夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

如題 。。。

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

wingho55 發表於 15-7-5 11:08
有人會咁做咁去應劫,但求心安
真係會特登咁做

大宅

回覆:am621 的帖子

我啱啱上面reply jor
你都可以參考下
加油呀

大宅

回覆:JOJO-MA 的帖子

我睇過出面講,有人準有人唔準其實係因為八字/命理係睇「運勢」,即係嗰期時運高定時運低。但係時運即係天時,仲有地利,人和兩項,如果乜都唔做,就會比天時主導,但係如果你肯好好把握,咁就事在人為

其實中西方命理源自同套理論,但係西方普遍會同你講事在人為,叫你好好把握,例如睇命理話會離婚,有d師父覺得個勢咁差,睇死你會離,但係有d師父會同你講你地雙方心情嗰期會唔好,記得要好好維持夫妻關係,其實可以避免。

所以如果你成日覺得佢好準而放棄就會好準,如果明白事在人為其實有得救

我亦聽過有教八字的師父講,如果有d人明白自身對命運的力量,有d人可以去到個八字完全唔準的

所以加油呀

別墅

引用:Quote:原帖由 jerrin 於 15-05-04 發表我曾

原帖由 JOJO-MA 於 15-05-04 發表
唉… 就是有人準,有人唔準,使我聽了耿耿於懷 。
因為佢講我以前好多嘢,是中的,所以我諗,會唔會將來離 ...
x2,呢2個字成日出嚟!

大宅

引用:So what,離左都可以同同一個人再結

原帖由 lokyan0901 於 15-05-04 發表
So what,離左都可以同同一個人再結
有人會咁做咁去應劫,但求心安

大宅

回覆:Nancy20090615 的帖子

最後離咗婚?

Nancy20090615    發表於 15-7-4 11:40

大宅

回覆:大家對算命或命中註定會離婚,有何睇法?

其實聽過就算,離未必係壞事唔離又未必係好。
珍惜眼前人,日後唔好令自己後悔就得了!

侯爵府

有啊 算命話我老左同老公關係好差
仔女不孝順 又無錢又病

我老公就有孝順仔女又有錢又生活好

我信仔女個點咖,我咁惡,仔女錫爸爸正常,其他就⋯啋,到時候再算啦事在人為

大宅

我那時候真係諗,如果我老公有外遇,我應該會獨自離開?

但幾年都過左去,我老公又冇外遇(定有我唔知?)家庭都好好。

所謂最差的2年,咪最多係冇野做,但陪住小朋友成長係好好的!跟住之後頂唔順,因為全職媽媽其實都好辛苦,再出返黎做野,咁冇得由朝陪到晚,咪緣薄左?

我唔知喎,都冇再多想。但換個角度,如果所謂最差的2年都過左,咁之後的應該都唔錯吧!

大宅

仲有,佢話我同大囡緣薄,唔記得邊年就冇左

11年時,冇啦啦轉左份工,點知老闆係變態的!仲要一轉工意外有左。跟住因為壓力太大,抑鬱加作小產。之後辭職,做ftm.

做左年幾,到細b 歲幾,又有幾個朋友都介紹工作俾我,咁我13年就做返野。

不過由全職照顧小朋友,變全職工作,都要啲時間適應,同埋新工作比較忙

大宅

話說我大女出世時改名(6/7年前),個師傅講左一句,大約意思係佢有兄弟姊妹會冇左

搞到我好驚!成日都諗仲要唔要第二個呢?
之後去搵第二個批命,條友講我之前啲野都幾準,但跟住佢話我12/13 定13/14 哩2年好難挨,成世人最差的。又話我做多10野就唔做野架喇,c9仔命。無咩特別

跟住仲話,咩如果要離就會哩2年,之後過唔記得3/4年會出現另一個。跟住我問佢,如果冇離開,仲會唔會出現另一個?佢又帶我遊花園冇正面回答。

再問佢重點:咁我如果生第2個,係咪有機會冇左? 再遊花園

跟住講左幾個年份,話有機會生的。我已經冇心機聽落去。

之後係咪真係好差呢?

大宅

引用:Quote:原帖由 ChrisSun 於 15-06-20 發表我

原帖由 JOJO-MA 於 15-06-20 發表
一半?
剛剛分開咗,所以係算一半

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

離完都可以同同一個人再結過

禁止訪問

畀面勳章

回覆:JOJO-MA 的帖子

大宅

有個舊朋友(唱歌嘅,呢排好多人討論),睇相話佢最少離—次婚,宜家結第三次!又有個朋友,睇相話佢男朋友係駙馬命,佢覺得自己唔係公主命,唔配個駙馬,終日提心吊膽!
結論係算左唔好,咁又可以點!不如努力向前,積極面對

子爵府

當年霆鋒同柏芝祕密結婚,仲覺得佢地好恩愛,但個個師父都話佢地會離婚,最終都批中。

別墅

jerrin 發表於 15-5-4 12:14
我曾經係2012年去批命,個時同老公關係唔錯。。。個算命師話我命中有兩段婚姻,仲話我會2014年離婚。。。。 ...
請問是哪位大師,可否pm我,我老公外遇所以我離婚了,想睇下,thx,感激

大宅

nk88 發表於 15-6-20 12:24
中唔中生活都係咁過
如果改變唔到,諗來做乜?
改變到就更加唔使諗
補多句好多野, 唔係只係"結果" 重要, 過程都好重要

離婚唔一定代表唔開心
難聽D 講結婚都唔一定開心
睇你自己點行自己人生路jei!
不如好好愛老公啦!

大宅

中唔中生活都係咁過
如果改變唔到,諗來做乜?
改變到就更加唔使諗
不如諗下點好好把握現在

我睇過好多野
話命局係的確有d野定左,
但係其實只佔最終結果三成
命只係講個「勢」
似天氣預報,話你知你嗰期冇咁好

自己點處理係對件事有好大影響
例如你嗰期身體易病,咁你咪做多d運動lor
所以其實去睇八字,一般人聽完越覺得件事係真,就越會「放棄」自己去處理,結果咪
覺得好準,其實如果積極面對,所謂「離婚」可能只係變左嘈下交,過到呢關夫妻感情仲比以前好。

所以最緊要係活在當下。

首頁
12345...6

尾頁

跳至