跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無住溫哥華Coquitlam既朋友呀?想識多D朋友,大家交流下呀?

別墅

引用:Quote:maid

原帖由 V塞娜 於 15-03-29 發表
睇下你將來工作地區係邊啦~~~如果係downtown咁都好近~~~呢d要到時候先諗~~
唔該唒

男爵府

maid? 發表於 15-3-29 01:42
朋友買左個盤话可以租比我先,咁我可有落腳地先
睇下你將來工作地區係邊啦~~~如果係downtown咁都好近~~~呢d要到時候先諗~~

男爵府

maid? 發表於 15-3-29 01:39
吓,圖書館咁書卷嘅地方都唔敢去因為治安差,好嚇人!
條link我入唔到,不過知真係近唐人街,因係佢賣點。
係呀~~~治安好差~~~你會見到d鋪頭有鐵閘, 有d apartment 頭幾層有圍欄….但唐人街方便食野同買餸…果個位都近Skytrain, 去年downtown好方便~~~唔洗講唔好意思喎~~~你唔熟叫法姐~~~佢呢d又叫Podium….好多叫法~~~你了解多d都岩既….但我覺得唔好隔山買牛….唔熟地方…容易下錯決定呀….呢邊d apartment condo唔似香港係咁升架….加上如果會所有泳池之類,管理費會不繼上升…..

別墅

回覆:maid? 的帖子

朋友買左個盤话可以租比我先,咁我可有落腳地先

別墅

引用:Quote:maid?+發表於+15-3-28+14:31+唔係喎,

原帖由 V塞娜 於 15-03-28 發表
係咪呢個盤呀?-->http://westbankcorp.com/commercial/listing/.VRZUYf0xK10佢有部份係Condo, 有部份係apar ...
吓,圖書館咁書卷嘅地方都唔敢去因為治安差,好嚇人!
條link我入唔到,不過知真係近唐人街,因係佢賣點。
唔好意思,我唔知道condo和apartment的分別,以為一樣添,westbank 係唐人街現得一個project.
其實我遲D都會去溫哥華,不過冇咁快,一或兩年又或三年,看情況,所以現在留意下D盤和地區囉

男爵府

maid? 發表於 15-3-28 14:31
唔係喎,幢樓有17丶18層高,上面仲有penthouse丶sub penthouse, 好似下面有層商場,,好似香港D樓咁,我都有去 …
係咪呢個盤呀?-->http://westbankcorp.com/commercial/listing/.VRZUYf0xK10佢有部份係Condo, 有部份係apartment咁~~樓下又係商店….當中22個單位係租比老人….

男爵府

maid? 發表於 15-3-28 14:31
唔係喎,幢樓有17丶18層高,上面仲有penthouse丶sub penthouse, 好似下面有層商場,,好似香港D樓咁,我都有去 …
咁如果係17,18層樓高就應該叫Apartment, Condo一般係3-4層~~Westbank都係出名既~~~但個location就….唔多好咁~~你google 下個地址,睇下street view~~~果條街好舊~~~但我無實際地址, 又唔可以話一定好雜~~~但以我去過咁多次,我真係覺得雜, 如果近圖書館重驚….勁多毒友,基本上普通人唔會行近個圖書館….

別墅

回覆:V塞娜 的帖子

唔係喎,幢樓有17丶18層高,上面仲有penthouse丶sub penthouse, 好似下面有層商場,,好似香港D樓咁,我都有去展銷會看, developer is westbank.
不過不知真實地理環境就真

男爵府

引用:Quote:原帖由+V塞娜+於+15-03-27+發表Keefe

原帖由 maid? 於 15-03-28 發表
朋友買左keefer street,
好似近hsbc, 真的治安咁差?omg
基本上唐人街一到關門時間,6點左右,條街係無人。重要住Condo......得三,四層樓高......

別墅

引用:Quote:maid?+發表於+15-3-27+10:43+我想問

原帖由 V塞娜 於 15-03-27 發表
Keefer Road 定Street?Keefer Street係唐人街喎….雜到暈~~~
朋友買左keefer street,
好似近hsbc, 真的治安咁差?omg

男爵府

maid? 發表於 15-3-27 10:43
我想問在香港pre-sale的condo at 1xx keefer road, 地理位置oK嗎?
Keefer Road 定Street?Keefer Street係唐人街喎….雜到暈~~~

別墅

我想問在香港pre-sale的condo at 1xx keefer road, 地理位置oK嗎?

男爵府

引用:請問有無电話或email可以問到,因為我而家

原帖由 supernat 於 15-03-14 發表
請問有無电話或email可以問到,因為我而家係香港,去吾到恆基。謝谢
我pm你。怕有網頁比人封post....

別墅

請問有無电話或email可以問到,因為我而家係香港,去吾到恆基。謝谢

男爵府

引用:另想問問,你有無識得好notary+係香港及温

另想問問,你有無識得好notary 係香港及温哥华,如有可介紹給我嗎?thx
好就唔識,因為好耐之前做過一次。已經無乜印象。但恆基2樓富豪酒樓附近開左間新既notary...你可以去問問~

別墅

另想問問,你有無識得好notary 係香港及温哥华,如有可介紹給我嗎?thx

別墅

回覆:有無住溫哥華Coquitlam既朋友呀

係呀。。我都好鐘意Coquitlam

男爵府

引用:我以前已经住Coquitlam,+而家回流都係住返

我以前已经住Coquitlam, 而家回流都係住返依区,以前好少人,而家吾同哂,多左好多車,不過治安好好,屋又 ...
係呀~skytrain 起好會重多人....但人總比Richmond 小既~我好鍾意Coquitlam 既環境。唔熟既人,一聽到Coquitlam 就覺得住左去偏遠地區。
但其實我覺得日常生活好方便~當然如果係RICHMOND 西區返工就真係好遠~

別墅

回覆:有無住溫哥華Coquitlam既朋友呀

我以前已经住Coquitlam, 而家回流都係住返依区,以前好少人,而家吾同哂,多左好多車,不過治安好好,屋又平D,学校有幾間都好好,如果小朋友都係依区返学,亦不錯的居住地区

首頁

尾頁

跳至