婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上兩個月發現子宮有息肉, 而家D月經量很多, 要做手術, 不過用什麼方法呢? 刮宮定微創官腔鏡好? 有冇有經驗的姊妹可以分享一下, 萬分感謝!

別墅

回覆 little_fer 的帖子

請問你搵邊個醫生?

別墅

回覆 jacmklam 的帖子

請問你搵邊個醫生?

複式洋房

little_fer 發表於 15-3-28 10:49
做完唔痛,埋單大約$26k, 要一星期後先有報告!
想知邊個醫生, 可否pm thanks

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 香香 於 15-06-19 發表我將會

大宅

引用:Quote:little_fer+發表於+15-3-27+12:27+我

原帖由 香香 於 15-06-19 發表
我將會去浸會做了宮腔鏡 &刮宮,我都很擔心!
唔洗擔心。好快就搞掂,又唔痛。住浸會記得自己帶套睡衣

別墅

請問有冇好嘅婦科醫生介紹?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

熱血勳章

引用:Quote:zaza0829+發表於+15-1-29+15:49+咁岩

原帖由 香香 於 15-06-19 發表
會有多厚.
醫生係咁講囉,不過我 m 完再照過,好彩無發㺺異樣

禁止訪問

複式洋房

我已经在仁安的分诊所做左宮腔鏡+刮息肉了,局部麻醉的,痛到我啊,医生话我唔系全刮宫,所以唔使入院

大宅

引用:Bbcoffee+,+你生完幾耐有呢個情況?我約係

原帖由 jacmklam 於 15-04-20 發表
Bbcoffee , 你生完幾耐有呢個情況?我約係生完一年左右出現呢個情況,生完來經來得好差,量多,超痛而且時 ...
我生左成七年了,可能踏入四十會比較亂!好多謝你的回答,祝各位身體健康!

大宅

回覆:BBCoffee 的帖子

Bbcoffee , 你生完幾耐有呢個情況?我約係生完一年左右出現呢個情況,生完來經來得好差,量多,超痛而且時間不準,所以都徹底d, 醫生話成因不明,不過不用擔心,只要是良性就得!

大宅

回覆:jacmklam 的帖子

Thank you jacmklam! 我今日打比我個婦科, 我之前生係找他,所以找他! 我話食左成十幾日调経藥仲來,佢即刻鬧鬼我,話我咁遲先講,跟住建議我刮宮檢查,看看有什麼問題,又嚇鬼我話如有任何問題要成個子宮割,我感覺我只是第一次係咁,即刻刮宮好似好急,后尾我家姐咁啱睇開荃灣仁安李x,她替我預約星期三睇佢check,我覚得睇多個醫生好啲! 係米!

大宅

回覆 BBCoffee 的帖子

BBCoffee, 我都有類似情況, 第一個cycle 當時來左經後, 10及日後又再來過, 一個月來2次, 醫生話頭1-2個月都會亂的..但我在穩定了之後仍然有出血, 所以就入院徹底D, 之後發現有息肉就割曬啦

大宅

回覆 liming19830830 的帖子

我是全身麻醉的! 醫生當時話如果在診所做的是抽組織, 只有約7-8成準的, 你有無問醫生可否入院做嗎?

大宅

回覆:jacmklam 的帖子

你好 jackallam! ! 我情況同你相似,之前排卵期間有D啡色紅色野,來了成個星期跟著啲M又來,醫生話我荷爾蒙失調,4月8日開始食荷爾蒙丸,應該係避孕丸,食到而家來了成兩個禮拜仲黎緊,我上web話第一次食會prolonged 個period, 請問你或其他jm有冇試過?實在太困擾了! 謝謝!

複式洋房

请问你做宮腔鏡时系唔系局部麻醉啊?痛吗?仁安医生安排我系仁安分诊所做息肉刮除术啊,我好怕痛

伯爵府

引用:做完唔痛,埋單大約$26k,+要一星期後先有報

原帖由 little_fer 於 15-03-28 發表
做完唔痛,埋單大約$26k, 要一星期後先有報告!
咁平?可否pm醫生?

首頁

尾頁

跳至