自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

呢十年都係佢,始終覺得佢未到梅艷芳,甄妮,鄭秀文果d level !吾通樂壇已已經冇更好的女歌手?毫無競爭力!

Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

吹簫邦 發表於 16-1-2 14:05
Sammi ?????? Im sorry ... I think ... Joey is the way better than her ... ( But I'm not a fan for b ...

Agree, Joey is way better than sammi

翡翠宮

回覆:女歌手奬唔好年年係祖兒!好悶

仲有邊個可以揀?

男爵府

引用:Quote:原帖由 柴犬qq 於 16-01-03 發表希望

原帖由 魚子媽媽 於 16-01-03 發表
其實以上所提既女歌手,事業心都唔夠容祖祖強,又或者喜歡玩情緒,容算係樣樣都穩定啦!
我諗佢都係當歌手 ...
本人覺得衛蘭最有機會,有樣貌,有歌藝,如果佢有更強既事業心,一定可以做到天后,不過天后代價太大,5想負出的確5怪得佢。

依家佢成個上左岸既前輩,幾年開一個演唱會,賺到錢又收埋自己幾年。

大宅

Sammi當年同王菲鬥,点会諗同joey後輩爭獎架?

大宅

成個樂壇仲有邊個,個個都半退休狀態

別墅

引用:Quote:原帖由+LittleMrsChan+於+16-01-02+

原帖由 Kingnose 於 16-01-03 發表
林二汶可以跳舞嗎?
識跳舞先叫唱歌好?咁Jolin咪唱得好過林憶蓮?

大宅

一人獨大的歌顫基本唔健全

男爵府

引用:Quote:原帖由 kahleychan 於 16-01-03 發表

原帖由 maggie196 於 16-01-03 發表
真係呀!我睇過joey演唱會兩三次,連唱慢歌透氣聲都大到入mic,我真係唔覺得有幾好

...
電視睇都聽到抖氣聲,不知原來這就是好唱功!真係咸魚青菜,各有所愛!

子爵府

引用:Quote:原帖由+LSHMWS+於+16-01-02+發表吾系

原帖由 99dogdog 於 16-01-02 發表
唔好講班,直頭歌手都唔入流!我見樓主話見容祖兒攞獎睇到悶,所以我咪問咁不如俾吳小姐好唔好!

...
吳若希真系吾掂

子爵府

2024年龍年勳章

引用:呢十年都係佢,始終覺得佢未到梅艷芳,甄妮

原帖由 nice1314 於 16-01-02 發表
呢十年都係佢,始終覺得佢未到梅艷芳,甄妮,鄭秀文果d level !吾通樂壇已已經冇更好的女歌手?毫無競爭力 ...
每年都希望佢宣布唔攞獎,如果佢肯做,佢在樂壇的地位比宜家更高

大宅

引用:昨晚叱吒,其實感覺唔到佢好熱愛音樂,wyma

原帖由 sweetsugarapple 於 16-01-03 發表
昨晚叱吒,其實感覺唔到佢好熱愛音樂,wyman講網絡23條時,佢個樣好似唔知點咁。輪唱功,真無人能及,雖然 ...
陳慧琳虧佢好意思賣點話自己跳舞,係呀,出一大堆快歌又點? 所謂跳舞,唱時就企定定,music break時un兩un就叫跳舞? 兩手fing fing雙腳永遠痴住個地就叫勁歌熱舞? 跳到機械人咁

Jolin其實中港台女歌手中跳舞最勁,自己屋企有埋鋼管舞室,跳舞又多變,睇佢跳舞最賞心悅目

珍珠宮

引用:最應該頒個勤力獎,聽得出佢用心提升自己唱

原帖由 9527 於 16-01-03 發表
最應該頒個勤力獎,聽得出佢用心提升自己唱功,kay 千嬅d 歌本身質素唔差但咁多年唱live一直唔穩定:nothing ...
Kay 得一兩首紅,都係抒情
千化唔洗講

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 柴犬qq 於 16-01-03 發表希望

原帖由 魚子媽媽 於 16-01-03 發表
其實以上所提既女歌手,事業心都唔夠容祖祖強,又或者喜歡玩情緒,容算係樣樣都穩定啦!
我諗佢都係當歌手 ...
無錯,其他個d已結晒婚或公司棒唔起

Joey 少緋聞,歌路有轉變,快慢歌佢都得

侯爵府

hashtag影視迷勳章

最應該頒個勤力獎,聽得出佢用心提升自己唱功,kay 千嬅d 歌本身質素唔差但咁多年唱live一直唔穩定

老餅會員上科林只求開心!

男爵府

玩具勳章

引用:希望新一輩可以發圍,吳雨霏,衛蘭,gem,

原帖由 柴犬qq 於 16-01-03 發表
希望新一輩可以發圍,吳雨霏,衛蘭,gem,林欣彤,都好唱得,特別係衛蘭,仲係爭d。

...
我諗佢都係當歌手係一份工,一份可以令佢不愁生活既工,無錯喎!錯真,出來打工有幾多人係真心喜歡+熱血的?佢肯投入,對歌迷來說已算不錯了。歌壇有幾多個家驅?

大宅

引用:好憎見到容祖兒,霸道到死,同公司女歌手都

原帖由 maggie196 於 16-01-02 發表
好憎見到容祖兒,霸道到死,同公司女歌手都俾佢踩到落三四線,何況其他公司女歌手?一有邊個新力軍女歌手紅 ...
非常同意,所以咪斷哂層囉,一係就話人無資格,根本佢就唔比有對手同佢爭,容祖兒未紅之前咪幾好,樂壇已死啦,同埋佢都無進步

水晶宮

其他人唔爭氣都冇計

禁止訪問

引用:林二汶唱得好過容祖兒,可惜唔紅。。。彭羚

子爵府

引用:Quote:原帖由+maggie196+於+16-01-02+發表

原帖由 kahleychan 於 16-01-03 發表
你真係有聽過佢2個唱live? sammi同joey我2 個都鐘意, 次次concert都有去睇, 唱快歌sammi真係差d, 有喘氣 ...
真係呀!我睇過joey演唱會兩三次,連唱慢歌透氣聲都大到入mic,我真係唔覺得有幾好

首頁
12345...9

尾頁

跳至