自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

公爵府

細細個就聽過呢個名,原來近年係大陸咁紅,我最近睇極速前進先記得返佢,但已經有d迷佢啦,佢好似樣樣野都幾叻,就算唔識既野都會好快上手,呢幾日我追緊「我去上學啦」,除左女學生,連老師都鍾意佢,人高幾靚仔,跳舞又勁,仲要係學覇,好厲害

男爵府

bbyou 發表於 16-9-23 09:59
佢好建談……仲記得佢問我点解甘後生,識甘多嘢,我話吾後生喇,做得你家姐

但印象好乖,仲話同我 ...

電話

男爵府

bbyou 發表於 16-9-23 09:52
原來佢甘紅……

好多年前,有次去朋友婚礼佢坐我隔離,

哇⋯坐隔離既機會⋯

公爵府

bbyou 發表於 16-9-23 09:52
原來佢甘紅……

佢好建談……仲記得佢問我点解甘後生,識甘多嘢,我話吾後生喇,做得你家姐

但印象好乖,仲話同我傾計識好多嘢……

走時同枱賓客走黎問我,你識佢咩,

我話吾識……

佢話甘好傾、甘開心……

我記得有交換电話!!!!

但當時未甘紅,凈知係藝人!

公爵府

回覆樓主:

原來佢甘紅……

我只知佢係演員,冇乜特別,因大家只識对新人,

冇咩人識,所以不断傾計,

大宅

引用:Quote:Rayca+發表於+16-9-19+14:53+喜歡鍾

原帖由 vivimere 於 16-09-20 發表
好興奮,倒數中,還有兩天,北京樂作人生演唱會!

子爵府

Rayca 發表於 16-9-19 14:53
喜歡鍾漢良是從一連串的電視劇開始, 之後留意到他會唱歌又會跳舞, 於是找尋有關的MV睇, 而"搖起來" 是我第 ...

大宅

引用:Quote:vivimere+發表於+16-9-19+21:34+樂作

原帖由 jojokero 於 16-09-20 發表
三人行影碟共有四款:藍光版,DVD 特別版,DVD和VCD
https://youtu.be/3QayYYOxWNo

大宅

vivimere 發表於 16-9-19 21:34
樂作人生冇得賣呀,但買咗三人行既雙碟特別版同理流向巴黎。

三人行影碟共有四款:藍光版,DVD 特別版,DVD和VCD

子爵府

fuminyan 發表於 16-9-15 16:19
我頭先以為自己眼花⋯竟然係香港唱片鋪再次見到呢個名⋯
不過隻樂作香港賣得 ...

樂作人生冇得賣呀,但買咗三人行既雙碟特別版同理流向巴黎。

大宅

fuminyan 發表於 16-9-18 02:20

講起跳舞⋯不得不睇呢一段⋯
喜歡鍾漢良是從一連串的電視劇開始, 之後留意到他會唱歌又會跳舞, 於是找尋有關的MV睇, 而"搖起來" 是我第一首睇的MV, 所以印象最深刻.

第一印象是: 乜穿西裝可以跳勁舞嗎? 因為一般見到D歌手穿起西裝都是安安静靜地唱慢歌, 而他竟然跳起快舞來. 睇完MV後, 真的忍不住要講句: 好正好正!!!

後來發現原來他在2011北京流行音樂典禮都表演過"搖起來", 不妨兩個版本都欣賞吓, 兩個MV都好好睇!

https://www.youtube.com/watch?v=HLFPdzO3SI4

重溫穿西裝MV
https://www.youtube.com/watch?v=PtNxWOCd54c

子爵府

jojokero 發表於 16-9-15 15:44
聽番首故鄕香先!

https://www.youtube.com/watch?v=wQWfK49NZnE&index=3&list=RDhg-gtrHEx2c

鍾漢良 - 故鄉香《十月圍城》片尾曲MV

故鄉的花,開滿牆,春花秋月四時香。
故鄉的水,通三江,長帆遠影向何方?
故鄉的雲,白衣裳,彎彎小路浴天光。
故鄉香啊,夢里香,離家日久未還鄉。
歌一聲,淚兩行,親人遠,故鄉香。
夢中回,夜未央,月光光,照地堂.

