自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

尋晚姨丈喺內地爆血管入左醫院,要即時做手術,個醫生竟然話要捐大量嘅血俾醫院,醫院先肯拎d啱姨丈血型嘅血幫佢做手術,一時之間去邊到搵人捐咁多血?!擾攘左輪好彩有個遠房親戚喺當地血庫做同佢買左d血,姨丈先有得做手術且平安度過. 試問如果冇得靠關係冇錢嘅人,咁咪等死?!平日內地醫院黑心事就聽得多冇諗過今日終於見識到

男爵府

回覆:內地醫院人性盡失

子爵府

回覆:Catrabbitc 的帖子

有冇搞錯呀

伯爵府

引用:Quote:原帖由 babybabyu 於 15-05-07 發表

原帖由 momo06 於 15-05-07 發表
唔俾賣血後,血庫嚴重唔够血。來源主要系國家單位逼職員同大學生捐血,所以有捐血証的人同家人系 ...
所以無得怪啲醫院咁絕情,唔係話唔救,一陣死左條數無人會咩,仲可能比屋企人告一大餐

男爵府

個題目冇咗醫院兩個字都得

子爵府

引用:那,+我大陸返工,+成個OFFICE都係大陸人除左

原帖由 peggypeggy820 於 15-05-07 發表
那, 我大陸返工, 成個OFFICE都係大陸人除左我
我之前大肚, 生之前D女同事講自己同朋友D生仔經驗 …
有個女 ...
我唔信無麻醉直接開刀!
一定無可能!開刀哦⋯
根本無可能忍到

男爵府

引用:Bk有班大媽同大叔好撐大陸,講到大陸好好,

原帖由 唔想煮飯 於 15-05-07 發表
Bk有班大媽同大叔好撐大陸,講到大陸好好,叫佢地有病記得上大陸醫
仲有樣樣都係真,只要信信信

侯爵府

引用:Bk有班大媽同大叔好撐大陸,講到大陸好好,

原帖由 唔想煮飯 於 15-05-07 發表
Bk有班大媽同大叔好撐大陸,講到大陸好好,叫佢地有病記得上大陸醫
果個post我miss左,好想搵返出黎,認識下大陸醫院有幾好....大陸硬件做得靚容咩易,但人心,道德、良知我唔信已經進步到我能接近。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:所以去大陸真係要好小心,有咩意外, 入左醫

原帖由 BIGPAT 於 15-05-07 發表
所以去大陸真係要好小心,
有咩意外, 入左醫生, 真係無錢無得醫.
老師緊係貪,睇下一到過時過節,班單非問要封幾錢禮就知啦。呢d 係國情!

不知所謂的乙陸!!!

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章

俾錢買都唔得 ?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

yukitsoi 發表於 15-5-6 19:59
一講呢d諗起前排某個會員話大陸醫院以家好文明

大宅

熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

不嬲都係,要搵人捐血先

大宅

引用:尋晚姨丈喺內地爆血管入左醫院,要即時做手

原帖由 Catrabbitc 於 15-05-06 發表
尋晚姨丈喺內地爆血管入左醫院,要即時做手術,個醫生竟然話要捐大量嘅血俾醫院,醫院先肯拎d啱姨丈血型嘅 ...
我呀爸返大陸醫病,要請醫生食飯,每次返去覆診要買禮,如動手術由醫生到麻醉師有份幫手的全部都要比紅包,有次呀爸做手術我返去探病,睇住呀爸岩岩做完推返出來但成鼻都係血,點會唔清理左先推返出病房,睇到嚇死我要為咩事,完全又得佢流晒血,仲要我幫手推門比佢入病房,無人會幫手,勁自助式,自己整吊鹽水鬼識整咩,痴線,比晒錢包埋利士都要自己攪呢啲,係香港完全無可能發生

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我知好耐,我知有單新聞,有個人平時成日去捐血,係捐到羅好多獎,但到果個人有事需要用血果時,醫院就無血俾果個人用!
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

珍珠宮

禁止訪問

珍珠宮

回覆 Catrabbitc 的帖子

大宅

回覆:chowqv 的帖子

伯爵府

鬼叫d人成日走數,邊似香港由得班雙非走數仲可以攞埋身份證咁鬼笨

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

引用:even 廣州大城市,我表姐係廣州生小朋友, 前

原帖由 BIGPAT 於 15-05-07 發表
even 廣州大城市,

我表姐係廣州生小朋友, 前年咋,都要俾利是, 醫生一封, 護士又有, 掃地阿嬏又有.
我62上月出院,99叫c6封左幾封俾e生,無收啊。但我知道護工一定要收,但我地無“勞煩“過距地,無俾。

首頁
12345...11

尾頁

跳至