想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Cycle28/29日,好準時嘅,d12 do咗一次後有念珠菌所以冇再do。M遲咗幾日check到bingo, 當時有少少懷孕反應,少少作悶、輕微胸脹、心跳加速,沒有M痛腰痛,過咗幾日d感覺越來越少,個人越來越輕鬆,連把脈(自己把,不過我唔係中醫)都覺得脈膊弱咗好多,帶住大女去玩一d都唔覺攰,總之就係冇晒懷孕感覺,到5周5左右我直頭同老公講覺得細路妹已經走咗。
跟住我哋就約6周見醫生,感覺果然冇錯,只見到胎囊,裡面係乜都冇,冇營養囊,因為我只係d12 do咗一次,而且經期又準,所以我哋都覺得應該唔會係遲排卵。
當時都好失望,但因為我有大女前已小產咗3次(最後check到個問題係我嘅染色體平衡對調),知道自己小產機會高,所以都好快接受到。我哋係基督徒,當時就不斷祈禱,希望上帝會聽禱告,但亦都同上帝講如果呢個係佢嘅安排,我哋都會順服,have faith but prepare for the worst.
神奇嘅事就喺6周6左右出現,有返少少作悶嘅感覺,過多幾日感覺越來越強烈,經常覺得好肚餓但又好飽頂住個喉嚨,個胸開始有少少墜,脈搏又開始強烈返,心跳亦快咗同大力咗,而且摸到三角位有粒鵪春蛋變大到差不多雞蛋咁大(我陀第一胎時11周已經有肚實,今次就簡唔中會摸到個胎硬咗),心裡面就覺得好有希望。
到今日8周再去睇醫生,真係見到bb,Size7wk5, 心跳每分鐘168下。解釋唔到點解6周會乜都見唔到,我上胎6周2已見到bb同度埋到心跳,如果係遲排卵的話,老公d精子都應該真係好有耐力(因為只有d12做過),可以等咁耐 (但我想話老公嘅精子報告係好差嘅,量少,型態只有1%)除咗係神蹟,我都諗唔到仲有咩可能

各位jm,唔好放棄,我染色體有問題,老公精子亦唔健康,但我都陀緊第二胎,大家加油,下一個就輪到你!

大宅

Lee師奶 發表於 17-1-17 05:19
Cycle28/29日,好準時嘅,d12 do咗一次後有念珠菌所以冇再do。M遲咗幾日check到bingo, 當時有少少懷孕反應 ...

奇蹟

複式洋房

支持你,恭喜

大宅

瞓得好勳章

加油呀,各位媽媽,我都比醫生判不育,結果祈禱,今日去到38週,等阿仔出世,在人所不能,在神凡事都能,我改個仔個名叫信諾,都係叫我們對神要有信心,同埋上帝係守諾的神,佢話過會祝福不育的夫婦,就一定會比個b我們,我無做人工,係自然懷孕,都經歷過小產,憑信心,上帝必聽禱告,加油呀

大宅

Cycle28/29日,好準時嘅,d12 do咗一次後有念珠菌所以冇再do。M遲咗幾日check到bingo, 當時有少少懷孕反應 ...

我依家都係,6周了,冇哂感覺,打定輸數,但我要下星期尾先照,希望都有奇蹟

大宅

Ksksksks 發表於 17-3-17 08:49
回覆 Lee師奶 的帖子

打錯左,係差唔多14週 haha

太好了,過咗12周就穩定啦!我宜家16周幾

複式洋房

打錯左,係差唔多14週 haha

複式洋房

你點呀?我而家差唔多12週半 :))

大宅

Ksksksks 發表於 17-2-17 12:22

有呀,暫時平安!依家差不多10w, 星期二就去抽血驗T21,諗返起真係奇蹟,希望繼續保守 ...

太好了太好了!感恩感恩!我宜家12周幾,上周抽咗絨毛。

複式洋房

有呀,暫時平安!依家差不多10w, 星期二就去抽血驗T21,諗返起真係奇蹟,希望繼續保守~ 你點呀?

複式洋房

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

祝福你同BB

男爵府

畀面勳章

我都希望我自己既2胎快d成功
My Dear Son, CaydenMama love you forever

男爵府

畀面勳章

引用:Cycle28/29日,好準時嘅,d12 do咗一次後有

原帖由 Lee師奶 於 17-01-17 發表
好開心呀!衷心恭喜你, bb要健康成長呀

hohohohooooooo

複式洋房

恭喜您,祝好孕

別墅

相信神ge力量及安排!願主與你同在~守護你

大宅

Ksksksks 發表於 17-1-26 02:07

多謝你!呢幾日心情好似坐過山車咁,除了等待下次照,我仲隔日驗左血..醫生話唔係好 ...

你點呀?又有無再去睇醫生?

複式洋房

chanchan12 發表於 17-2-12 15:19
我經婦科去睇免疫,驗血,發現有問題,要食藥大概半年調節,之後一直拕到生一直用藥。
...

明白,謝謝你的答覆

大宅

lamlam1218 發表於 17-2-10 20:22
請問你做了什麼,最後成功生了小孩?因為慣性流產應該需要些特別treatment?
...

我經婦科去睇免疫,驗血,發現有問題,要食藥大概半年調節,之後一直拕到生一直用藥。

子爵府

恭喜恭喜 bb一定痴實你(emoji)

複式洋房

chanchan12 發表於 17-2-10 18:06

好感動,我也倚靠神有了我第一. 而家為第二準備. 我係慣性x產.

請問你做了什麼,最後成功生了小孩?因為慣性流產應該需要些特別treatment?

首頁

尾頁

跳至