自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

隔離post講老公鬧老婆生完仔之後肥,我都好想呻下!
今晚中秋飯局,同老公屋企人食(係99女家果邊),成餐飯一直話我唔食野,話我貪靚減肥修身唔肯食,又話我bb size細無營養!我bb依家4個月,全人奶,14磅,一直meet住生長線,咁人有高矮肥瘦,唔一定大舊到史力加咁先叫好吧!2個月就戒夜奶,食訓痾全部有規律,成日笑,少扭計,我一個人湊都好ok!
講翻我自己,唔係瘦骨仙,面大四肢粗,一般身型!164高,49kg!陀b果陣狂食野都唔係重好多,可以話係肥b唔肥阿媽,我唔係讚自己,但呢樣野成為左我致命傷!一直俾人數落到依家!
我陀b 9個月先開始肥,臨生重左30幾磅,但生完2個月已經同懷孕前差唔多!bb百日宴果陣個個都問我點修身,其實真係無刻意去減!訓覺的時間都唔夠,修乜鬼姐!
今晚成餐飯不停踩我,甚至話我不負責任,為左自己靚,bb健康都唔顧blablabla!老公的婆婆仲離譜到話「生又唔見肚,生完又咁瘦,都唔知係咪真係你生架!」我忍唔住whatsapp老公叫即走,我要翻屋企!飯局過程中,老公都有解釋我無減肥,我食好多野之類!但成台人好似選擇性失聰咁,繼續踩我!
我真係冤枉過包大人!好唔開心!

男爵府

Girara 發表於 16-9-19 00:26
救命!產婦最忌產後抑鬱…你奶奶真係怕你唔出事
其實e+d研究報告講到明,bb肥胖會影響腦部發育!所以 ...

可惜佢地唔明呢,加上我99做幼兒教育,成日見住D小朋友,就會對我諸多挑剔!
成日攞我b同其他人比較,係佢地觀念入面,大大舊先好!
因為老公有個朋友個仔早我b三日出世,一齊坐埋影左張相,我老公朋友擺左上fb,我老公like左就俾99見到,之後就成日講相差3日細成個碼,唔講以為細一個月!仲周圍俾果張相D人睇!

複式洋房

4個月14磅好好啦。全人奶!仲要自己湊!你係好叻又好有責任感!咁忙碌丶d心力去曬bb度,仲俾人激,當然瘦啦!

複式洋房

回覆樓主:

救命!產婦最忌產後抑鬱…你奶奶真係怕你唔出事
其實e+d研究報告講到明,bb肥胖會影響腦部發育!所以bb keep 住係佢條體重 curve 度好重要!千萬不要肥!

大宅

sillykaka 發表於 16-9-18 23:00
我有朋友就係一直進補,日日魚湯雞湯,搞到越嚟越肥!

只係坐月期間飲過魚湯雞湯 之後都冇

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

我明樓主

子爵府

回覆樓主:

啲人咁都講得出?邊個會為左唔想肥而大肚時特登唔食野,本來身型係瘦既點食都唔會肥。比我下次呢啲聚會我唔會去,我諗我會即場黑面添

禁止訪問

公爵府

男爵府

凍奶茶少奶 發表於 16-9-18 19:12
你應該回佢:「我食極唔肥,成日惹女人妒忌,我都唔想架!你地就好啦,冇人妒忌,冇人俾說話你地聽,羡慕死 ...

哈哈哈,呢個回覆好抵死啊!

男爵府

stkyo 發表於 16-9-18 20:25
唔好唔開心,D長輩係咁架,個陣我女出世無耐皮膚唔多好,我99話係我唔成日飲佢煲既湯,所以攪到我個女皮膚 ...

總之唔好的就怪個阿媽,好的就贊自己個仔

男爵府

ntefamily 發表於 16-9-18 23:01
同意, 應該即時走, 比我會比面色果班三姑六婆睇, 唔好當我好蝦, 否則以後沒完沒了。 ...

俾面色我又無,仲笑笑口話bb眼訓之類,臨走仲同大家講sorry,下次飲茶補數!
費事又多樣野俾佢地講,到時話我無禮貌無家教就唔好啦!所以我whatsapp老公,等老公開聲叫走!
至於下次飲茶,真係唔知個下次會係幾時,可能下一世!

子爵府

唔好理佢地點講,高矮肥瘦都有人講!呢d人,我會盡量少見

男爵府

方麗娟 發表於 16-9-18 20:37
你真係好脾氣,比我已經黑面,再講就發火。

我就係知道自己脾氣唔好,費事黑面嘈交,所以whatsapp叫老公執野走,儘快離開!

禁止訪問

男爵府

ysty1119 發表於 16-9-18 20:58

我有朋友就係一直進補,日日魚湯雞湯,搞到越嚟越肥!

男爵府

ntefamily 發表於 16-9-18 21:02
樓主老公唔出句聲叫班人收口??? 男人肯幫老婆就一定少好多三姑六婆的麻煩。 ...

有啊!我老公一直有幫我解釋架,成檯人選擇性失聰咁,完全我老公有老公講,佢地有佢地自己講!所以我whatsapp老公話走,我老公都好支持,即刻執野走!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

拍檯走左

禁止訪問

大宅

sillykaka 發表於 16-9-18 18:34
你係咪食好多補品魚湯雞湯果D啊?

首頁
12345...6

尾頁

跳至