告都唔知點買好, 又唔知買唔買校褸好.
好似夏季買左件風褸都未著過, 又話要換季了...所以打算要請假去學校睇下D實物.

大宅

引用:我睇住張校服通告都唔知點買好,+又唔知買唔

原帖由 ivy_hsw 於 13-10-07 發表
好似夏季買左件風褸都未著過, 又話要換季了...所以打 ...
件白色風褸應該會日日穿,我囡話老師入到課室會幫佢穿

大宅

回覆 allaboutbb 的帖子

可以返學校睇實物先買, 但記得要帶埋張通告, 因為到校買都要收返張通告.
白色外套及背心, 有需要時冬天我都會比小朋友穿.

男爵府

引用:我睇住張校服通告都唔知點買好,+又唔知買唔

原帖由 ivy_hsw 於 13-10-07 發表
好似夏季買左件風褸都未著過, 又話要換季了...所以打 ...
我睇左校褸了,似風褸最多擋下風,唔係好暖,而且老師話入課室一定會除校褸,最多穿抓毛,其實抓毛已經好暖,在回校途中著自己羽絨仲暖,加上夏季風褸我都無買,著v領毛衣都捱到換季,所以唔買了校褸了,唔想多件厚衫阻定。

別墅

回覆 allaboutbb 的帖子

我地帶左背心冷衫

民房

NC Miss Tammy 今日返左啦

別墅

回覆 11Bg 的帖子

NC Miss Tammy is back today....ho yeah!

男爵府

allaboutbb 發表於 13-10-6 23:30
我會買埋校褸,我囡好怕凍,反而係唔肯定買咩size,而家夏季著2碼,剛合身,冬季係咪要買4碼呢?冬天入面會 ...

佢地話夏季著咩碼冬季就訂返咩碼,佢又無得睇運動衫有几大件… 我買返一樣碼,但抓毛就買大一個碼。

民房

回覆 lady++ 的帖子

今日去度左冬季校服, 我小朋友而家著2碼, 個識員提意運動套裝買大一個碼(因為預裡面加衫, 另外褲頭橡根位比較窄),
外套同校褸就買返2碼...因為巧大件呀!!

別墅

引用:回覆+11Bg+的帖子NC+Miss+Tammy+is+back+to

原帖由 lcycindy 於 13-10-07 發表
回覆 11Bg 的帖子

NC Miss Tammy is back today....ho yeah!
好開心ms tammy 回本來了,她很好,舊年我仔勁like佢

男爵府

引用:回覆+lady+++的帖子今日去度左冬季校服,+我

原帖由 11Bg 於 13-10-07 發表
回覆 lady++ 的帖子

今日去度左冬季校服, 我小朋友而家著2碼, 個識員提意運動套裝買大一個碼(因為預裡面加 ...
有得試運動服咩?我個日去佢話無得度,只可度校褸和抓毛。我跟夏季買6碼,抓毛8碼

大宅

引用:Quote:原帖由+11Bg+於+13-10-07+發表回覆+l

原帖由 lady++ 於 13-10-07 發表
有得試運動服咩?我個日去佢話無得度,只可度校褸和抓毛。我跟夏季買6碼,抓毛8碼

...
今日放學都只係得校褸同抓毛咋⋯⋯冇冬季套運動衫,但個職員話唔啱size可以換

別墅

今日去睇左校服,件校褸其實幾靚,係卡其色漁父扭薄夾綿中褸,不過我最後都係只買了運動衫+抓毛衛衣

別墅

回覆:ivy_hsw 的帖子

我小朋友上年讀N班買了校褸,只穿了幾次十分新淨,現想出讓,有興趣請pm.另有feasi外褸也很新淨!

首頁
45678...11

尾頁

跳至