想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:ET8379+發表於+13-10-11+07:08+我既c

原帖由 babiekumi 於 13-10-11 發表
你去睇西醫? 你O個邊係咪無中醫/好貴?

我諗住呢兩日去睇中醫
西醫可能會寫紙俾我檢查'但中醫就要全自費;好貴啊

妳們將永遠活在我的心中.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

luvluvpeonybaby 發表於 13-10-11 14:30
仔仔有冇事呀?

由左眼角直界到去面珠鄧....超心痛....眼角聯左3針...其他位置要用強力膠布貼住,望就望佢唔好留疤啦...

所以大家可唔可以幫幫手幫我問下邊度有得做呢D眼鏡檢驗? 真係諗唔明膠鏡片都可以粉碎

子爵府

引用:Quote:原帖由+ET8379+於+13-10-11+發表不過

原帖由 Mineko 於 13-10-11 發表
I thought need to use around 20g each time tim..
放15-20粒夠嗎?
我通常十幾粒沖,再不停加熱水當水飮

子爵府

引用:Quote:luvluvpeonybaby+發表於+13-10-11+14

原帖由 野豬媽 於 13-10-11 發表
由左眼角直界到去面珠鄧....超心痛....眼角聯左3針...其他位置要用強力膠布貼住,望就望佢唔好留疤啦...

...
可唔可以打俾報纸等佢地發大幫你?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ET8379 發表於 13-10-11 14:42
可唔可以打俾報纸等佢地發大幫你?

上星期識左個經濟日報記者,佢介紹我搵理大CHECK左有冇可疑先,但我冇證冇據,報紙出街都冇用。

我尋晚又打過去保險佬度,佢話口同鼻拗根本告唔入,佢話律師都唔會受理...佢教我搵消委會投訴,睇下消委會會唔會幫我拎去驗。

我上網搵左好耐都搵唔到有機構/公司可以化驗呢D野....好灰...好心痛...

大宅

MommyPanel勳章 BK Milk勳章

野豬媽 發表於 13-10-11 14:54
上星期識左個經濟日報記者,佢介紹我搵理大CHECK左有冇可疑先,但我冇證冇據,報紙出街都冇用。

我尋晚又 ...

先希望你仔仔無事!

唔使灰, 你試下問下公證行, 香港SGS應該比較common, 你試下打去問下, 應該有呢個service, 不過驚唔平...
http://www.sgsgroup.com.hk/zh-TW/Service-by-Type-Path/Certification.aspx

大宅

ET8379 發表於 13-10-11 14:37
西醫可能會寫紙俾我檢查'但中醫就要全自費;好貴啊

咁睇下西醫點講先, check左安心D~~~
應該無事既, 你愈來愈長但係咪長好多?

大宅

Mineko 發表於 13-10-11 13:46
我都諗住下個月去睇..老公今個月唔得閒陪我去..我D法文又屎怕聴唔明
但呢到得西醫

...

睇左安心D~! 我同你一樣X過一次, 所以都驚有影響 T__T

男爵府

引用:Quote:Mineko+發表於+13-10-11+13:46+我都

睇左安心D~! 我同你一樣X過一次, 所以都驚有影響 T__T
我諗緊好唔好下個月照輸卵管有冇塞呀

大宅

winnie37 發表於 13-10-11 16:41

你之前已經check過其他野先諗要check輸卵管有無塞? 定係想直接check?
貴唔貴架? 政府有無得check?

男爵府

引用:Quote:原帖由+babiekumi+於+13-10-11+發表

原帖由 winnie37 於 13-10-11 發表
其實如果塞咗有咩徵狀㗎?我下月會見iui醫生,我都驚佢要我照呀!希望見之前bingo就好了!

one fine day  

大宅

今日紅D又係得勁淺線...:;pppp:

唉諗諗下唔知係咪真係同我呢排情緒有關
我呢排返工多左好多野做要夜收工, 呢兩日仲發生左D事令我超激氣超唔開心, 尋日仲忍唔住O係OFFICE喊左出黎..

男爵府

引用:Quote:winnie37+發表於+13-10-11+16:41+我

你之前已經check過其他野先諗要check輸卵管有無塞? 定係想直接check?
貴唔貴架? 政府有無得check?
...
冇呀,我係昨年做過柏氏抺片冇問題,子宮冇奇怪,今日突然諗會唔會塞左,如果做我會睇私家婦科再轉介,政府我怕排好耐

男爵府

引用:Quote:原帖由+winnie37+於+13-10-11+發表我

原帖由 luvluvpeonybaby 於 13-10-11 發表
其實如果塞咗有咩徵狀㗎?我下月會見iui醫生,我都驚佢要我照呀!希望見之前bingo就好了!

...
我上網見d人講係冇特徵架,所以我都唔知自己大唔大機會係,呢排我又遲左m wor...
你試左自然幾耐呀?

男爵府

引用:Quote:luvluvpeonybaby+發表於+13-10-11+14

原帖由 野豬媽 於 13-10-11 發表

...
好痛呀
希望快d好返哂啦

大宅

winnie37 發表於 13-10-11 17:19
冇呀,我係昨年做過柏氏抺片冇問題,子宮冇奇怪,今日突然諗會唔會塞左,如果做我會睇私家婦科再轉介,政府 ...

KEEP住幾個CYCLE都遲好多?
我今年做左抹片ONLY, 正常, 舊年定前年做過ULTRASOUND盤腔檢查, 正常, 咁係咪應該無事呢?

男爵府

babiekumi 發表於 13-10-11 17:25
KEEP住幾個CYCLE都遲好多?
我今年做左抹片ONLY, 正常, 舊年定前年做過ULTRASOUND盤腔檢查, 正常, 咁係咪應 ...

我呢個cycle係第3個cycle遲啦, 之前幾個月keep全30日一次架, 我舊年照都冇問題, 果時小X完覆診, 我見有JM講ULTRASOUND照唔到輸卵管塞唔塞呀, 所以諗緊做唔做好, 順便做埋年檢!

男爵府

luvluvpeonybaby 發表於 13-10-11 17:14

...

我都剛剛的起心肝book左醫生下個月expect排卵日子前做annual check, 到時再問下醫生需唔需要照或者其他treatment啦~
希望今個月成功bingo就變第二種睇法!

男爵府

引用:Quote:原帖由+luvluvpeonybaby+於+13-10-11

我上網見d人講係冇特徵架,所以我都唔知自己大唔大機會係,呢排我又遲左m wor...
你試左自然幾耐呀?

...
其實話就話試咗四個cycle,但波節重重,一係c6病,一係我地出trip,激死!我估c6唔想我唔開心,所以今個月會請假開工做人!

男爵府

引用:Quote:原帖由+luvluvpeonybaby+於+13-10-11

你試左自然幾耐呀?

...
其實真正勤力開齊工只係八月那個cycle。

首頁

尾頁

跳至