自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

熱血金章

清明節同老爸返鄉掃墓, 同佢講起佢既水不平衡, 已經冇再病發.
佢又叫我將方法, 要比多D人知, 希望幫到人.

方法係:"毎日服一顆維他命E (400IU)"

老爸自卅歲後, 就突然有耳水不平衡.
毎次病發, 會寢食難安, 訓到半夜, 都會暈醒, 跟住就會嘔吐. 吐完又暈..........
就算去到醫院, 打左針, 都不會有任何幫助, 只可乾等佢既頭暈自己減輕.
佢病發前冇任何徵兆, 所以佢從不遠行, 生怕在異地發病.此病困擾了他廿多年.
有日同某藥劑師傾計, 對方教他服用後, 最初只暈過一兩次後,
到而家都超過十年了, 都冇發病.
我見BK都有好多會員都有頭暈的煩惱, 希望有緣見到這POST.
但頭暈又未必一定係水不平衡啊, 最好先問清楚醫生.

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

大宅

你爸爸好有心呀!
祝佢身體健康

複式洋房

謝謝分享!!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:清明節同老爸返鄉掃墓, 同佢講起佢既耳水不

原帖由 toffeetong 於 16-04-07 發表

清明節同老爸返鄉掃墓, 同佢講起佢既耳水不平衡, 已經冇再 ...
多謝你分享……

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

收藏先

子爵府

回覆:老爸要我分享他的耳水不平衡,希望幫到人

公爵府

回覆樓主:

多謝分享

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Thanks

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 月餅勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

toffeetong 發表於 16-4-7 14:57
清明節同老爸返鄉掃墓, 同佢講起佢既耳水不平衡, 已經冇再病發.
佢又叫我將方法, 要比多D人知, 希望幫到人. ...

謝謝分享

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

今天我患了耳水不平衡,又暈又嘔。多得妳爸爸的分享,明天我會買維他命。感激!

侯爵府

Thx

子爵府

多謝

侯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

熱血金章

引用:溫馨提示,任何維他命補充劑都要睇吓服用份

原帖由 召藥師 於 16-04-08 發表
溫馨提示,任何維他命補充劑都要睇吓服用份量適唔適合自己,過多可能會有負面影響 (例如服食過量維他命A會 ...
當年老爸真係暈到怕,走頭無路,所有方法都要試,而這個已是最簡單和經濟(當時互聯網未成熟,唔會網購,在萬寧買,平均都三個幾一粒)
老爸服用維E有效後,都有問過醫生,維E是否減耳水不適,醫生都話冇文獻記載,亦未聽聞此方。
既然對佢有效,亦無妨。
你的提示都啱,每個人體質不同,結果亦未必一樣,都係問下個人的醫生先好d.
多謝提點

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

謝謝分享!

公爵府

多謝分享

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

toffeetong 發表於 16-4-7 14:57
清明節同老爸返鄉掃墓, 同佢講起佢既耳水不平衡, 已經冇再病發.
佢又叫我將方法, 要比多D人知, 希望幫到人. ...
謝謝分享!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

首頁
12345...9

尾頁

跳至