烹飪搵食

跳至

首頁
12345...57

尾頁

男爵府

老公之前3月尾趕得切加稅前幫我在日本上網哩部日本好hot嘅waffle機。
直到最近我先有時間拎出黎試機,唔試由自可,一試上埋癮~~

我買咗四個模,已經試玩咗3個喇~~
款款都咁好味,唔怪得知日本咁受歡迎啦!

第一款做waffle, 加埋雪糕同街食一模一樣。

改一改食譜,加埋朱古力粉就變咗朱古力waffle,仲可以做埋綠茶味、咖啡味、玉桂味。

哩個模除咗做傳統waffle外仲可以做埋比利時鬆餅。(即要加酵母發酵)食譜P.24快鍵#461 Pls click

麵糰都唔會咁稀。

灑上珍珠糖

4分鐘食得

唔駛講當然會有嘅三文治飛碟。
我最鍾意加啲小朋友平時唔食嘅餡料入去,佢地完全唔發覺㗎。

話時話,我自己都好鍾意㗎,早餐都用部機整飛碟自己慢慢嘆~

跟住出場就係我最like嘅鯛魚燒 。

今次我加咗朱古力粒

已經有好多朋友叫我整哩款送比佢食~~

最後係冬甩模,唔好意思,因為未有時間試,要留待下一次再同大家分享。
食譜分享:
朱古力waffle 食譜 (P.4)#62 Pls click
鯛魚燒(朱古力粒)食譜(P.5)#84 Pls click
心太軟(P.6)#113Pls click
心太軟食譜(P.8)#158 Pls click
咖喱角(P.10)#182Pls click
馬德蓮Madeleine(P.25)#500Pls click
馬德蓮食譜(P.26)#505 Pls click
心型mini waffle (P.49)#969 Pls click
菠菜煙肉批(P.54)#1061Pls click 食譜pls click #1085

lazyfish    發表於 14-8-1 00:22
b52    發表於 14-7-5 20:08
falalala    發表於 14-7-2 18:06
alicialee1210    發表於 14-6-16 14:29
lightwater    發表於 14-6-13 12:21
karenlyk    發表於 14-6-10 15:29
redredbibi    發表於 14-6-8 03:52
BonPong  我都好想買呀  發表於 14-5-31 18:30
OO2011    發表於 14-5-31 00:00
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

版主已發出提示,但會員仍於版面問有關代購資料,現把主題關上,如欲索取或提供資料,麻煩會員自行聯絡個別會員。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

回覆:bullbull1 的帖子

唔該哂。我最後訂左110。到機後要多多請教你地

男爵府

bobobetty 發表於 14-10-30 01:34
想請教各JM, 請問VSW-450 同 VWH-110 模係未可共用
應該部份都可以共用,你可上網睇番比較下。http://www.vitantonio.jp/vsw450w
http://www.vitantonio.jp/vwh110w

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

大宅

回覆:bobobetty 的帖子

想請教各JM, 請問VSW-450 同 VWH-110 模係未可共用

大宅

回覆:日本Vitantonio鬆餅機做出黎嘅waffle(菠菜煙肉批附食譜P.54)

想請教各H&M, 請問VSW-450 同 VWH-110 模係未可共用

大宅

回覆:吉蒂小豬 的帖子

晤好意思呀!我想要tony嘅聯絡呀

男爵府

引用:Thanks+for+sharing+the+recipe+,好好味呀

原帖由 lyanbing 於 14-10-24 發表

Thanks for sharing the recipe ,好好味呀~ 不過我手腳慢 ...
好靚喎,練多幾次就會掌握到時間。

大宅

回覆:日本Vitantonio鬆餅機做出 ...

Thanks for sharing the recipe ,好好味呀~ 不過我手腳慢 熟左少少~

男爵府

引用:又比bullbull毒到了30/10收机

原帖由 tckc6789 於 14-10-23 發表
又比bullbull毒到了30/10收机
入得黎就好難出得去

別墅

回覆:日本Vitantonio鬆餅機做出黎嘅waffle(菠菜煙肉批附食譜P.54)

又比bullbull毒到了30/10收机

大宅

引用:+本帖最後由+bullbull1+於+14-10-20+19:11+

原帖由 bullbull1 於 14-10-20 發表
Thanks! 等我快D去買chocolate chips 先..

男爵府

lyanbing 發表於 14-10-20 12:38
有無人試過個心太軟 如果無朱古力粒 可唔可以用朱古力粉代替? 係咪會太乾?

...

你意思係餡可唔可以用朱古力粉代替?唔得㗎,食出黎係兩回事。用番朱古力粒啦~~

大宅

終於到左啦

男爵府

BK Milk勳章

回覆 who530 的帖子

facebook 既 vitantonio群組有呀

大宅

回覆:日本Vitantonio鬆餅機做出 ...

有無人試過個心太軟 如果無朱古力粒 可唔可以用朱古力粉代替? 係咪會太乾?

別墅

引用:我在

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

回覆:healthymimi 的帖子

這代購說暫停業務,請問還有其他代購嗎?

男爵府

大宅

引用:Quote:原帖由+Yanb_mama+於+14-09-25+發表

原帖由 小公主駕到 於 14-09-25 發表
我都諗住訂,請問你搵邊問代購?
我都想知係邊度訂!

首頁
12345...57

尾頁

跳至