大宅

vivimere 發表於 16-9-18 10:09
鍾漢良跳舞既style可能香港有D觀眾睇唔慣。佢唔係跳到彭彭聲果隻,佢係好柔軟,比女仔更柔軟。同佢被消失 ...

其實村長跳韓星d舞步都唔錯,佢跳call me baby真係好 kawai !

子爵府

fuminyan 發表於 16-9-18 02:20

鍾漢良跳舞既style可能香港有D觀眾睇唔慣。佢唔係跳到彭彭聲果隻,佢係好柔軟,比女仔更柔軟。同佢被消失前好唔同,可能係因為佢學咗拉丁舞。

男爵府

jojokero 發表於 16-9-18 00:49
多謝,呢隻著火MV我第一次睇,反而拉丁舞比賽和電影我常睇,村長在訪問也有講到有一段時間佢在大陸拍戲如有 ...

真係睇一萬次都會眼都唔眨去睇既一段片⋯
與其話我鐘意聽搖起來⋯其實係我鐘意睇佢跳搖起來⋯
好好睇

https://youtu.be/PtNxWOCd54c

大宅

回覆:vivimere 的帖子

多謝,呢隻著火MV我第一次睇,反而拉丁舞比賽和電影我常睇,村長在訪問也有講到有一段時間佢在大陸拍戲如有空檔,會請個拉丁舞老師由台灣飛去大陸上堂,又有一段訪問説村長為預備拉丁舞比賽,獨自練習到半夜,可見我們的男神除了有天份,後天的努力和堅持才是佢成功之處!

子爵府

jojokero 發表於 16-9-17 18:12
只要是鍾漢良的戲,我一定捧場!哈哈哈!

你有冇睇我貼响上面《着火》既MV?裏面有好多鍾漢良跳拉丁舞嘅片段。

大宅

littledot 發表於 16-9-17 14:21
可惜拍檔係AB,期待度大打折扣!

只要是鍾漢良的戲,我一定捧場!哈哈哈!

公爵府

引用:Quote:vivimere 發表於 16-9-6 18:38 孤芳

原帖由 vivimere 於 16-09-06 發表
寒暑顛倒,《孤芳不自賞》拍攝如修煉  《孤芳不自賞》既有磅礡的四國征戰,也有生死相依的虐心言情。這 ...
可惜拍檔係AB,期待度大打折扣!

子爵府

fuminyan 發表於 16-9-15 16:19
我頭先以為自己眼花⋯竟然係香港唱片鋪再次見到呢個名⋯
不過隻樂作香港賣得 ...

종한량 착화 ( 鍾漢良 著火 ) 노래 MV

https://www.youtube.com/watch?v=CsiKfKqpDmo

鍾漢良

共撐一把傘避雨的人,緊緊的相擁跳舞的人,想起去年初春的蝴蝶,只是戀家的人.

沒有了名字可以藏身,沒有了下落可以追問,我只身在記憶的山上,一路想向你狂奔.

著火的彩蝶飛不過,在心中燃燒的彩虹,繁華散盡後,只有你悲傷中的臉孔,停在我心中.

惶惶人世間還有我,用掌心暖著你的手.

原來幸福啊,就是和你一起,飛撲向火。

沒有了名字可以藏身,沒有了下落可以追問,我只身在記憶的山上,一路想向你狂奔.

著火的彩蝶飛不過,在心中燃燒的彩虹,繁華散盡後,只有你悲傷中的臉孔,停在我心中.

原來幸福啊,就是和你一起,飛撲向火。

原來幸福啊,就是和你一起,飛撲向火.

首頁
12345...16

尾頁

跳至